Pane premiére, už to ukončete

Pane premiére, už je konec. Podejte demisi, a můžete si tak ještě částečně zachránit kůži. Nepředpokládám, že ještě v této republice existuje někdo, kdo vládě pod vaším vedením věří. Poslední vám věřili až do tohoto týdne, po vašem vystoupení ve sněmovně už ani ti ne.

Odsuzovat policii a jejich způsob vyšetřování je něco tak strašného. Jak řekl Lubomír Zaorálek (a to ho vůbec nemusím), je to jen oddalování smrti.

Pane premiére, vy za paní Nagyovou zodpovídáte. A pokud si pro ni přijede Útvar pro odhalovaní organizovaného zločinu, tak to asi nebude banální věc.

Politické dohody, kupčení. Já ti pomůžu, ty pak mně. Pokud ti lidé mají na dané místo odpovídající kvalifikaci a pokud se kvůli nim nevytváří nové místo, tak potom už by to mohlo být v pořádku. Ale je to stále pracovní pozice, na niž by se mohl přihlásit kdokoliv v této republice, a ucházet se tak o pozici. Tedy vyhlásit výběrové řízení, které bude opravdu hodnotit kvality člověka, nikoli jen barvu stranické knížky.    

A co dál? Předčasné volby, nebo úřednická vláda. Jiná možnost není. Současná vláda sama sebe zabíjela od samotného počátku a teď dílo dokonala. 

Autor: Marek Osouch | sobota 15.6.2013 10:49 | karma článku: 24,95 | přečteno: 744x