Dovolená našich snů, aneb kam na dovolenou?

Naše sny jsou různé. Krásné, povznášející, erotické, pochmurné i vražedné. Skoro jako filmové žánry. Kdyby se sny zfilmovaly, byli bychom dost překvapení. Naše podvědomí často zpracovává podněty z myšlenek a skutků, které jsme zažili ve stavu bdělosti.

Mně se sny zdají každou noc. Někdo může tvrdit, že se mu nic nezdálo. Někdo ví, že se mu zdálo, ale ráno už si nevzpomíná, co... Někdo spí tak lehce, že se mu sny ani nestačí zdát. A pak lze snít pouze a jen s otevřenýma očima. A v tomto duchu budeme nadále pokračovat.

Mohla bych samozřejmě napsat, že dovolená mých snů je tam a tam. Ano, už jako dívce se mi před očima přehrávala nejromantičtější představa dovolené v Malajsii. Ale když se dnes člověk trochu podívá do světa, může se mu dovolená snů změnit dost často v noční můru. Často také nemusí vůbec svůj "sen" přežít. Jen se podívejte, co se děje kol kolem. Povodně, zemětřesení, tsunami, epidemie a když vás nezabije nějaká nemoc nebo živel, ohrozí vás na životě nějaký povstalec v občanské válce.

No a teď si vyberte, kam jet na dovolenou...

Já proto volím bezpečnější lokality. Ze zahraničí by to asi vyhrálo Skotsko a Irsko. Tam mě nejvíc lákají hrady a příroda. Také bych se docela ráda podívala do Skandinávie. Odtud si odskočit na Island a vrátit se přes francouzskou "prováns" zpět do naší ekonomicky zdevastované matičky republiky. Dokonce i dovolená v Chorvatsku má cosi do sebe, pokud vás nehodlá smést vichřice z mostu do moře. Jako nás loni...

Vcelku je jedno, kam se vypravíme. V duchu můžeme navštívit i ty nejvzdálenější kouty zeměkoule. Ve skutečnosti musíme hledět na stav našich financí a možností. "Všude dobře, doma nejlíp"... je osvědčené pořekadlo. Ale je doma nejlíp???

Ať jsme kdekoliv, je nejdůležitější... s kým tam jsme!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eliška Ozogányová | středa 1.6.2011 13:40 | karma článku: 10,57 | přečteno: 1596x
  • Další články autora

Eliška Ozogányová

Až tak moc tě nežere

8.11.2019 v 17:55 | Karma: 12,43

Eliška Ozogányová

Já a dieta??

7.10.2013 v 14:35 | Karma: 9,86