Steigerwald opět nezklamal

Karel Steigerwald mě opět nezklamal. Ve svém článku „Paroubek boháče chápe. Když zbohatnou náhle" otištěném v MF Dnes dne 29. dubna opět dokázal nakupit na vcelku omezený prostor slušnou řádku nesmyslů, polopravd a spekulací. Asi by mě to vzhledem k jeho minulosti dramaturga normalizačních slátanin nemělo překvapovat. Přesto se tak děje. Jediné, v čem se pan Steigerwald ve svém článku nemýlil, je skutečnost, že na jeho výplody budu reagovat. Protože podobné zlovolné manipulace nelze nechat bez povšimnutí.

Takže pro pořádek, aby to bylo srozumitelné: Není mi nijak sympatické počínání Stanislava Grosse a jeho náhlé zbohatnutí. Není mi sympatické jeho mlčení před veřejností a chápu, že veřejnost zajímají okolnosti nabytí takového majetku. A je zcela správné, že je prověřila policie. Jenže žijeme ve státě, kde platí (či by alespoň mělo platit) právo a zákony. A pokud Stanislav Gross žádný zákon neporušil, což může konstatovat jen soud - nikoli pan Steigerwald nebo třeba já - je třeba na něj pohlížet jako na člověka nevinného. Je s podivem, že toto musím panu „přednímu" politickému komentátorovi připomínat. Tak jako v jiných kauzách v ČSSD dříve, byl-li někdo obviněn policií, končil v ČSSD. V tuhle chvíli ale víme, že Policie ČR celou „kauzu" S. Grosse odložila.

MF Dnes se mě neustále snaží vykreslovat jako nějakého autoritářského či dokonce diktátorského politika. A nyní volá, kde že je mé diktátorství, proč nevyloučím Stanislava Grosse ze sociální demokracie. Je zarážející, jakou neznalost fungování standardní politické strany a jejich stanov i tomto případě prokazuje „přední" politický komentátor listu Mladá fronta. Takže speciálně pro pana Steigerwalda - já nemohu o své vůli nikoho ze sociální demokracie vyloučit. Takto sociální demokracie, jakožto strana s hlubokými demokratickými kořeny a stanovami, prostě nefunguje. Vím, že to nezapadá do Vámi vytvářeného obrazu mé osoby, ale prostě to tak je a je Vaší ostudou, že to nevíte. A v duchu závěrečné výzvy pana Steigerwalda „nevolte je" mám jedinou poznámku ke komentátorům s podobnými (ne)znalostmi. Nečtěte je.

Autor: Jiří Paroubek | pátek 2.5.2008 16:35 | karma článku: 34,84 | přečteno: 8152x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,27

Jiří Paroubek

SOCDEM na cestě podrazů…

25.4.2024 v 12:20 | Karma: 19,72