Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsem byl/nebyl na koncertě Blackmore`s Night na Švihově

Když se řekne živá hudba, vždy uvnitř cítím, že jde o mimořádný zážitek. V případě, že se řekne živá dobová hudba na hradě, mé emoce a představivost pracují ještě intenzivněji a někde uprostřed svých myšlenek fantazíruju nad hezkými fragmenty té doby. A když jsem se dozvěděl, že mám možnost, první možnost, tuto atmosféru sám poznat na vlastní kůži, nebylo co řešit. Kapela Blackmore`s Night byla zárukou kvality. K tomu všemu se přidala představa krásného středověkého úchvatným způsobem nasvíceného hradu a lístky pro mne a moji manželku byly objednány.

neznámý

Vzpomínám do dnes na onen nedělní den, kdy jsme se vraceli z návštěvy Benešova do Plzně, strojili se do příhodnějšího oblečení a s očekáváním rovnému pádu totality a nástupem demokracie vyrazili směr Švihov. Cestou začalo přibývat automobilů jedoucím stejným směrem jako my a bylo jasné že cíl je na dohled. V samotné cílové lokalitě jsme místními občany byli tázáni na to, zdali jsme místní a pokud ne, byli jsme posíláni na odstavné parkoviště. Práci pořadatelů parkoviště jsem nahlas označil jako vidláci ve funkci a měla k profesionalitě hodně daleko. Stále bylo krásné teplé počasí a jako průvodce nadcházejícím večerem jsme si vzali pouze slabé mikiny. "Budeme brát deštník?" znělo z mých úst? "Neblázni" odpověděla manželka. A tak jsme houfně vyrazili z placeného parkoviště s ostatními návštěvníky koncertu. Musím poznamenat, že už dlouho jsem neviděl tak usměvavé návštěvníky koncertu, bylo zřejmé že všichni se těší na podmínky České kotliny nevšední událost.

O kousek dál se již pomalu úsměv z tváří začal vytrácet, protože ještě asi půl hodiny před zahájením se táhla fronta čekajících, jejíž konec byl v nedohlednu. Rozhodl jsem se dav obejít a jít se podívat ke vstupu. Samozřejmě dle mé skryté tuchy existovali i jiné vchody a tak jsme si ušetřili několik desítek minut nervózního přešlapování na několika decimetrech prostoru.

Když jsme prošli jedinou úzkou bránou a prohládl jsem si destinaci pro náš pobyt na zbytek dnešního večera, rozplynuly se veškeré mé představy o imaginárním středověkém koncertu. Jediné co tuto představu podporovalo byli krásně odění návštěvnící koncertu, přesně řečeno část návštěvníků. Při pohledu na první dojem chatrné pódiátko pro kapelu světoznámého jména můj údiv stoupl ještě o poschodí výše. Když se ozval žaludek a já zamířil směrem ke stánkům, tak při pohledu na ceny občerstvení a množství konzumentů mě přešla žízeň i hlad a vypravili jsme se najít místo. Po zkušenostech z ostatních venkovních celovečerních koncertů již víme, že nejlepší místa jsou ta, ze kterých je dobře vidět a dobře slyšet a dá se na nich podle potřeby sedět i stát. Ano, přesně takové místo jsme nenašli a ani nemohli najít. Prostě nebylo. A tak jsme začali usilovat u připravená místa k sezení, která byla ohraničená uprostřed a na něž se čekala řádna fronta.

Při čekání mě poměrně vyděsil náhlý pohled na oblohu, která zčernala a objevili se na ní obrazce ne nepodobné vodním vírům. Utíkal jsem tedy do auta pro deštník a manželka se schovala pod jakýsi náznak střechy pódia. Cestou mi ošlehával obličej vítr, který se prudce zvednul a metal kolem sebe ostré částečky prachu a já neviděl zhola nic. Když jsem po odchodu z auta začal třímat deštník v ruce liják už byl hlavním hrdinou celého večera.

Nemusím asi líčit, jaké pocity jsem prožíval, když při návratu k bráně mě odmítli pustit dovnitř a po desetiminutové konzultaci přes vysílačky nám stojícím sdělili, že se prolomila střecha pódia a že tam jsou prý zranění. Byla to velká úleva, když jsem se prodral dovnitř a zjistil, že manželka se přesunula jinam a že je v pořadků.

Vlezli jsme si společně pod deštník a čekali na začátek koncertu. Jenže ten nepřišel. Po dlouhých a dlouchým minutách čekání se mezi lidmi začalo říkat, že koncert byl zrušen. Když začali odcházet lidé z prvních řad, z těch, na něž se musí stát již několik hodin před koncertem, aby tam člověk mohl být - bylo to jasné. Směrem ven a jednou branou jsme stáli a čekali velmi dlouho. Každý chtěl u brány slyšet, kdy a kde mu budou vráceny peníze. Všichni dostali od pořadatele uspokojivou odpověď v místě kde jste vstupenky koupili, v případě platby přes internet se obraťte na ticketstream a peníze vám pošlou na účet.

Dnes je půl roku po koncertě nekoncertě a já jsem stále nedostal zpátky ani korunu. Přestože mě první dva měsíce společnost Ticketstream ujišťovala, že náhrada v každém případě bude v případě, že se nepodaří dohodnout náhradní termín s kapelou, již o měsíc později dala od všeho ruce pryč. Samozřejmě chápu jak Buldozer live tak kapelu a jejich výtky. Opravdu stačilo jen chvíli počkat a koncert mohl proběhnout, na druhou stranu pro mě jako laika opravdu stage (pódium) vypadalo a evidentně bylo velice chatrné a upřímně já bych tam také nehrál.

Ale proč za to vše mám trpět já jako posluchač a zákazník v jedné osobě? Upřímně mi může být jedno kde je problém, ale rozhodně mi není jedno, že se společnost Ticketstream ve svých oficiálních prohlášeních vyvázala ze zodpovědnosti a čeká, zdali si to posluchači nechají líbit a tak trochu s tím i počítá. Každý právník mi potvrdí, že je právo na mé straně. Něco jsem vám zaplatil a vy jste mi nedodali službu, chci své peníze zpět. To je přeci normální, tak to chodí. Má cenu se ale soudit? Tak s tím samozřejmě společnost Ticketstream kalkuluje, že do této varianty půjde tak málo lidí, že společnost ušetří statisíce i pokud by všechny žaloby těch několika jedinců prohrála.

No a jak budu pokračovat já? Mám dost odvahy na to abych podal žalobu sám, nebo budu mít méně odvahy jen na to, abych se připojil k nějaké hromadné žalobě, pokud vůbec bude? Přiznám se že nevím. Ale přál bych si, aby se toto celé nikdy nestalo a já si zase jednou nepřipadal jako hlupák, který své těžce vydělané peníze daruje někomu jinému.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Otakar Voříšek | středa 14.12.2011 18:45 | karma článku: 11,07 | přečteno: 979x
  • Další články autora

Otakar Voříšek

Jezdíš podle předpisů? Padej do pravého pruhu.

Každý den při jízdě autem se setkávám s takovým zvláštním jevem, nad kterým jsem se v myšlenkách pozastavil až dnes. Při jakémkoliv rychlostním omezení na vícepruhové silnici není záhodno jet podle předpisů v pruhu levém.

12.12.2018 v 17:10 | Karma: 22,84 | Přečteno: 1246x | Diskuse| Cestování

Otakar Voříšek

Uprchlíci a úvaha o lidské lidskosti

Kdyby mi včera někdo řekl, že budu psát článek právě na toto téma, nevěřil bych mu ani za mák. Když o tom tak přemýšlím, nikdy jsem na to téma veřejně nepublikoval ani větu a ani doma o tom nemluvíme, jen vnitru se honí emoce.

24.2.2016 v 13:17 | Karma: 33,91 | Přečteno: 1958x | Diskuse| Společnost

Otakar Voříšek

Myslíte si, že jste si koupili novou SIM kartu? Omyl.

Můj příběh začal asi před deseti lety, kdy jsem si na poštovní přepážce koupil SIM kartu jednoho ze tří operátorů. V té době jsem se rozhodl změnit staré číslo a nové dávat s větším rozmyslem. Byla to karta na kreditové dobíjení, což mi vyhovovalo pro příjemnou anonymitu a soukromí. Přesto netrvalo dlouho a mé číslo již měli všichni známí i kamarádi. A v té době začal příběh plný paradoxů a neuvěřitelných příhod...

28.1.2015 v 6:30 | Karma: 18,47 | Přečteno: 1696x | Diskuse| Společnost

Otakar Voříšek

Na poslední soutěži MMČR v rally - Rally Purum Příbram 2014

Opět po roce se mi naskytla příležitost fotografovat nejprestižnější šampionát v rally, který se v náší republice jezdí. A tak jsem se s akreditací fotografa vypravil na Rally Příbram. Mohu říci, že soutěž byla skvěle zorganizovaná a i přestože již před začátkem bylo rozhodnuto o mistru republiky - Václav Pech a Petr Uhel, rozhodně z pohledu fotografa u trati se jednalo o zajímavé závody.

17.10.2014 v 18:20 | Karma: 6,69 | Přečteno: 301x | Diskuse| Sport

Otakar Voříšek

Jak mi městská policie "odcizila" automobil...

Nepřál bych asi nikomu z Vás zažít pocit, který jsem zažil jeden neuvedený pátek, poslední den před víkendem. Vylézáte před svůj dům, berete si klíčky od auta a najednou koukáte jak z jiného vesmíru a Váš automobil nikde. Myšlenky o vlastní špatné krátkodobé paměti střídají myšlenky s katastrofálnějšími scénáři. Vaše tělo se rozklepe a není schopné se absolutně soustředit.

15.10.2013 v 13:32 | Karma: 23,35 | Přečteno: 1420x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vláda jednala o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  17:15

Přímý přenos Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Kartu mi dal sám, odmítl muž obžalobu z loupeže. Útok na oběť hájil i rasismem

22. května 2024  17:13

Dvakrát loni na podzim vyrazil recidivista Patrik Tóth v Olomouci za nočním životem, přivedlo ho to...

Macronův evropský bolehlav. Kampaň mu ničí násilnosti, Le Penová z toho tyje

22. května 2024

Premium Blížící se volby do Evropského parlamentu budou varovným signálem pro Emmanuela Macrona, jeho...

Kim posiluje svůj kult. Jeho portrét se poprvé objevil vedle jeho předchůdců

22. května 2024  16:53

Portrét severokorejského diktátora Kim Čong-una se objevil na budově v Pchjongjangu vedle portrétů...

Pronájem garsoniéry s balkónem
Pronájem garsoniéry s balkónem

Sídliště Za Chlumem, Bílina - Teplické Předměstí, okres Teplice
10 500 Kč/měsíc

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1548x
Rád se dívám na svět kolem sebe a o to co se mi líbí nebo nelíbí bych chtěl vtipnou formou upozorňovat ostatní čtenáře popřípadě připustí-li to je přivést k zamyšlení.

Seznam rubrik