Kdo chce kam, pomozme mu tam

Kde chcete přečkat letošní zimu? Je rozdíl v tom, co chceme a v tom, co opravdu uděláme. Kolikrát se skutky od chtění hodně liší. Já bych chtěla trávit zimu u moře i na horách, chtěla bych lyžovat po zasněžených svazích i se nořit do teplých vln Karibiku. Chtěla bych tam i tamto a tohle i tohleto, taky to i toto... Kdo by nechtěl??? Chtít se může cokoliv. Co chcete vy??

Já chci klid a pohodu a je mi tak nějak fuk, jestli doma nebo na horách či u moře. K moři jezdím raději v létě a v zimě bych raději jela na hory. Nebo kamkoliv, kde napadne alespoň deset centimetrů sněhu a vydrží déle než 24 hodin. Pak bych si třeba osedlala s dcerkou sáňky, které nemáme ( jen boby ) a sjeli bychom několikrát kopec...

Také bych chtěla sedět zabalená v dece, popíjet svařák a koukat na romantické komedie, nejlépe s vánočním motivem ( jako vánoční pohlednice:-)). Také některé pohádky jsou příjemné k zhlédnutí v tomto vánočním zimním čase. Né však všechny. To už české komedie nebo veselohry spolehlivě uspokojí a nahradí komerční filmy, seriály a jiné rádoby pohádky.

V mém případě nehrozí varianta B, protože jsem si úmyslně nenechala zapojit příjem od žádné kabelové, digitální ani satelitní tv. Takže lze sledovat pouze a jen to, co si strčíme do videa nebo dvd přehrávače. Není nad možnost volby, že?!
Každý může chtít a taky chce něco jiného. Co se doopravdy uskuteční, je jen na nás.
Kdo chce, ať si jede v zimě k moři,
kdo si chce zlámat nohy na lyžích, má tu možnost také,
kdo se chce jen tak projít zasněženou zimní krajinkou, je romantik a jeho vkus schvaluju,
kdo chce sedět doma za pecí, může si zalézt do kožešinové houně,
kdo se chce na celé svátky zabednit doma a nevytáhnout paty, tak ať si sedí a hledí do tv.
Kdo chce využít volna k návštěvě příbuzných, nechť zabalí štrůdl, cukroví, dárečky, naloží vše do auta, do vlaku nebo autobusu a jede vstříc těm, kteří je vychovávali nebo těm, s kterými je jim moc dobře....
Inu "Kdo chce kam, pomozme mu tam"....je vskutku zavádějící rčení. Protože člověk nejdřív musí opravdu chtít a pak si pomoci sám! Tímhle poněkud filozofickým koncem bych se rozloučila a popřála všem, ať uskuteční jen to, co chtějí;-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eliška Ozogányová | středa 15.12.2010 18:20 | karma článku: 9,12 | přečteno: 1390x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86