Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fretkoun

16. 11. 2007 1:43
nesouhlasim

Pani Evo vy jste na fotografii opravdu krasna zena, zila nebo zijete v USA leccos jste urcite dokazala ale kdyz ctu nektere nazory pripadam si jak kdyby jste spadla z Marsu ;-D Napriklad ten ze vas doslova sokovalo ze nekdo si neveri :). To je opravdu husty ;-D To je asi jak kdybych rekl - ja (bohaty) clovek jsem jednoho dne byl velice sokovany tim, ze na svete se nachazeji take lide kteri nemaji co do ust. Nevypovida to trosicku o me ze mam malinko zkresleny obrazek o svete? Jsem tak do sebe zahledeny ze si automaticky myslim ze kdyz ja jsem bohaty vsichni ostatni jsou taky automaticky bohati? Ja to vnimam o 180 stupnu jinak nez vy. Trosku vic filosoficky. Ja si totiz rikam ze k tomu aby existovalo bohatstvi, asi musi byt i chudoba. Aby existovali uspesni, museji byt i neuspesni atd.

0 0
možnosti

Fretkoun

16. 11. 2007 1:48
Re: nesouhlasim

Je to hezke ze vy jste doslova prospekovana tim typickym americkym egoismem a virou sama v sebe ale ja si presto myslim, ze vezme-li se 100 americkych sebenepochybovacu kteri veri ze udelaji diru do sveta a dokazou ledasco stejne se z 50 z nich nakonec treba stanou zivotni ztroskotanci ale to vy uz se nikdy nedozvite. Pravdepodobne proto ze Madonna o tom nezazpiva ;-D

0 0
možnosti
A

Arth-

12. 11. 2007 19:05
Paní Evo, můžu vyjmečně trochu nesouhlasit?

Mícháte dva pojmy...  mít se rád a mít sebevědomí. To jsou dvě, zcela odlišní veličiny!

Třeba já nemám se sebevědomím žádný problém...  dokážu skoro všechno, co si umanu. "Dostal" jsme i své americké chlebodárce...  prohlásil jsem v lednu, že zrychlím výrobu o 30%...  smáli se mi. V červenci jsem zdokunetoval zrychlení o 31,8%...  dodnes se diví...  takže se sebevědomím nemám nejmenší problém! Ale stejně se nemám rád...  ;-)

0 0
možnosti

Eva Pallotto

12. 11. 2007 19:45
Re: Paní Evo, můžu vyjmečně trochu nesouhlasit?

No jó. :-) Jenže to že vy to máte trochu jinak snad nezanmená, že vyšichni to mají jinak :-)

Je pravda, že ty pojmy trochu míchám, protože mi prostě splývají...

V mém pidisvětě - kdo se má rád má sebevědomí a kdo má sebevědomí se musí mít zcela nevyhnutelně rád.

Tak se prosím mít rád začněte, ať v tom nemám chaos.

Děkuji :-)    A hezký večer přeji, EP

0 0
možnosti

Pierre

12. 11. 2007 15:17
Snad jen:

"Errare humanum est" a "De omnibus dubitandum est". Podobně sebevědomým lidem chybí určitá zpětná vazba (pokora) a život mě naučil,mít se před nimi na pozoru. Opačný extrém ale tolik škody nenadělá.Mezi "úspěch" a štěstí nelze vždy položit rovnítko,že.

0 0
možnosti

Jarka

12. 11. 2007 16:04
Re: Snad jen:

prave ze kdyz mate to zdrave sebevedomi, tak Vam nechybi ani zpetna vazba. Ten se pozna snadno, umi priznat chybu a ma zdravy postoj k nezdarum... Kdezto umele sebevedomy clovek nezdary casto skryva..

0 0
možnosti
V

Věrulere

12. 11. 2007 15:13
skoro souhlasím

V Americe jsem nebyla a tak o Američanech vím něco jen z knížek a z povídání těch, co tam byli. Ale moc se mi líbilo ve Švýcarsku. Šla jsem po vesnici a všichni lidi se na mě usmívali a odpovídali mi na pozdrav nebo mě sami zdravili. Umíte si něco podobného představit u nás? U nás jsou všichni na ulici zachumlaní do svých problémů a tak se jim okolní svět jeví jako nepřátelský. A jako obranu na kritiku okolí se radši sami preventivně shazují.

0 0
možnosti

Pozorovatel

12. 11. 2007 16:58
Re: skoro souhlasím

Jestli to nebude tím, že ve Švýcarsku jste šla po vesnici a tady chodíte po ulicích (městských) ono na vesnicích jsou vždycky jiné vztahy než ve městech, protože tam se každý s každým zná.

0 0
možnosti

MirekE

12. 11. 2007 14:59
:)))

Jako malej, jsem byl děsně namyšlenej, ale teď, teď už nemám chybu. :)

0 0
možnosti

Eva Pallotto

12. 11. 2007 16:02
Re: :)))

:-)))) Tak nějak. Vtipný postřeh, díky.

0 0
možnosti

Terez

12. 11. 2007 13:51
Hezke.. mile.. pravdive

Mila Evo, dekuji za clanek. To, co pisete, je pravda. Cesi obecne maji dost male sebevedomi.. A ja nejsem vyjimka, porad bojuji sama se sebou. Muj pritel ma stejnou vychovu, jako vy, a zadnymi komplexy nikdy netrpel :))) Hodne stesti a toho krasneho zdraveho sebevedomi!! ;-)

0 0
možnosti
ND

NaďaD

12. 11. 2007 10:46
Moc hezký článek,

jako byste8-o  psala o mě, ale mám roli té přítelkyně (s nějakými změnami).

0 0
možnosti

Milan

12. 11. 2007 10:03
všichni máte trochu pravdu

Nelze nic generalizovat. V všem je pravda. Někteří amíci jsou skutečně "jiní" a nám nepochopitelní až směšní ale někteří čecháčci jsou nesnesitelní ve své "zaprděnosti" (pardon). Filozof by vysvětlit proč tomu je ale to nám asi moc nepomůže, protože se ta rada nedá moc aplikovat v našich poměrech.. Amerika zažila občanskou válku (kde jak jinak zvítězilo USA) a ještě "zmizeli" původní obyvatele (takže taky vyhráli. Neúspěch ve Vietnamu nebyl na jejich území a tak se ani moc jako neúspěch nepočítá - jsou jen úspěšní. Evropa má zase těch válečných zlušeností nepočítaně a to si člověk i nechtěně uvědomuje a dělá kolem sebe obranný val, který se může projevovat i takto, "budeš-li vyčnívat někdo Tě sejme" - a to nikdo nechce. To je jen jeden z mnoha vlivů. JInak ale spíše souhlasím s tím, že se neumíme mít rádi a nikdo nás to asi nenaučí.

0 0
možnosti

Bedrich

12. 11. 2007 9:37
Optimista

je jen špatně informován. :-)

0 0
možnosti

Eva Pallotto

12. 11. 2007 9:41
Re: Optimista

Říká se to. Já bych si chtěla myslet, že optimista špatné vnímá, ale nenechá si tím zkazit den :-)

Optimista je tvrdohlavý paličák, který navzdor důkazům věří že bude líp  :-)))

Hezký den vám přeji, EP

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

12. 11. 2007 9:19
Pěkný článek

Asi to bylo dáno dobou. Příliš vyčnívat bylo nebezpečné. Jakmile na sebe člověk upoutal pozornost tím, že byl v něčem dobrý, okolí se na něho začalo dívat podezíravě. Nastoupila falešná skromnost, která leckdy přerostla v nedůvěru v sama sebe. Mnohdy se lidé styděli za to, že umí něco lépe, než druzí.

Řekla bych, že se to lepší. Současná generace začíná být sebevědomější, věří si mnohem víc, než v kdysi my a to je moc dobře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8483x
"Dokážu žít s pochybnostmi, nejistotou a neznámem. Určitě je mnohem zajímavější žít s otázkami, na které máme nejistou odpověď, než mít jisté odpovědi, které mohou být nesprávné. Mám jen přibližné odpovědi a různé stupně jistoty o různých věcech. Nejsem si absolutně jistý ničím, o mnoha věcech nic nevím - třeba o tom, zda má vůbec význam se ptát, jaký je smysl života a co taková otázka znamená. Budu o tom chvíli přemýšlet a když na to nepřijdu, budu prostě přemýšlet o něčem jiném. Nemyslím, že je nutné mít na všechno odpověď. Nemám strach z toho něco nevědět, být ztracený v podivném světě, kterému nerozumím a ve kterém nemám přesné určení - protože tak to prostě je, alespoň si to o něm myslím, asi. Nebojím se toho." / Richard P. Feynman/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky