MDŽ = mužovo dilema

Mezinárodní den žen je svátek všech osob ženského pohlaví. V kalendáři je označen tento den jako významný. Pro koho je významný a pro koho ne?? Určitě se lidé, kteří tento svátek slaví, najdou. Najdou se i ti, kteří tento svátek odsoudí. Také se najdou tací, kterým tento svátek nic neříká. Cynicky ho přiřadí k ostatním svátkům, které k nám přišly z ciziny... jako např. Halloween nebo Den sv. Valentýna.

Já tento svátek nijak zvlášť neprožívám, ale nezavrhuju ho. Lehce vzpomínám, že jsme kdysi tvořili pro maminky ve školce a ve škole různá představení a papírová přáníčka k MDŽ. Tehdy Den matek ještě nenabyl své důležitosti. Doma jsem kdysi ke Dni žen dostávala "kytí" i já od tatínka. Nejen moje maminka. Jednou ze mě prý vyroste také žena.

A vyrostla...

Dnes jsem i matka. Tak nevím, zda se těšit ze svátku všech žen nebo ze svátku všech matek. Nebo z obou najednou a postupně?? Je to komplikovanější ani ne tak pro mě, jako spíš pro obdarovávající.

Spousta mužů si alibisticky poví a nám ženám vysvětlí, že si nás váží a ctí celý rok, proč by měli tedy kupovat zrovna 8.března nějakou kytičku či něco dobrého na zub??

A já se jim moc nedivím... Tedy pokud patří zrovna k těm celoročním snaživcům.

Ti, kteří svou ženu, přítelkyni, matku či babičku celý rok zanedbávají, mohou zrovna dnes otevřít svá srdce a poté i peněženku (protože kvítí na louce ještě nekvete) a trošku jara a citu darovat. A nemusí se přitom cítit trapně...vždyť je ten Mezinárodní den žen.

Pokud ovšem toto gesto žena (přítelkyně, matka, tchýně či dcera) neocení, její chyba. Vyvolá v muži megablok, který způsobí to, že se muž (otec, přítel, dědeček) už nikdy nebude obtěžovat udělat radost v tento den.

V podstatě by to vyznělo, jako byste mu kytičku hodily na hlavu. Muž pak jen dotčeně zamrká mokrými řasami od spršky z květiny a odejde. Kam??
No, to vám, milé ženy, může být přece jedno, ne??

Tak tedy nachystejme si vázu s vodou a když vám muž (jakýkoliv a jakéhokoliv věku) donese kytičku, s lehkým ruměncem a milým úsměvem ji přijměte.

I já se přidám k některým mužům a přeji všem ženám na světě, ať si dnes svůj den pořádně užijí a posléze i vychutnají... s něčím dobrým... ať už to bude čoko...čoko...čokoláda, lahvinka dobrého kvalitního vína či něčeho ostřejšího;-)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eliška Ozogányová | úterý 8.3.2011 12:13 | karma článku: 14,50 | přečteno: 1350x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86