Poslední blog

Česká republika je plna nádherných přírodních scenérií, má spoustu šikovných a úspěšných lidí, kteří prorazili se svým talentem a pílí, má pohnutou historii i současnost. Něco strašně důležitého ale naší zemí chybí: svědomí.

Občas dojde v životě k situacím, kdy nejde přejít na druhou stranu chodníku a tomu před čím jste zavírali oči, se prostě nějak postavit musíte.

Vzhledem k mému bezvýznamnému  přispívání na stránkách iDnes jde jen o malé gesto, a ačkoliv mě psaní SEM bavilo a mrzí mě, že už nebude pokračovat, je skončit na stránce, která je prokazatelně unfair prostředkem v boji oligarchy o moc, nutností.

Ne nutností ve smyslu, že by mu snad moje (ne)psaní tento boj ztížilo, ale nutností pro mě a pro mou ''každoranní'' cestu před zrcadlo v koupelně.

Zlu se neustupuje- z principu. Ať to něco změní, či ne. A my jsme už  jako národ, ustupovali posledních několik desítek let až moc často a co víc- naučili jsme se na ty, kteří neustoupili, plivat a hanit je.

Dokud neskončí tento řetězec našich malých kapitulací a kolaborací se zlem, lží  a totalitou, budeme stále jako pes na dvorku naší sousedky, který se každý den pokouší chytit svůj vlastní ocas.

A taky tuto stopku uhýbání před nepříjemnem a vlastním diskomfortem dlužíme těm, na jejich morálním a hodnotovém odkazu tato republika stojí, ať už jsou to kluci z RAF, jejich kolegové z Resslovky, naši ubití spoluobčané v plynových komorách,  nebo ve vyšetřovnách STB. A hlavně: dlužíme to sami sobě a těm, kteří tuto zemi budou spravovat po nás.

Závěrem se patří poděkovat adminům blogu za jejich práci a vzdát hold těm zaměstnancům MAFRY kteří, na rozdíl ode mě, nedělají jen pouhé gesto, ale ze dne na den ukončili ve vydavatelství pracovní poměr a ukázali, že osobní a profesní svoboda, jsou pro ně výš, než materiální jistoty. Přeju jim, ať se co nejdříve objeví v nových redakcích. Na to, že jsou morálně způsobilí dělat novinařinu, si právě všichni dali štempl.

Přes všechno, co se nyní na naší politické scéně odehrává, věřím Prchalovu heslu, že BUDE LÍP, ale Andrej Babiš už u toho nebude...

Autor: | pátek 5.5.2017 9:40 | karma článku: 46,87 | přečteno: 14065x