Slovanská epopej na nádraží?! A proč ne rovnou jako billboard?

Ani se mně tomu nechce věřit tomu, že chce Praha vystavit plátna Slovanské epopeje na nádraží. Jak vás taková blbost mohla vůbec napadnout?!

Alfons Mucha skutečně odkázal plátna Praze, ale pod podmínkou, že budou vystaveny na důstojném, pro Pražáky ještě jednou, NA DŮSTOJNÉM místě. Přesněji v budově určené pouze pro Slovanskou epopej.

Na pražském nádraží jsem nedávno byl a plátna Slovanské epopeje si tam mezi spícími bezdomovci a špínou na každém rohu nedokážu představit.

S tím mě napadlo místo ještě více absurdní, než je nádraží. Udělat z pláten billboardy kolem dálnice. Například na pražský okruh. S výstavou na nádraží jeho majitel problém neměl a nedivil bych se, kdyby ani ŘSD nemělo problém s umístěním pláten kolem silnice. Mělo by tak dobrou záminku, ke zdražení všemožných poplatků.

Doteď vydržela plátna v Moravském Krumlově, doteď jste se o ně pomalu nezajímali. Jsou tam od roku 1963! Až teď v posledních letech chcete hned plátna do Prahy. Odvezli jste do Prahy pět pláten pod záminkou výstavy a teď je odmítáte vrátit zpět do Moravského Krumlova, kde své prostory na výstavu mají!

Až postavíte DŮSTOJNOU budovu pro skvost, kterým Slovanská epopej nepochybně je, potom klidně křičte. Teď ale nic nemáte, tak buďte zticha.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Osouch | úterý 11.10.2011 18:11 | karma článku: 15,66 | přečteno: 896x