Svině převlečená za kamaráda

Jak se pozná svině od kamaráda?? Jak poznáte, že kamarád není svině? Jak se stane z kamaráda ta pověstná svině?? A je ta svině ještě pořád váš kamarád??

Před časem jsem psala o tom, jak neházet perly sviním. Ale co když je váš milenec, kamarád, přítel, známý, příbuzný atd. atd. právě ta svině?

Názorný příklad:

Máte kamaráda, s kterým občas něco podniknete, vtipkujete, bavíte se o všem možném, vzájemně si vyměňujete dojmy a pojmy. Jste k sobě střídavě milí či neutrální. Scházíte se i ignorujete. Ale pořád víte jeden o druhém. Tak, jak se patří na kamarády.

Najednou se vše obrátí. Někdy ne tak najednou. Někdy i tak nějak plíživě a pomalu. Vše se obrátí jak jinak, než proti vám, samozřejmě. Málokdy se vše obrací v náš prospěch. Ale i takové případy jsou, to je však jiná záležitost. O té dnes psát nechci. Dnes mám v merku svině. A ne jen tak ledajaké svině. Ale svině převlečené za kamarády.

Občas chcete udělat radost lichotkou, zvednout náladu povzbuzením, černé mraky na obzoru rozehnat sluníčkovým úsměvem, nabídnout pomoc či rameno k poplakání apod.. A co se vám vrátí??

Skutečnost, že víc dáváte, než dostáváte? A to, co dostanete, jsou jen pomluvy, neúcta a pohrdání? Nejlépe za vašimi zády. No, přece nebude dotyčný "takovej frajer", aby se projevil v pravém světle a upřímně a do očí vám řekl, že není váš kamarád. Tak, aby dostál svému sviňskému chování, jedná ještě navíc jako zbabělá sketa. Jako srab.

A že vás vlastně nemá ani trochu rád? Že ho vlastně svým přítulným kamarádským chováním obtěžujete?

No, je na vás, na nás i na mně, jak se takovému kamarádovi postavíme. Co s touto nečekanou/očekávatelnou situací uděláte. Jak se zachováme. Proč s ním ještě vůbec ztrácíte čas i energii?

Každá akce zákonitě musí vyvolat nějakou reakci a jak se pěkně říká, "každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán".

Takže, pokud jakýmkoliv způsobem zjistíte, že váš kamarád je vlastně jen ubohá špinavá svině, poučme se z této lekce ve vybírání přátel a včasného rozpoznání, že něco nehraje. Poté samozřejmě nebudeme pořádat zabijačku, i když by se nám asi nesmírně ulevilo, ale raději jen ukončíme veškerý kontakt.

Ono totiž na každého jednou dojde. Každá svině má někde svého řezníka. A na každou svini se někde vaří voda.

Příště už budeme určitě opatrnější, předvídavější, včas rozpoznáme neúctu a hrubé chování.

Joooo, holt...

"Není všechno zlato, co se třpytí. Někdy je to jen zlatý zub v hovně."

Autor: Eliška Ozogányová | úterý 2.9.2014 14:02 | karma článku: 19,15 | přečteno: 2021x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86

Eliška Ozogányová

Můžeme zůstat přáteli

5.9.2013 v 14:00 | Karma: 10,68