Má někdo zájem slyšet pravdu?

Stanovisko Jiřího Paroubka ke spekulacím médií o údajném porušování předpisů při cestě do Mariánských Lázní

Vzhledem ke spekulacím médií o údajném překročení rychlosti vozem, který zajišťoval mou dopravu do Mariánských Lázní jsem se rozhodl celou věc prošetřit. Protože jsem neřídil, nevěnoval jsem průběhu cesty dostatečnou pozornost (převážnou část cesty jsem spal), a proto vycházím pouze ze svědectví řidiče, mého spolupracovníka a informací médií.

Protože se však svědectví obou osob, které průběh cesty sledovaly a médií, která o ní referovala, v popisu některých událostí rozcházejí, vyzývám příslušná média k předložení relevantních důkazů o překročení rychlosti (údajně 200 km/h) tak, abych mohl vyvodit důsledky směrem k agentuře, která zajišťuje řidiče a provoz příslušného vozu.

V této souvislosti je třeba uvést, že oba přímí svědci uvádějí, že vozidlo na fotografii jelo v odstavném pruhu a jeho objetí řidičem mého vozu bylo tedy nutné. Stejně tak se oba svědci shodují, že vozidlo, ve kterém seděli příslušní novináři, nedodržovalo zákonem stanovenou vzdálenost mezi vozidly.

Protože však nechci touto skutečností omlouvat možné prohřešky řidiče, očekávám, že vzhledem k obviněním, která přinesla některá média, předloží také relevantní důkazy, které budou sloužit jako podklad k jednání s příslušnou agenturou zajišťující provoz vozidla, popřípadě k přestupkovému řízení s příslušným řidičem či dalšími osobami, které mohly porušovat dopravní předpisy.

Zároveň se v případě, kdy se prokáže, že došlo k porušení předpisů a k ohrožení některého účastníka silničního provozu, tímto všem, kteří se cítili jízdou mého vozu ohroženi, omlouvám.

Zároveň se musím ohradit proti dehonestačním kampaním, kterou proti mojí osobě a mým blízkým vedou některá média, především MF Dnes, Blesk a Česká televize. Pozornosti, kterou někteří novináři věnovali okolnostem a přípravám mé svatby, včetně takových věcí jako je údajná barva spodního prádla nevěsty, či cena depilace, značnou měrou poznamenala její průběh a bohužel, zkazila mnohým mým blízkým jejich slavnostní den.

Je to jen ukázka toho, kam až jsou schopni klesnout někteří novináři, a to dokonce z veřejnoprávních médií.

Někteří novináři prokázali, že rozhodně nemají žádné právo se označovat za strážce demokracie. Je mi jich lidsky upřímně líto.

Prohlášení Jiřího Paroubka ke svatební oslavě manželů Paroubkových v hotelu Esplanade

Svatební oslavy v hotelu Esplanade v Mariánských lázních se zúčastnilo 30 pozvaných hostů. Účet za hostinu a oslavu nepřesáhne cca 120 000 korun, o které jsme se podělili s rodinou mé manželky Petry.

Hosté, kteří strávili v hotelu noc, si účet za pokoj platili sami. Stejně tak i já jsem zaplatil účet za naše ubytování s manželkou, jak jsem již od začátku předpokládal.

Média také často zmiňovala můj vztah s panem Vlastimilem Dvořákem, majitelem hotelu. Známe se zhruba od roku 1992, či 1993, kdy působil v komisi cestovního ruchu Magistrátu hlavního města Prahy, jejímž jsem byl předsedou. Před tímto datem jsme se neznali a nemohu proto komentovat jeho aktivity před rokem 1989.

Pokud je mi známo, jsou jeho hotely Ambassador či Esplanade častým místem pořádání důležitých a společensky prestižních akcí, jako je například Atlet roku nebo galavečer soutěže Česká hlava a jiné. Tyto události jsou vždy ozdobeny účastí osobností veřejného života a politiků, jako je například předseda Senátu PČR Přemysl Sobotka, ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), 1. náměstek ministra zdravotnictví Marek Šnajdr či v uplynulých letech předseda ODS Mirek Topolánek nebo můj stranický kolega Zdeněk Škromach. A nikdy předtím údajné členství v StB nevadilo ani politikům ODS, ani médiím. Svou svatbu oslavila v hotelu Esplanade také například modelka Andrea Verešová. Není mi proto zcela jasné, proč právě má svatební oslava vyvolala v určitých médiích takové spekulace a jen velmi těžko se bráním dojmu, že se jedná o účelovou snahu skandalizovat mou osobu za každou cenu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Paroubek | pondělí 19.11.2007 15:21 | karma článku: 42,66 | přečteno: 20317x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,27

Jiří Paroubek

SOCDEM na cestě podrazů…

25.4.2024 v 12:20 | Karma: 19,72