Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už nám zase soudruzi z Lidového domu nehorázně lžou

S blížícími se krajskými volbami se zvyšuje agresivita negativistických kampaní ČSSD, která je umocňována jak bulvárními pisálky na serverech novinky.cz i idnes.cz, tak i závistí a nenávistí v českém národě zakořeněnými.

Jen okrajově se zmíním o některých plakátech, na kterých ČSSD podprahově útočí na nejpřízemnější lidské pudy, kterými závist a nenávist je, na plakáty kde se snaží útočit na církve, především na tu největší a nejvýznamnější, na církev římskokatolickou.

Již mnohokráte byl probírán jejich první počin – plakát, kde se ruka jakéhosi preláta v krajkovém rukávu natahuje po měšci plném peněz, kde upoutá především ona ohromující částka 134 miliard Kč. I pokud přijmeme tvrzení ČSSD, že se snad jedná o dar církvím, nikoli o náhradu za zcizené majetky, nevidím nejmenší spojitost mezi problematikou legislativního procesu spojeného s Návrhem zákona o majetkovém narovnání mezi státem a církvemi (ne, vážení čtenáři, zákon není o restitucích, ale o majetkovém narovnání a vypořádání mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi – přesto nehodlám tento článek problematice tohoto zákona věnovat) a volbami do krajských zastupitelstev. Proč? Prostě proto, že i při hypotetickém zisku 100% křesel v krajských zastupitelstvech ve všech krajích zastupiteli z řad ČSSD prostě neexistuje páka na ovlivnění procesu schvalování této zákonné normy ze strany krajských vlád. Toto přeci musí být jasné každému člověku, jehož rozlišovací schopnosti jsou aspoň na takové úrovní, že nebyl zbaven svéprávnosti a tím i volebního práva.

Další „vtipné“ plakáty jsou pak plakáty, kdy ruka v modrém saku se natahuje na starou kabelku a na něm nápis: „48 miliard Kč chtějí ODS a TOP09 vytáhnout z kapes důchodců“ a plakát s modrou nenechavou rukou vytahující peněženku ze zadní kapsy kalhot a na něm nápis: „54 miliard Kč chtějí ODS a TOP09 vytáhnout z kapes rodin zvýšením DPH“. Opět nebudu rozebírat rozpory v tvrzeních ČSSD, kde na jedné straně křičí, že vláda chce lidem sebrat 54 miliard za zvýšení DPH, ale táž ČSSD pak tvrdí, že se na DPH při jejím zvýšení víc nevybere, protože lidé budou méně nakupovat v České republice a budou za nákupy více vyjíždět. Tak nevím – když sebere vláda 54 miliard Kč na zvýšené DPH, jaktože se takto zvýšený výdaj z kapes daňových poplatníků ve státní kase neprojeví? Neschází ČSSD něco, čemu se říká obyčejný selský rozum? (tady mě napadá, že se ohánějí „obyčejným člověkem“, ale na „obyčejný selský rozum“ poněkud pozapomínají. Lze to pak chápat i tak, že obyčejný člověk = prost obyčejného rozumu? A pokud ano, je tedy hlas daný ČSSD vlastně osobním přiznáním voliče, že nemá rozum?) Ale co mají tyto tematiky s krajskými volbami společného? Dokáží krajské vlády ovlivnit daňovou politiku centrální vlády? Dokáží krajská zastupitelstva účinně zasáhnout proti snižování reálné hodnoty penzí? (nemluvím o hodnotě absolutní – ta se má zvyšovat, ale pomaleji než inflace, takže bude docházet k poklesu koupěschopnosti penzistů) A tady je odpověď jasná a jednoznačná: Ne, krajská zastupitelstva nedokáží nijak ovlivnit rozhodnutí o daních a o důchodové politice vlády České republiky.

Poslední, nejnovější plakát z dílny nenávisti sociálních demokratů je pak plakát, kde se opět podprahově útočí nejen na závist a nenávist, ale dokonce na národní cítění voličů. Jde o plakát s vyobrazením Hradčan a s nápisy: „Nedáme hrad Vatikánu“, „Stop církevním restitucím“, „Schválením církevních restitucí může církev získat Pražský hrad a následně jej prodat“.

Ne, Hrad nedáme Vatikánu, nebojte se lháři z ČSSD. A ještě navíc – pokud se podíváte do návrhu zákona, zjistíte tam existenci paragrafu 18, odstavce 10, kde jsou z účinnosti tohoto zákona vyjmuty některé pozemky právě v areálu Pražského hradu. Pokoušel jsem se dohledat další data k tomuto problému, ale nepodařilo se mi to. Přesto si troufám tvrdit, že právě tyto, v zákoně uvedené majetky, jsou jediné v areálu Pražského hradu, ke kterým by si církev mohla dělat majetkové nároky. Je sice v areálu Pražského hradu celá řada budov a pozemků, které jsou ve vlastnictví státu (v podstatě až na jednu jedinou budovu jsou to všechny), ale opravdu si nejsem jist, že by církev kdy měla jakýkoliv majetkový vztah třeba k Vladislavskému sálu, k budovám, ve kterých sídlil panovník, k budovám ve Zlaté uličce … Ten seznam by mohl být dlouhý. Opakuji, že se mi nepodařilo dohledat stav majetkových práv k 25.únoru 1948. Pokud někdo má odkaz na stránky, které popisují, kdo je vlastníkem konkrétních nemovitostí v areálu Pražského hradu k předmětnému datu, tedy k 25.únoru 1948, prosím, vložte jej do diskuze pod článkem.

A ještě – i kdyby stokrát měl plakát pravdu, tedy že si církve bude nárokovat objekty v areálu Pražského hradu, jak tomu z pozice krajských zastupitelstev chtějí zabránit? A kdyby církev opravdu k 25.únoru 1948 byla majitelem nějakých nemovitostí v areálu Pražského hradu a navrhovaný zákon by neprošel, jak chtějí z pozice radních krajského zastupitelstva zabránit tomu, aby církev podala určovací žalobu k příslušnému soudu? A já říkám – nijak. Jde jen o zástupná temata ve snaze odvrátit pozornost od vlastních průšvihů, od svého vládnutí v krajích za poslední čtyři roky.

 

Já se ovšem chci podívat na jiné plakáty.

 

První slogan, kterému se chci věnovat, je slib o zasazení se na nesnižování počtu hasičů a policistů v kraji. Ano. I pokud přijmu to, že by dokázali nějakým způsobem zabránit těmto jevům, například tím, že budou dotovat provoz policejních služeben a jednolivých územních odborů Hasičského záchranného sboru, aby se ušetřily prostředky z rozpočtu ministerstva vnitra a nemuselo docházet ke snižování mzdových prostředků v tomto resortu, ptám se, proč tak neučinili v posledních čtyřech letech. Proč jste neudělali podobné kroky již třeba v roce 2009? Proč jste, místo toho, peníze z krajských rozpočtů utráceli za vratky regulačních poplatků za zdravotní péči a to ještě jen ve vybraných zařízeních? Proč jste, místo investic do policejních služeben a hasičských stanic, vymýšleli nesmyslné projekty, jako slavný Rathův projekt doprava dětí do škol zdarma? Opět jen těm, které měly to štěstí, že žily a studovaly ve středočeském kraji? Proč jste nadále vymýšlely projekty sebeprezentací v rámci oficiálních tiskovin Krajských úřadů? Kupříkladu paní hejtmanka Vaňhová se z periodika vydávaného Krajským úřadem Ústeckého kraje, který je zdarma distribuován do domácností v kraji, na nás dívá téměř z každé ruhé strany. Tu přestřihává pásku nějakého mostu, tu je účastna na koncertu, tu je na kulturní akci, tu na jiné akci …. paní hejtmanka Vaňhová stokrát jinak a při tom pořád stejně …. ta jediná, která má zásluhu na konkrétních projektech. Což o podobných projektech nehlasuje celé zastupitelstvo? Nebo panuje „samoděržaví“ a zastupitelé jsou jen dvořané na panství hejtmanů?

 

ČSSD chce dále zachovat síť nemocnic v krajích. To je jistě dobré a chvályhodné. Ale já se ptám. Budou tedy zřizovány subjekty typu severočeské Krajské zdravotní? Subjekty, kde docházelo (a tady musím korektně přiznat, že nikoli pouze vinou ČSSD, ale vinou krajské koalice ODS a ČSSD) k obrovskému nadhodnocování zakázek, ne nepodobné případům, pro které je vazebně stíhán exhejtman středočeského kraje MUDr. David Rath? Hodlají krajské vlády vytvořit jeden nemocniční fond a po vzoru mládežnického fondu vzniklého z bývalých majetků SSM do něj vyvrtat díru zvící velikosti Blanky, když momentálně na celostátní úrovni nic ukrást nemohou, protože tato místa okupují jim spřáteleně nepřátelské „pravicové“ strany ODS a TOP09? I vzhledem k současnému českému národnímu sportu, který se jmenuje tunelování, si troufám říci, že výhody decentralizace nemocniční péče budou nad riziky pramenícími z toho, že o takovýchto gigantických mološích bude rozhodovat úzký okruh lidí, převažovat.

Ano, správa takovýchto menších nemocnic bude dražší, protože bude více ředitelů, více náměstků, více administrativních sil, než když jde o jednoho molocha vzniklého sloučením několika nemocnic. Riziko, že všech, dejme tomu šest ředitelů, budou všichni šizunkové, je přeci jen menší, než to, že se na místo ředitele krajem zřízené organizace zastřešující více nemocnic dostane jeden, který tak bude ovládat majetek v hodnotě řádu desítek miliard (když jednotlivý ředitelé tedy jen v řádu miliard) a bude moci pustit žilou překrvenému systému zdravotnictví. Mimochodem, tady si dovolím malou odbočku. Osobně se totiž domnívám, že v systému zdravotnictví je peněz relativně dost i pro nákladnou péči o těžce nemocné pacienty, jen se s nimi plýtvá. Často jsou v rámci krajem ovládaných nemocnic vypisovány zakázky, které jsou předražené, často dochází i ke korupci některých lékařů, kdy ti za „všimné“ v podobě „školení v Řecku“ předepisují drahé preparáty konkrétní farmaceutické firmy, namísto stejně účinných preparátů, které jsou o poznání levnější – i tyto výlety pak financují prostřednictvím proplácení těchto drahých léčiv z veřejného zdravotního pojištění všichni plátci zdravotního pojištění.

ČSSD nám nabízí jednotné krajské nemocnice. Dobrá. Jak ale chtějí ovlivnit nemocnice, které nejsou zřizovány krajem, ale městem? A že jich je požehnaně!

 

ČSSD toho chce strašně moc. Já bych rád, aby kraje fungovaly tak, jak mají. Aby se staraly o silnice, které mají ve správě, aby i silnice druhé třídy byly sjízdné bez nebezpečí totální demolice auta. Byl bych rád, aby neinvestovaly peníze do podobných projektů, jako bylo proplácení zdravotních poplatků a bezplatná přeprava skupiny obyvatel nikoli podle jejich materiální situace, ale podle místa odkud kam pravidelně jezdí. K čemu jsou takovéto vyhozené miliony, možná až desítky, či stovky milionů? Kde jsou miliardy, o které se za poslední čtyři roky navýšily dluhy krajů? Silnice jsou čím dál horší, ruší se celá řada vlakových i autobusových spojů, kraje tyto služby čím dál častěji přehazují jako břemeno na obce, mnohdy obce tak malé, že nejsou schopny dotovat dopravní obslužnost pro své obyvatele ze svých rozpočtů.

Místo rozsévání nenávisti, polarizace společnosti, řekněte jeden jediný způsob, jak slibovaných cílů chcete dosáhnout. Jak zastavíte z pozice hejtmanů pokles policistů v ulicích a pokles počtu hasičů? Jak zabezpečíte dostupnou lékařskou péči pro všechny, tedy i pro obyvatele třeba Loun, kde nemocnice není? Jak z pozice hejtmanů ovlivníte rozhodování o Návrhu zákona o majetkovém narovnání mezi státem a církvemi? Jak z pozice hejtmanů ovlivníte rozhodování o daňové politice vlády? Jak z pozice hejtmanů dokážete nastavit sociální a další reformy?

Zatím pouze z pozice kandidátů do krajských zastupitelstev jen urážíte milion svých spoluobčanů podprahovými sděleními, že „církev=zlo=darování majetku cizímu státu“, že ODS a TOP09 kradou (tady netvrdím, že tomu tak není), ale opomíjíte jeden fakt, že dosud jedinými významnými politickými představiteli, kteří kdy byli odsouzení za závažnou trestnou činnost byli výlučně členové ČSSD (Srba, Svoboda, Snopková). Umožňujete pohyb v politických vodách takovým specifickým osobnostem, jako je partner současné hejtmanky Ústeckého kraje paní Vaňhové, pan Houska, proslulý svými aférami (pokus o přejetí strážníka Městské policie, některá, dosud nepotvrzená, podezření z nekalých praktik v podnikání, člověka známého svou násilnickou povahou a z toho pramenícími excesy...).

Vaše snaha o další ovládnutí krajů je pochopitelná. Kdyby totiž přišla zcela nová vláda (a to nikoli z řad ODS, či jiných stran, které se na řízení krajů již aktivně podílely), mohla by rozkrýt Vaše čachry v krajích z posledních čtyř let a pak hrozí i reálné nebezpečí pro vás, že celá řada Vašich členů bude v Litoměřicích dělat společnost MUDr. Rathovi.

Jen tak na okraj, jako dobrého kumpána do party nejen k panu Rathovi bych za Ústecký kraj viděl i pana exhejtmana Šulce za ODS, kterému se podařilo v koalici právě s ČSSD nenajedeného molocha v podobě Krajské zdravotní stvořit.

Autor: Jirka Oulický | sobota 6.10.2012 14:38 | karma článku: 31,04 | přečteno: 2300x
  • Další články autora

Jirka Oulický

Projev občana číslo 10.566.155

Občan číslo 1 již svůj projev pronesl, ale na něco v něm trochu pozapomněl. Jako občan číslo 10.566.155 jsem se rozhodl to trochu napravit.

21.3.2020 v 19:30 | Karma: 28,69 | Přečteno: 953x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Církev hřešící

Počátkem tohoto týdne proběhla médii zpráva o případu kněze Ostravsko-opavské diecéze. Někdy byla tato kauza anoncována bombastickými titulky, že kněz byl chycen do pedofilní sítě, ale zpravidla články byly věcné.

30.10.2019 v 21:44 | Karma: 26,06 | Přečteno: 1232x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Ano, bude nejhůř

Jak by mohlo vypadat zpravodajství v nové soukromé televizi ANOva v roce 2022 půl roku po dalších volbách.

21.9.2016 v 18:59 | Karma: 29,72 | Přečteno: 1256x | Diskuse| Ostatní

Jirka Oulický

Církev uctí památku zavražděného kněze a ... média mlčí

V pátek 29.července vydalo předsednictvo ČBK výzvu k uctění památky zavražděného kněze Jacquese Hamela vyzváněním zvonů v den pohřbu tohoto mučedníka. A média?

1.8.2016 v 18:42 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1376x | Diskuse| Společnost

Jirka Oulický

Je suis Jacques Hamel

Zaútočit na neozbrojeného je znakem zbabělosti, zaútočit na starého člověka je znakem zvrácenosti a zaútočit na kněze je znakem vlastní odpornosti.

27.7.2016 v 18:10 | Karma: 29,46 | Přečteno: 1020x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Vláda odvolala velvyslance v Rusku, řekl Lipavský. Inaugurace Putina bude bez Česka

5. května 2024  12:59,  aktualizováno  13:21

Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v neděli v diskusním pořadu...

Malostranský zápisník: Když nevíš, kudy kam, majzni soka Putinem!

5. května 2024

Premium Jak odvrátit pozornost od kočkopsího tandemu Vondra-Niedermayer? Kdo zase znásilnil českého...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  12:56

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

VIDEA TÝDNE: Nehoda ve Vysočanech, nahá umělkyně i útok mečem v Londýně

5. května 2024  12:55

V pražských Vysočanech sjel řidič Porsche ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Žena utrpěla vážná...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....