Velké auto versus malá mužská chlouba??

Ne, že by mi nedala spát tato nepřímá úměrnost, ale jistou míru zvědavosti ve mně vzbudila. Tak vstávejte i vy, mrkneme na danou problematiku. Ne, nebudu nic poměřovat úhloměrem, ba ani pravítkem či jiným nástrojem, který snadno určí délku i míru. Míru zakřivení hodnotit také nebudu. Míru pokřivení charakteru možná.

Asi neřeknu nic nového, když budu tvrdit, že se říká, že i s malým kašpárkem se může zahrát velké divadlo. Ano, jednou je to komedie, jindy zase tragedie. Nic nového pod sluncem, že?! Nejvýmluvnější herecký výkon však očekávejte od jeho majitele, potažmo nositele.

A jak je to s velkým bourákem a s „malým Pepíkem“?

Nemyslím si, že je tato nepřímá úměrnost pravdivá. Možná jen částečně a okrajově. Protože a jelikož, i když má průměrný muž v poklopci výbavu odpovídající evropskému průměru, stejně nikdy nebude spokojen s jeho délkou, šířkou, průměrem, zakřivením či funkcí. Stejně jako my ženy nejsme často spokojeny s velikostí a tvarem ňader, obvodem pasu, barvou vlasů nebo zakřivením nosu.

Tato věčná nespokojenost podstatně snižuje sebevědomí. A kde jinde si znovu sebevědomí dostatečně namasírovat??

Každý to řeší po svém.

Zatímco ženy si své ego nepotřebují masírovat pořádně velkým a silným autem, muži se k tomuto kroku uchylují častěji. Ženy dokonce ani nemají tendence tímto způsobem lovit muže.

Muži si vybírají auta prestižních značek, zkoumají technické parametry, další vymoženosti, různé zlepšováky. Čím víc páček, tlačítek, knoflíků a jiných pitomůstek auto vykazuje, tím zajímavějším se pro budoucího majitele stává. Také nesmím zapomenout na další vybavení vozu. Čím větší výbava, tím lépe. I ve slipech. No, a jsme zase u toho.

A co takový řidič nákladního auta, autobusu či kamionu?? Má snad pidivýbavičku??

Ne. Nemyslím si.

Myslím, že se jen cítí mnohem lépe a bezpečněji za volantem kolosu, když ostatní řidiči ve svých „přízemních“ sportovních vozech, často s prominentními číselnými kombinacemi na státní poznávací značce, riskantně kličkují, aby za pět minut stáli v koloně jako ostatní.

Můj závěr zní:

Velké či drahé nebo velké a drahé auto jen částečně kompenzuje malou sebeúctu a nízké sebevědomí. Ať už je důvod jakýkoliv. Nemusí, ale může, za výběrem vozu stát „malej Pepík“.

 

Autor: Eliška Ozogányová | úterý 18.11.2014 14:14 | karma článku: 14,97 | přečteno: 1096x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86

Eliška Ozogányová

Můžeme zůstat přáteli

5.9.2013 v 14:00 | Karma: 10,68