DJ Topolánek

  Jistě, mnozí z vás zaznamenali zprávu, týkající se naší národní hymny, která proběhla tiskem. Je jistě chvályhodné, že v hitparádě pana premiéra se naše hymna již léta drží na prvním místě a on vstává i ulehá s touto písní na rtech, však i malý Nicolas při jiné ukolébavce neusne.

  Tím je mi ovšem jasné, že přestože je to nejoblíbenější song pana premiéra, přeci jenom ho má už trochu obehraný. Já bych to řešil výměnou CD v přehrávači, za jiný, i když ne tak oblíbený. Ne tak pan premiér, který se rozhodl naši hymnu trochu změnit, trochu přizpůsobit duchu dnešní doby, zkrátka trochu ji zmodernizovat, zřejmě, aby oslovila i mladé posluchače - budoucí voliče. Nutno ho ovšem pochválit za to, že se do toho nepustil doma na svém compu, ale oslovil různé skladatele, aby bylo více verzí a tak z čeho vybírat. Představuji si to tak, že nejprve vznikne nějaká normální verze, která by mohla začínat nějakou recitací pana premiéra, např.:" To je ta země zaslíbená, zvěře a ptáků plná, medem oplývající. Na všem budete míti hojnost a bude nám dobrou obranou proti nepřátelům. Hle, země po vaší vůli!," do toho se začnou rozjíždět klávesy s motivem hymny a rocková kytara Michala Pavlíčka se zpěvem Pepy Vojtka, mezi jednotlivými slokami by mohli zarepovat Gipsy.cz a končit by mohla svatováclavským chorálem. Pak by se z ní udělal remix, popř. maxisingl, či se nahrála s dětským sborem, aby bylo více verzí a pan premiér měl na výběr. Jediné, co mi ještě vrtá hlavou, je text hymny. Kdo z dnešních mladých ví, co jsou bory a co znamená v sadě skví, takže, by bylo dobré, aby se na to podíval některý ze současných autorů a dal zastaralému textu moderní háv. Už se těším na sobotní ráno, kde Leoš Mareš v Esu oznamuje, kolikátý týden se již drží DJ Topolánek se svou Hymnou v hitparádě na prvním místě.

Teď jenom čekám, kdy paní Talmanová při převlékání ložního prádla (předpokládám, že pan premiér má povlečení v národních barvách), řekne:"sakra Mildo, chtělo by to nějaký obrázek."   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Papež | pondělí 29.9.2008 10:55 | karma článku: 16,64 | přečteno: 1734x
  • Další články autora

Jiří Papež

Miluješ mě?

13.9.2010 v 7:35 | Karma: 13,19

Jiří Papež

Sportu zdar - vodákům zvláště

27.7.2010 v 7:24 | Karma: 11,14

Jiří Papež

Papež k papeži

25.9.2009 v 7:21 | Karma: 15,02