Pražské teplárny-další monopolní moloch

Na arogantní jednání velkých firem si prostě nemohu nějak zvyknout. Před pár dny mě pro změnu nadzvedly mandle "Pražské teplárny", respektive firma XXX kterou si najímá. O co šlo? O obyčejný odečet tepla a teplé vody.

Již si pomalu v našem domě zvykáme na to, že pokud se chceme vykoupat v teplé vodě, musíme si vodu pustit tak o deset minut dříve a i poté musíme mít kohoutek s teplou puštěný naplno a studenou zavřenou, aby tekla alespoň vlažná. Podotýkám, že bydlíme v  relativně novém panelovém domě s dálkovým vytápěním a teplou vodou. Zřejmě  se jedná o novou fintu teplárny jak z nás dostat více peněz, vzhledem k tomu, že měřáky na teplou vodu běží více méně neustále.

Ale zpět k tomu, co mě opravdu naštvalo. Minulý týden probíhal v našem domě odečet tepla a teplé vody. Na tom není nic divného řekne si jeden, než jsem si přečetl leták, který jsme měli ve schránce a na kterém stálo-cituji: "...odečet bude probíhat dne 4.3.2009 v době od 9.00 do 12.00 hod. Žádáme nájemníky o zpřístupění bytů."

"Pokud nebudete moci být přítomeni, bude vám do poštovní schránky vhozen lístek s adresou a telefoním číslem, kde si můžete dohodnout individuální termín.Náklady spojené s tímto odečtem však budete hradit Vy.(150,- Kč)"

Nevím jak Vám, ale mě to připadá jako vrchol drzosti, chtít po mě, abych si na odečet vody čerpal svou dovolenou. Vzpomínám na svá mladistvá léta, kdy jsem jako brigádník chodil odečítat plynoměry, což znamenalo týden před odečty oběhnout všechny přidělené domy, vylepit plakáty s datem odečtu a pak každý den po své normální práci od 17 - 21 hodin obíhat partaje. Jak jsem byl rád, když mi lidé nechávali lístečky se stavem za dveřmi, protože jinak jsem se do některých bytů vracel i třikrát. A to vše za nějakých 4,80 Kč za plynoměr.

Jenže tenkrát bohužel ještě nebylo tržní hospodářrtví a úcta k zákazníkovi na takové úrovni, dnes bych to obešel jednou a za každou cestu navíc si účtoval 150,-Kč. Holt doba je zlá Kamile....

Autor: Jiří Papež | středa 11.3.2009 7:28 | karma článku: 16,44 | přečteno: 2142x
  • Další články autora

Jiří Papež

Miluješ mě?

13.9.2010 v 7:35 | Karma: 13,19

Jiří Papež

Sportu zdar - vodákům zvláště

27.7.2010 v 7:24 | Karma: 11,14

Jiří Papež

Papež k papeži

25.9.2009 v 7:21 | Karma: 15,02