Americký brouk alias Huawei

Vzpomínám si, když jsem byl malý chlapec, jak nám v první či druhé třídě paní učitelka vyprávěla velké bludy o V. I. Leninovi a jeho věrném pomocníku J. V. Stalinovi. A došlo tehdy také na amerického brouka.

Američané prý velmi promyšleně posíláním tohoto brouka přes naše  hranice (už nevím přesně, jak to dělali, zda rozptylem z balonů či nějak podobně) likvidovali velmi významnou část naší sklizně brambor. A ohrožovali tak naši  soběstačnost v produkci zemědělských produktů pro zásobování obyvatelstva. Podle tehdejších mocipánů byl americký brouk – správně mandelinka bramborová – velice úporným diverzním prostředkem amerických imperialistů a s nimi spojených německých revanšistů. Prostě propagandistické tamtamy starého režimu blbnuly na kvadrát. 

Něco podobného zažíváme dnes my, v naší zemi, která si říká, že je demokratická. Nejprve byla daleko od nás, ve vzdáleném Torontu, zatčena dědička ohromného průmyslového čínského gigantu Huawei. Její jméno je pochopitelně čínské, takže na jméno ji přijít v tuto chvíli nemůžu. Zhruba v té samé době jsme se dozvěděli z mainstreamových médií v Česku, že Číňané a jejich špioni se  u nás nebezpečně roztahují a jsou připraveni vést hybridní válku proti nám. Západní propagandisté pochopitelně nemluví o tom, že se čínské hospodářství mimořádně dynamicky vyvíjí, rozvíjí některé ultramoderní technologie, na které v podstatě Západ nemá. To ale není chyba Číny, to je chyba Západu, pokud tomu tak je. 

A v situaci, kdy jsme obklopeni čínskými špiony, se objevilo vyjádření jakéhosi úřadu, jehož složitý název si nelze pamatovat , jenž se prý zabývá v naší zemi kybernetickou bezpečností, že koupit si mobil Huawei anebo jinou technologii této firmy je  bezpečnostním rizikem. A dokonce i premiér  Andrej Babiš v tomto blbnutí na kvadrát odkládá čínský mobil Huawei , aby nebyl snad pro Kristapána šmírován čínskými zpravodajskými službami… Je mi líto lidí, kteří uvěřili na diverzní výsadek mandelinky bramborové na naše bramborová  pole i těch kteří věří tomu, že v rámci jakési  hybridní války Čína proniká skoro do každé české  domácnosti…

Škoda jen, že mi můj syn opatřil před pár týdny nový mobil. Běžel bych si rychle koupit mobil značky Huawei. Při pohledu na celou akci proti Huawei, od kanadského Toronta až  po Prahu, mě nutně napadá jediné. Pokud zpravodajské služby Západu pracují takhle pitomě, nemůžeme v souboji s technologickou velmocí jako je Čína vyhrát.

 

Jiří Paroubek

Autor: Jiří Paroubek | pátek 21.12.2018 9:06 | karma článku: 30,60 | přečteno: 788x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,25

Jiří Paroubek

SOCDEM na cestě podrazů…

25.4.2024 v 12:20 | Karma: 19,52