Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Úředníci - úžerníci

Není to tak dávno, co jsem zde popisoval zkušenost s vyjádřením šesti firem (ČEZ, RWE, O2, silnice, kanalizace, policie) ke stavbě garáže. Radost z toho, že musím obtěžovat několik firem, kvůli tomu, aby mi řekli, že jejich dráty a trubky vedou kousek od mého pozemku, jsem neměl, ale co můžu dělat. Dopadlo to dobře a firmy mi svá vyjádření poměrně rychle poslaly. Chápu, že pro úředníka na stavebním úřadě je moc složité, podívat se do mapy a konstatovat, že v blízkosti dvou metrů není žádný kabel ani trubka a že můžu kopat a stavět. Raději mne pošle obtěžovat šest firem. Že na to nemá předpis, aby se sám podíval? I to chápu.

Pro politiky, nebo jak mám říkat mocipánům, je moc složité vymyslet něco jednoduchého. Raději vymyslí něco, co já zaplatím a ještě při tom dám práci několika úředníkům. Ruka ruku myje.

Stát funguje jednoduše: Mocipáni vládnou, úředníci jim posluhují a zajišťují pořádek, nás buzerují a drží v šachu, voliči koupení různými sociálními dávkami a přídavky tomu dávají svými volebními hlasy legitimitu … a my to platíme. Ještě bych dodal, že naši místní mocipáni jsou loutkami nadnárodních mocipánů a média vlastněná „někým“ určují, co si mají voliči myslet a koho mají volit. Kolo se uzavírá.

(Podle zdrojů svých příjmů každý sám cítí, jestli patří do skupiny my do skupiny voliči nebo do jiné skupiny.)

Naivně jsem si dřív myslel, že demokracie je soutěž ideálů. Dnes si myslím, že je to divadélko, aby lid dostal chléb a hry.

Všechna vyjádření jsem poslal na stavební úřad a těšil se na stavební povolení. Abych měl větší volnost při podnikatelském využití objektu, dovolil jsem si změnit suterén garáže na ordinaci lékaře a ještě zavést vodovodní přípojku. Co je komu do toho, jestli mám na svém pozemku skladovací prostory nebo ordinaci.

Moudří už tuší, co přišlo ze stavebního úřadu. Ostatní nebudu unavovat. Přišlo mi vyjádření, že mám dodat ještě 14 vyjádření, dokladů a podprojektů, z nichž mne nejvíce dojímá „koordinované stanovisko městského úřadu Benešov“ a dále „vyjádření správců inženýrských sítí RWE, O2 ČEZ … „ kteří se již vyjádřili ke stavbě garáže, ale ještě se nevyjádřili ke stavbě vodovodní přípojky. Zapomněl jsem je totiž upozornit, že ta zelená čára na situaci je vodovodní přípojka a že žádám také o vyjádření k vodovodní přípojce.

Dále stanovisko Institutu pro integraci osob s omezenou schopností pohybu a orientace. (NIPI o.s., Nám. Republiky 3, Praha 1, vzdušnou čarou cca 40km)

Začínám si připadat jako osoba s omezenou schopností orientace v tomto světě, kde člověka posílají od čerta k ďáblu lidi, od kterých nic nechci, ale musím je živit, chodit za nimi v úředních hodinách a nosit jim všelijaké papíry.

Dovedu si představit, že když budu stavět garáž, tak dojdu za úředníkem Frantou a řeknu mu, Františku, budu stavět garáž, on se zeptá jak velkou, já mu řeknu, že na dvě auta, on se koukne do mapy, jestli tam nejsou nějaký trubky, řekne mi, že se nemusím bát, že v okruhu několika metrů nic není, vypijeme si čaj, pokecáme o slepicích (myslím tím nosnice) a Franta si napíše, že jsme to projednali a on z moci úřední nemá nic proti.

Úředníci – úžerníci a mocipáni. Vy, kteří si tu brouzdáte na internetu v pracovní době a kteří mne posíláte na deset různých míst. Co kdybyste šli dělat něco užitečného? Přestaňte počítat, přerozdělovat a spotřebovávat cizí peníze a přidělávat lidem práci a starosti. Už takhle jich máme dost.

Aby měl tento článek alespoň nějakou pointu, pro případ, že by to někomu docvaklo, chci podotknout, že ti, kteří vybírají, spotřebovávají a přerozdělují cizí peníze (úředníci, politici) ve skutečnosti nevytvářejí žádné hodnoty. Ani neodevzdávají státu daně, naopak je spotřebovávají. Čím víc jich je, tím víc daní spotřebovávají a tím víc vytvářejí a udržují nesmyslných předpisů. Stát totiž žádné svoje peníze nemá. Má jenom ty peníze, které vybere od daňových poplatníků. Totéž se týká všelijakých dotací, grantů, podpor. Tyto peníze zaplatí ostatní a úředníci je přerozdělí a sami žijí z toho přerozdělování. Pro politiky a úředníky je ideální stav, kdy každý pobírá nějakou dávku a oni mohou vládnout a přerozdělovat.

Jak se vám líbí svět, ve kterém žijete? Co s tím uděláte? Aha, počkáte si na volby a dáte svůj hlas té „správné“ straně …

(Děkuji za pochopení všem laskavým a užitečným úředníkům a poctivým politikům s ideály a odbornými znalostmi, vás se to netýká.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítek Paroulek | pondělí 23.3.2009 11:36 | karma článku: 27,41 | přečteno: 2380x
  • Další články autora

Vítek Paroulek

Komu slouží uprchlíci a „uprchlíci“?

Máte pocit, že se „představitelé Evropy“ zbláznili? Cožpak nevidí, že tu většinou nejde o uprchlíky před válkou, ale o invazi ekonomických migrantů a devastaci Evropy v přímém přenosu?

10.9.2015 v 10:31 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1073x | Diskuse| Ostatní

Vítek Paroulek

Vidlák v pětihvězdičkovém hotelu

"Vidlák, vidlák, drží v ruce vidle. Jde kolem druhej, nese si dva kýble." ... zpívám si mojí oblíbenou písničku a mířím do pětihvězdičkového hotelu na setkání vidláků.

31.12.2014 v 11:05 | Karma: 14,47 | Přečteno: 1237x | Diskuse| Ostatní

Vítek Paroulek

Nikdy se nevzdávej!

Rosnička Žvanilka se vyhřívala na kameni a přemýšlela o tom, čím bude, až vyroste: „Mohla bych být spisovatelka. Znám spoustu příběhů a dokázala bych je vyprávět od rána do večera. Nebo zpěvačka... mám dlouhý jazýček a umím vyluzovat líbezné tóny. Nebo...“ v tom zaslechla známý zvuk: Klapy, klap!

28.7.2014 v 9:02 | Karma: 10,22 | Přečteno: 677x | Diskuse| Letní povídka

Vítek Paroulek

Miluji peníze ♥

Buddha se vzdal bohatství a odešel hledat Osvícení. "Je snadnější, aby velbloud prošel uchem jehly, než aby boháč vešel do Božího království", píše se v bibli.

26.11.2013 v 11:03 | Karma: 16,00 | Přečteno: 1151x | Diskuse| Ostatní

Vítek Paroulek

Teorie domácího bordelu

Nepřináším vědeckou teorii chaosu, ale postřeh, který dokáže vysvětlit, proč mají někteří lidé doma bordel a přitom bychom to do nich neřekli.

19.5.2013 v 13:01 | Karma: 10,35 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Opilci, nahý zadek i prsa. Nápad sblížit města přes portál se proměnil v chaos

14. května 2024  22:04

V Dublinu a New Yorku před týdnem začal fungovat kruhový videoportál. Je součástí veřejné umělecké...

Je třeba zastavit válku, pro vítězství v terénu je pomoc dostatečná, míní Pavel

14. května 2024

„Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“ Tak odpověděl prezident Petr...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  21:52

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného, který čelí kritice za své výroky, to nebyl...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik