Don Pietro Bendl vzpomíná

Zaznamenal jsem velmi zajímavou reakci pana Bendla na dotaz týkající se jeho účasti na oslavách údajaného podnikatelského mafiána Bušiny. Myslím, že tato věta přesně ukazuje způsob myšlení vrcholných novodobých představitelů ODS. Bendl říká: "Toho člověka znám, ale kámoši nejsme. Věděl jsem, že je sociální demokrat, Rath na mě před volbami zkoušel nasadit svoje lidi," tvrdil Bendl. Slova exhejtmana Bendla jsou jako vysřižená z románu Maria Puzza „Kmotr". Takto se členové jednotlivých rodin bavili o konkurečních rodinách. Jako by Bendl říkal: „Jsem Corleone a věděl jsem, že Bušina je Tattaglia, David Rath na mě před volbami Capo di tuti di Capi zkoušel nasadit svoje lidi."

Bendl uvažuje jako mafián, rozlišuje lidi nikoli dle politického názoru, ale dle politické příslušnosti, přičemž tuto považuje za příslušnost k rodině. Losna nebo Mažňák? Jestliže je Bendl členem klanu nebaví se se členy klanu druhého: Toho člověka znám, ale kámoši nejsme. Věděl jsem, že je sociální demokrat...
Politické soupeření pak považuje za boj ve smyslu Puzzova „zalehnutí na matrace". „Rath na mě před volbami zkoušel nasadit svoje lidi". Kombinace mafiána a agenta 007.

V jakém duchu čelný představitel ODS přemýšlí, fakt, že po prohraných krajských volbách byl ochoten ihned s vítěznou „rodinou Tattaglia" uzavřít mír a rozdělit si „byznysy", že chvíli držel s rodinou Bém, aby posléze vyskočil z dortu s kulometem a přešel k rodině Dalík, všechny tyto skutečnosti a zejména jeho mafiánské vnímání světa a reality je děsivé. Snad dostane nabídku, kterou nelze odmítnout a odjede na Sicílii či do Toskánska. Ale obávám se, že tam by platil za příliš ostrého hocha a proces s ním by byl kratší a tvrdší nežli zde.

Ve smyslu věty místopředsedy ODS, děkujeme za exkurzi do Městečka Řešení Done Pietro Bendle...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Paroubek | pátek 29.1.2010 15:46 | karma článku: 23,36 | přečteno: 2868x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,27

Jiří Paroubek

SOCDEM na cestě podrazů…

25.4.2024 v 12:20 | Karma: 19,72