Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Černej den

Tuhle minipovídku jsem napsal někdy v roce 1999. Byla jedním z mých prvních dílek. Není v ní nic skutečného - jen pro pobavení. máte rádi, když Vám zvoní telefon?? Už nebudete...  

Někdy se den opravdu povede.

 Ráno Vás rozbolí hlava z řinčení budíku, auto nestartuje, tramvaj Vám ujede, do práce dorazíte pozdě, šéf Vám vynadá, zákazníci jsou nepříjemní, práce Vám nejde od ruky.

Když takový den přijde, člověk si říká, že snad už nemůže být hůr. A v tom zazvoní telefon, a soused Vám oznámí, že Vám praskla voda, a vytopil jste půlku baráku. Dva sousedé Vás rovnou žalují, třetí vyhrožuje. Berete si taxík a jedete domů. Řidič Vás ošidí. Při odjezdu Vám ohodí oblek blátem. S rezignací vstupujete do vytopeného domu. Výtah nejezdí, takže Vás čeká osm pater pěšky.

Před svým bytem zjistíte, že jste si v tom chvatu nechali klíče v práci na stole. Zvoníte na sousedku, aby Vám půjčila rezervní, které u ní máte. Sousedka pochopitelně není doma. Berete si mobil, abyste zavolal manželku. Pochopitelně stihl dvakrát zazvonit a došla baterie. Zazvoníte na jiné sousedy, a prosíte, zda byste si mohl od nich zatelefonovat. Voláte - obsazeno. Voláte podruhé. Zvedne to kolegyně manželky a sdělí Vám, že manželka jela domů, protože jí kdosi telefonoval, že prý je od Vás vytopený dům.

Čekáte na příjezd manželky. Sousedé jsou nervózní, protože voda byla uzavřena v celém domě. Konečně přijíždí Vaše manželka... A s ní i Vaše tchýně.. Obě rudé vzteky. Nemáte sílu v čemkoli odporovat. Po otevření bytu zjistíte, že nepraskla žádná trubka, ale že jste ráno z roztržitosti nechal natékat vodu do vany, a žínka ucpala odtokový otvor. Kromě zničených koberců natekla voda i do sousedova videorekordéru, který jste si půjčil na kopírování kazet a nechal jste ho ležet na zemi na koberci. Je asi půl páté odpoledne, stihl jste odnést sousedovo video do opravny, manželka s tchýní malinko zkultůrnily Váš byt.

V pět hodin zvoní telefon. Volají ze servisu, že cena opravy videorekordéru nebude do 1800Kč, jak řekli původně, ale do 5000Kč. Prý cosi se zdrojem. Nemáte jinou možnost než s novou cenou souhlasit. Je půl sedmé večer. Říkáte si, že už nemůže snad další katastrofa nastat.

 Otevřete okno a zapálíte si cigaretu. Vychutnáváte si dým, když vidíte, že Vám právě kdosi odtahuje Váš automobil. Ven běžet nemá smysl. Běžíte k telefonu, a oznámíte krádež na policii. Devátá hodina večer. Manželka s Vámi nemluví. Tchýně již odešla. Za celý den toho máte nad hlavu. Převléknete se do pyžama ( nemohl jste se osprchovat, neboť vodu ještě nepustili) a berete si svoji oblíbenou knihu, aby jste se po tom příšerném dni odreagoval. Hlava nesnesitelně bolí. Konečně se Vám podaří začíst se do knihy. Lampička zhasla.. Vypli proud......

Říkáte si, že Vás nemůže takový den potkat?? Jste si tím jisti?? Čtete si klidně tuto minipovídku, a v tom zazvoní Váš telefon.....

Autor: Slávek Pařenica | středa 4.5.2011 18:51 | karma článku: 9,83 | přečteno: 1337x
  • Další články autora

Slávek Pařenica

Vlaky stojí, metro stojí, rozum zůstává stát.

Ještě jednou a naposledy bych se rád vyjádřil se svými postoji a pohledy k aktuálně probíhající stávce v Praze a jiných městech. Budu se snažit o subjektivní objektivitu. Není mým úmyslem nikoho ponižovat, zesměšňovat ani na kohokoli jakkoli útočit. Píšu s nadhledem a v dobré náladě.

16.6.2011 v 18:55 | Karma: 15,62 | Přečteno: 1599x | Diskuse| Politika

Slávek Pařenica

Milí odboráři, děkuji vám, po dlouhé době cítím zlost.

Většinu svých blogů a příspěvků k diskusím jsem se snažil vést naprosto neútočně, neagresivně a neosobně. V rámci možností s nadhledem a nadsázkou. V tuto chvíli se ale ve mně vaří žluč a hodlám zde napsat svůj pohled na frašku, která se chystá na pondělí 13.6.2011

10.6.2011 v 18:55 | Karma: 48,96 | Přečteno: 32271x | Politika

Slávek Pařenica

Tulák

V parku pobíhal malý chlupatý pejsek. Byl sám. Bez obojku, bez řemínku, bez náhubku, bez pána. Našel si pár kostiček u popelnic na jednom pražském sídlišti. U této popelnice občas nacházel tu trochu jídla, která byla nezbytná pro přežití. Navíc kousek od posledního panelového domu v řadě byla jakási vodní nádrž, ve které našel i vodu a mohl se v ní vykoupat, nebo se z ní napít, když potřeboval.

4.6.2011 v 1:28 | Karma: 22,68 | Přečteno: 1231x | Diskuse| Kultura

Slávek Pařenica

Nestyďme se za své slzy

Je pár věcí, které nás odlišují od jiných živočišných druhů. Samolibě se pokládáme za vrchol evolučního řetězce a z vlastní vůle si stanovujeme určité normy, postoje a pozice vůči ostatním lidem a okolnímu světu. Dospěli jsme tak daleko, že celý náš život je kalkulace. Svou skutečnou tvář jsme se naučili šikovně skrývat a stydět se za své city, za známku vysoké inteligence považujeme schopnost své city skrývat a ovládat.

3.6.2011 v 21:13 | Karma: 18,56 | Přečteno: 1130x | Diskuse| Společnost

Slávek Pařenica

O Policii

V poslední době se nejen v diskusích stále častěji probírá téma policejní práce v Čechách. Policisté jsou na očích, potkáváme je na silnici a na každém jejich neúspěchu si smlsneme. Stejně tak média. Specifickou součástí jsou strážníci městské a obecní policie.

31.5.2011 v 22:26 | Karma: 16,57 | Přečteno: 1353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Intenzivní boje s Hamásem končí, válka v Gaze však ne, řekl izraelský premiér

23. června 2024  21:12,  aktualizováno  21:21

Fáze intenzivních bojů proti palestinskému hnutí Hamás se chýlí ke konci. Prohlásil to v neděli...

Neznámí útočníci stříleli v Rusku, cílem byla synagoga, kostel a policejní post

23. června 2024  18:55,  aktualizováno  21:18

Po střelbě na policejní post v Machačkale v ruském Dagestánu pokračuje v jedné ulici střet s...

Ukrajinci poslali do Česka 115 miliard. Banky zjišťují, zda nejsou z korupce

23. června 2024

Premium Od začátku ruské invaze na Ukrajinu se mluví hlavně o tom, kolik peněz evropské státy posílají do...

Za reportáž povolávací rozkaz. Ukrajinští novináři se obávají o svobodu tisku

23. června 2024  17:57

Ukrajinští novináři se v poslední době setkávají s případy pokusů ovlivnit jejich zpravodajství ze...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4859x
Jsem člověk neustále se vyvíjející a získávající nové obzory a informace. Neměním své názory ze dne na den, ale neberu své názory jako neměnná dogmata, o kterých nejsem ochoten diskutovat. V diskusi jsem SlavekLBC

Seznam rubrik