Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

WIFI

24. 3. 2009 9:09
Změna stavby

Povolení ke změně užívání stavby (např. z garáže na ordinaci) není jen tak nějaká buzerace. Ale užitečná věc. Jak by se vám líbilo, kdyby si např. soused postavil garáž a pak by z ní udělal dílnu (truhlárnu, kovodílnu) ? S garáží jste souhlasil jako účastník řízení (tj. majitel sousedního pozemku) protoženevadí, neruší, s dílnou by jste nesouhlasil už od začátku, protože kovodílna dokáže být dost hlučná.....

0 0
možnosti
BM

Bedra

23. 3. 2009 22:56
Byrožrouti..!

Není pravda ve všem, že byrožoruti mají vše vymezené zákonem!X Mají možnost volně rozhodovat, kdy je evidentní, že buzerovat není nutné. Ovšem proč by se snažili, že, když by museli přemýšlet..?

Instiktivně se řídí heslem "proč to dělat jednoduše, když to jde udělat složitě" že? Protože jinak by podstatně klesla jejich důležitost a nedej bože bez šance mít"obálku s 5. českými" na stole. Že mají ruce zcela svázané zákony a předpisy je jejich oblíbená výmluva, což potvrzují i "úředníci" zde v diskuzi.Vím to,protože mám synovce na stav. úřadě a ten se stále hádá se svými podřízenými,kteří odmítají vzít díl zodpovědnosti v jejich mzdou uhrazené  pravomoci do svých rukou..

0 0
možnosti
C

cara7

23. 3. 2009 16:18
A co

mají společného soc.dávky se stavbou garáže?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

23. 3. 2009 13:23
Co blázníte???

O tom, že ke stavbě je nutné vyjádření ostatních stran, není třeba diskutovat. Tak je to dáno v zákoně .... a navíc je tam dáno, že o příslušná vyjádření žádá SÁM STAVEBNÍ ÚŘAD, nikoliv stavebník. Vy jako stavebník jste tomu ouřadovi ze St. úřadu jen ulehčil práci, tady je vidět, že jste fouňa, který někomu skočil na vidle a ještě se rozčiluje jak ty vidle byly ostré.

0 0
možnosti

vodní želva

23. 3. 2009 13:41
Re: Co blázníte???

Glocku, poměrně si vážím Vašich příspěvků, ale tady se mýlíte. Přečtěte si § 86 nového stavebního zákona a zjistíte, že nemáte pravdu. já to sem psát nebudu, protože to je dost obsáhlý text, ale jedná se obecně o tom, co žadatel připojuje k žádosti. Samozřejmě to je ještě upřesněno v různých vyhláškách. 

0 0
možnosti
F

framy

23. 3. 2009 13:03
a to

bylo keců,jak se zjednoduší stavební povolení,aby jeho vyřízení netrvalo déle než stavba samotná.

0 0
možnosti
D

dasa0302

23. 3. 2009 12:26
Milý zlatý, zákony pochází ze sněmovny

Píšete o tématu sice rozvláčně, ale jinak jste neřekl nic moc. Každému je jasné, že se ten úředník řídí zákonem. Když budete mít na svém pozemku sklad, nebo ordinaci, nesmí Vaši hosté parkovat na sousedově chodníku. Když sklad, tak hlučnost, prašnost, a tak dále musí být v normě........ zkrátka stavební povolení není jako si pokecat s Pepou o slepicích. Jestli Vám to není jasné, tak netavte. Nebo si místo psaní blogu ten zákon přečtěte, ne? Rozhodně tím Vaši energii využijete lépe, než nadáváním do luftu.

0 0
možnosti

vodní želva

23. 3. 2009 12:09
Brečíte hezky, ale na špatném hrobě

Skutečnost, že jste si musel oběhat nejrůznější stanoviska pro stavbu garáže si ten úředník nevymyslel. Ten úředník je povinen respektovat platné zákony, v tomto případě stavební zákon (zákon č. 183/2006 Sb.) a jemu podřízené vyhlášky, kde je stanoveno, jaké dokumenty musí stavebník předložit. V případě, že úředník Vám stavbu garáže poovolí a Vám bude jeden papír chybět a Váš soused (kterému se nelíbí, že garáž budete stavět) se odvolá, tak  celé rozhodnutí bude zrušeno a Vy si celé řízení zopakujete a stavět budete nejdřív za rok. Takže viníky té situace hledejte jinde, přitom bych se zaměřil zejména na to, kdo zákony a vyhlášky schvaluje a tam bych obrátil svou kritiku.      

0 0
možnosti
VP

Vítek P.

23. 3. 2009 10:17
.

Tak sis, chlapče, ulevil … a můžeš dělat něco „užitečného“ … třeba dojít pro „Koordinované stanovisko“ R^:-)V

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik