Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

7. 7. 2012 17:57
Pane Oulický, děkuji !!

Pravdivý pohled  na církev a odhalení některých praktik Vereše.

Děkuji a karmaR^

2 0
možnosti
MS

Michal007

4. 7. 2012 18:21
Oslabení jednoho z (nejen) Verešových argumentů

Ředitelství muzea Jad Vašem se rozhodlo změnit text na panelu, kde byl kritizován papež Pius XII. za svou údajnou nečinnost v době Druhé světové války. Nový panel zmiňuje vysoký počet humanitárních aktivit, které sám papež na záchranu židů inicioval a hovoří i o jeho Vánočním poselství roku 1942, kde pojmenoval hrůzy doby.

http://www.christnet.cz/magazin/zprava.asp?zprava=23978

6 0
možnosti

rezjirrezjir

5. 7. 2012 16:27
Re: Oslabení jednoho z (nejen) Verešových argumentů

Tedy až do včerejška bylo  vše jinak. Až do včerejška (myšleno obrazně) se pan Vereš opíral o poslední slovo sionistické vědy. k tomu lze  pouze dodat, v nouzi i franta dobrý.

0 0
možnosti
SN

kuča

4. 7. 2012 13:36
Pan Vereš je skutečným bojovníkem za pravdu .....

:-).....ale, bohužel jen jeho! Odchován Pekařem(o tom dost pochybuji) Palackým, Jiráskem a hlavně NEjedlým, kdy mu tato výkladová verze byla nepřetržitě vtloukána do hlavičky, se více k hlubšímu studiu dějin katolické církve nedostal ! Pro Vás : R^R^R^

6 0
možnosti
MS

Michal007

4. 7. 2012 16:18
Re: Pan Vereš je skutečným bojovníkem za pravdu .....

Jak se říkalo po válce: Chtělo by to více jedlého a méně Nejedlého! ;-D

1 0
možnosti

troublemaker cz

4. 7. 2012 10:51
Karma a

R^R^R^.

3 0
možnosti
RH

Kruton

4. 7. 2012 10:43
takže mi to smazali příspěvek pro vulgaritu

cenzor asi nezná klasické biblické úsloví. Čili pro doplnění cenzorova vzdělání uvádím citát celý: "Neházejte perly před svině, nebo je nohama zašlapou, otočí se a roztrhají vás". Matouš 7, 1...

8 0
možnosti
OK

iacobau

4. 7. 2012 10:47
Re: takže mi to smazali příspěvek pro vulgaritu

Ano, znalosti zdejších cenzorů mi přijdou poněkud chabé. Možná by bylo vhodné vydat seznam povolených slov, dále slova, kterými je možné legálně označit oponenta a nakonec seznam povolených myšlenek, které je možné zveřejňovat.

4 0
možnosti
D

dalebychsidovolilpodotknouti

4. 7. 2012 9:09
Jako vždy výborné!

je to opravdu rozdíl přečíst si Verešovy hysterické výlevy a vaše práce. Víte, já si myslím, že Vereš ani toho Jiráska nečetl, možná tak ještě Staré pověsti české jako školní četbu. Myslím si, že nečte ani vaše články, kde jeho fantasmagorie vyvracíte. Na to jeho intelektuální kapacita nestačí. Na druhou stranu ten náš Vereš je vlastně takový lakmusový papírek. Skrze něj si můžeme ověřit, co si myslí ulice, on a jemu podobné exponáty jsou její hlásnou troubou. Jak vidno, existuje v tomto národě tolik nenávisti, závisti a předsudků až z toho jde hlava kolem. Otázkou je co s tím, jestli vůbec polemika s těmito lidmi má nějaký smysl. Všichni tyto „diskutéry“ známe a víme, že smyslem jejich blábolů je spíše někoho urazit a očernit než se o něčem smysluplně bavit. Ovšem myslím si, že právě články pana Oulického jsou živou vodou a důkazem toho, že se lze o těchto problémech nezaujatě a slušně bavit. Ovšem k tomu je třeba partner a já se velmi obávám, že na druhé straně nikdo takový není...

12 0
možnosti
OK

iacobau

4. 7. 2012 9:10
Re: Jako vždy výborné!

R^

2 0
možnosti

rezjirrezjir

4. 7. 2012 9:06
Fakta, nic než fakta

Cirkev katolická nikdy nic nevlasntila, měla majetek toliko ve správě, z dnešního pohledu spíše v dlouhodobém užívání,což mohl stát kdykoliv zrušit, převést majetek do svého bezprostředního uživání, prodat ho komuliv, použít na jakékoliv účely (a to se týká i tzv. darů od fyzických osob). Kdyby se věci nazvali pravým jménem, že nejde o žádné restituce, jde o převod majetku, který svého času církev užívala z milosti panovníka, do jejího vlastnictví. protože jeho využití  může být efektivnější (nalezení konkrétního vlastníka) a odpovidající dnešnímu pojetí vlastnictví a zodpovědnosti za něj) a kdyby zde nebyly učiněny podobné hlouposti, jakým byly kauzy voršilky a pokus uloupit, a já to neumím jinak nazvat) chrám sv. víta (co by z něj církev měla? ) a nějaké finanční náhrady za nevydaný majetek), tak by celá tato záležitost nevzbudila téměř žádné kontroverze.

2 0
možnosti

rezjirrezjir

4. 7. 2012 9:08
Re: Fakta, nic než fakta

A  pokud tento proces předání obecního a státního majetku se odívá do kabátu nějakých restituci, spojených navíc se zadlužováním státu na věčné časy a nikdy jinak, tak se pak nalze panu Verešovi divit, že to přehání z druhé strany. Na pytel hlouposti se dá jen ztěží reagovat jinak.

1 0
možnosti
OK

iacobau

4. 7. 2012 8:50
Karma

R^

0 0
možnosti
MV

marka40

4. 7. 2012 8:10
Moc dobré.

R^

1 0
možnosti

babulababula

4. 7. 2012 7:36
Tak křesťanství a nacismus měli něco společného

tj. antikomunismus a averzi vůči nadvládě židovského kapitálu (viz třeba náš katolický páter Rudolf Vrba, kdy jeho publikace jsou opatřovány razítky o nezávadnosti), a na této platformě  už se oba směry byly ochotny akčně na ledasčem domluvit.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

4. 7. 2012 7:57
Re: Tak křesťanství a nacismus měli něco společného

tak oni i komunisté chodili ze stranické schůze do kostela a naopak. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem člověk ..... zatím .....