Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

pupkoun

28. 11. 2008 1:09
Hmmm

Nebudu arbitr a říkat jak to vlastně je, protože to nevím a dokud nebudu mít zároveň vědomí všech žen a všech mužů, tak se to ani nedozvím. Jen Vám chci poděkovat za zajímavý článek, který mě donutil k zamyšlení. Vážím si ho o to víc, že jste žena a vlastně jdete s kůží na trh. Děkuji.R^

0 0
možnosti
L

luluu

9. 6. 2008 10:24
Pravdivé

Děkuji za váš názor! Mně se článek velmi líbí! Bohuže  zde vidím spousty demagogů, co se chytají slov která jim nesedí protože jsou vlastně jejich odrazem, ale popírají to... Jinak by to snad tolik neřešili... Jde mi o to, že málokterá si přizná smutný fakt, že jsme prostě agresivní i my ženy. Jsme dámy!! A i když jsem nepředvedla vše co umím, tak vím moc dobře, že to mám v sobě. Agresivita se u mě probouzí vždy s nějakou křivdou spáchanou na mně, na mých blízkých... Ovšem bojuji s tím, protože oplácet by se nevyplatilo a degradovalo by mě to na podčlověka a tak dávám průchod fantazii, tam svou pomstu naplánuji. Mé dobré, zdravé já ji pak utlumí. Vždyť nemá smysl válčit.

0 0
možnosti
V

Vikina

31. 5. 2008 2:03
Konečně

Koukám, velký počet příspěvků, vysoká karma. Dodávám, oprávněná. Konečně někdo, kdo se odvážil něco napsat právě o ženském násilí. O to cennější, že to napsala žena. Bohužel, zatím jen na blogu. Teď jen dočkat se času, kdy se to konečně začne přetřásat na veřejnosti a v médiích, aby to poté vzaly na vědomí i soudy, které zatím soudí zcela předpojatě - pokud je soudcem muž, je vůči ženě galantní, pokud ženská, pak fandí ženské z principu (vždyť je ostatně stejná). Nedávno odsoudili muže, který po čtyřicetiletém manželství zabil svou ženu (a samozřejmě nikdo z těch debilních novinářů si nepoložil otázku, jak je to vůbec možné, proč to udělal). To nám, ženáčům, to bylo hned jasné, zejména když uvedl na svou obhajobu, že ho po celou dobu týrala. Ten chlap měl dostat medaili za to, že to vydržel tak dlouho, místo toho dostal 15 let, v jeho věku doživotí. Ženy přitom za podobný čin dostávají tak 7, maximálně 10 let. To je holt ta rovnoprávnost v praxi.

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

28. 5. 2008 19:47
Dalsi zajimavy clanek

Pani Pallotto, patrite k mym oblibenym blogerkam. Pisete moc zajimave a nebojite se kritizovat, to je fajn. Posilam karmu.

Zeny jsou agresivnejsi nez muzi, sice se nehodi do prednich linii ve valce, ale jinak jsou pekne bestie. Zadny muz nemuze nenavidet zenu jako druha zena. Vzdy rikam, ze kdybych mela chodit do jen divci skoly, zesilela bych. Nenavist zeny trva mnohem dele. Chlapi se mohou nesnaset, ale poperou se a za chvili uz spolu piji pivo. Zeny ne. Zeny jsou uplne jine. Dokazi ublizit a manipulovat. Cim modernejsi zena, tim vetsi nebezpeci!

0 0
možnosti
S

Sid2007

11. 5. 2008 18:31
Ženská agresivita: Zákonem i společností akceptovatelná form

Evolučně, až do velice nedávné doby, řekněme tak počátku 20. století, byla technologická úrověň lidstva, tedy ekonomiky atd. taková, že k obživě a přežití byla třeba hlavně fyzická síla.

Zdravotnictví atd. také neexistovalo, život byl krátký, pro drtivou většinu také nyla životní očekávání z dnešního pohledu minimální. Antikoncepce ani profesní kariéra žen neexistovaly, se všemi ekonomickými a sociologicko-psychickými důsledky z toho vyplývajícími.

50 nebo 100 let poté je lidstvo, společnost, život jednotlivců, rodin atd. někde často zcela jinde. Evolucí na brutální zahnání divé zvěřě nebo jiného samečka postavený muž ztratil uplatnění pro tyto vrozené vlohy. Oproti tomu ženin survival mechanism (mechanismus přežití) není zákonem ani společenskou normou neakceptovaletný, nejednou spíše naopak, tak, jak se nejen třeba oběti lživého obvyňování z "násilí", včetněpsychického přesvědčují. Nu, ženským právům vyvinutá západní civilizace mezitím vymírá, barbaři se množí, již jsou ve branách.

0 0
možnosti
S

Sid2007

11. 5. 2008 18:50
Praktická rada: Co s tím dělat?

1) Jaká by asi byl výsledek odborné studie: Jsou dnešní ženy v manželství a v životě šťastnější než prababičky? Mám dojem, že odpověď by byla: NE. Ne náhodou zbytek světě nemá, jako západní civilizace, problém s vymíráním protože se také moc nepiplá v tom, zda a jak opravdu jsou jejich ženy šťastné..

2) Ženy, které m.j. podávají návrhů na rozvod ve více než 70% případů (je možné, že příroda stvořila, ženy-matky vychovaly TOLIK nevyhovujících manželů?)  nemusí k rozvodu mít žádný dokazatelný důvod: fráze "nepřekonatelné rozpory" stačí.

3) Jak se má evoluční macho man tedy chovat? a) nebýt sexuální potřebou hnán do závislosti na ženě b) nemít falešnou hrdost "živitele" samičky (výměnou za sex) c) být v komunikaci napřed před ní. Ženy nechtějí komunikovat, chtějí se vypovídat, tak či onak s nimi souhlasit. Viz Vagina monologue. d) Počítat s tím, že si, nevyhnutelně, každá žena začně tak či onak, hlasitě stěžovat. e) být prvním co s "důkazy" navrhuje rozvod e) být psycholog, ne od rány

0 0
možnosti
S

skydream

4. 5. 2008 17:57
:-)

tak se musim priznat ze ac nerad davam karmu :-) bohata

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

5. 5. 2008 0:03
Re: :-)

Tak zrovínka tenhle "extrémní" pohled na věc je přeci skoro ve Vašem stylu, to Vás snad zas tak mrzet nemusí. :-) Horší by bylo karmovat mi nějakej článek o vaření nebo motýlkách. - Já myslím, že Vás za tohle nikdo z nedostatku integrity podezírat nebude.

Ale děkuji hezky, beru to jako poklonu.

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 4. 2008 18:28
Klobouk dolů !

Sááákryš - ale to psaní Evě celkem jde !To už je nevím kolikátý její pěkný článeček. R^

0 0
možnosti
N

neurotik

22. 4. 2008 0:12
mám řešení amazonky...

ženská agresivita??!! řekl bych ,že je rozšířenější než chřipka,jen se o tom nemluví,což je škoda. jako každý neřešený problém potom bují.  řešení je jednoduché, transparentnost a otevřenost, ¨kdyby na každý škrábanec  na každý utok od ženy ,každej chlap reagoval  tak jak má ,tudíž adekvátní fackou nebo pěstí tak by většinu tkzv.agresivních žen  jejich agrese velmi rychle opustila. a ty vzácné bojovné amazonky by skončily bud v nemocnici ,nebo v případě jejich vítězství nad chlapem  by skončily  v samotě,neb ten neštastnej chlap co měl todle..doma by měl konečně klid v nemocnici a tam by se jistě našel někdo  kdo by mu konečně poradil jak  se rozvést,popřípadě odejit..takže  milé dámy ,modlete se se mnou  pár ran pěstí a máte po problému...V

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 4. 2008 16:48
Re: mám řešení amazonky...

Ano, kdyby se psal rok 1850 nebo možná ještě tak rok 1908, mohl byste to řešit způsobem, který uvádíte.

Vzhledem k tomu, že od té doby naše společnost dosáhla nebývalého pokroku v prosazování lidských práv, tak pokud jste muž, máte akorát právo se nechat od žen prudit, ostouzet, i fyzicky napadat, ale nemůžete jim oplatit stejnou mincí. V tom právě tkví ta ochrana lidských práv zaručená státem, rovnoprávnost žen a vůbec pokrok celé společnosti, že pokud jste muž musíte si nechat na hlavu nas..rat. V tom právě spočívá ROVNOPRÁVNOST ŽEN, že dělají vše pro to, aby měly práva ještě rovnější než muži. Zaplať bůh to nedělají všechny, ale jen jejich avantgardní předvoj. Taková je prostě doba, příteli. To jste si ještě nevšimnul?

:-)

0 0
možnosti
HW

never never

21. 4. 2008 17:54
Bohuzel ja mam v rodine anorekticku

a sdavat do rovnitka  tuhle psychickou nemoc s vsesvetovym nasilim muzu, se mi zda trochu dost pitome.

Neklepe to popsal Joyfix, clanek nereflektuje proc je vubec nekdo agresivni.

Pokud se prave v tisku dozvidam napr.o znasilnovani a biti 9lete holcicky-manzelky, o silenstvi nejakych Janjawidu v Africe nebo Simbasimba bojovniku, ci znasilnovani zen, ktere jsou ROKY !drzeny pouze NAHE, tak mam nad tim clankem rozpaky. A nevim jaky je smysl.

Znovu odkazuji na Joyfix z 18.04.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

21. 4. 2008 21:45
Re: Bohuzel ja mam v rodine anorekticku

Víte, asi mě bude mít mnohý za cynika, ale já jsem zastáncem toho názoru, že ženy se stran agresivity NEPROJEVUJÍ tak jako muži jen proto, že nemají fyzickou sílu a MOC.

Dejme jim moc a dejme jim příležitost vést válku ve které by fyzická síla nebyla relevantní (neboli válku knoflíkovou) - a stane se co?

Vy asi budete tvrdit, že bude věčný mír, že ženy nebudou soupeřit o ještě větší moc a prospěch jako to teď dělají (takřka) jen muži -  že prostě té možnosti "polepšit" si skrze útok a likvidaci protivníka nevyužijí. Já budu tvrdit opak.

Článek neřeší, proč je žena agresivní - protože tvrdí, že je stejně agresivní jako muž ... tj příčiny jsou stejné, jen projevy jsou jiné. A proto příčina není z pohledu toho co debatuji vlastně vůbec důležitá. Je to prostě feature, neboli vlastnost, vlastnost lidská....

0 0
možnosti
S

Sid2007

20. 4. 2008 17:48
Znovu: Evoluce neudělala POLOVINU lidstva lepší, druhou horš

Jakkoliv propadat takové doměnce, v jakékoliv situaci a kontextu znamená ignorovat tuto fundamentální skutečnost. Tedy že ten, kdo si to, třeba nevědomky, myslí, je vlastně slepý.

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 4. 2008 16:39
Re: Znovu: Evoluce neudělala POLOVINU lidstva lepší, druhou horš

Zde v této diskusi to naštěstí tolik nezaznívá, ale právě to neustálé porovnávání, kdo je lepší, vede přesně k té nechtěné odpovědi že žena nebo muž (nebo v jiném kontextu kdokoliv jiný) a potom také k tomu věčnému handrkování, kdo měl vlastně pravdu.

Čili takový způsob srovnávání je vždy zcestný. Bohužel však docela rozšířený. A nejen při porovnávání žen a mužů, ale také lidských ras, náboženství a kultur.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky