Hlasování o nedůvěře vlády. Ale máme alternativu?

ČSSD se znovu pokusí potopit vládu Petra Nečase a tím ukončit působení této vlády, která škodí zemi, jak prohlásil předseda strany Bohuslav Sobotka. Má ale ČSSD alternativu?

Podle mě nemá. Jak oni chtějí šetřit? Jak oni chtějí snižovat dluh a vyrovnat rozpočet? Jediná věc, kterou pořád říkají dokola, je zavedení progresivní daně a vyšší zdanění firem. O dalších možnostech nevím nebo ani nejsou. A tyto dvě věci mají stačit na vyrovnaný rozpočet? Tomu snad ani sami nemůžou věřit.

V nedávné době byl v Událostech komentářích jeden z poslanců sociální demokracie (mám tušení, že to byl Lubomír Zaorálek) a z úst moderátora pořadu padla otázka: „Jak oni by řešili současnou situaci?“ V Událostech se řešila hlavně nová úsporná opatření, která navrhlo Ministerstvo financí. Odpovědi se moderátor nedočkal. Za současnou situaci totiž může špatná ekonomická situace státu. To byla odpověď. Nic víc host v pořadu neřekl. Žádnou alternativu, kterou by navrhovala ČSSD.

Já taky nesouhlasím se všemi postupy současné vlády. Když však někdo pořád tvrdí, že vše co dělá vláda, je špatné a přitom k tomu nemá alternativní řešení, tak k tomu nemám slov.

Když mě ČSSD přesvědčí svým jiným a lepším řešením, tak ji poté třeba i zvolím ve volbách. Doteď mě ale nepřesvědčila.

Nerozlišuji nijak striktně pravici a levici, protože jsou to pořád lidé jako my a stejně zavedou to, co by zavedla druhá strana. Současná pravicová vláda začala zvyšováním příjmů všem vrstvám obyvatel. Nemůže ale neustále zvyšovat daně všem, a tak je v návrhu progresivní daň. Kdyby vládla ČSSD, tak nejdříve zavede progresivní daň a nakonec bude zvyšovat daně všem občanům, protože jí nic jiného už nezbude.

V poslední době mě dokázala pobavit jedna věc, která zazněla opět od sociální demokracie. Netýká se ničeho jiného než regulačních poplatků ve zdravotnictví. Těm totiž začíná ČSSD přicházet na chuť  a přestává proti nim proto vystupovat.

Nepodporuji toto hlasování o nedůvěře a ani nevěřím tomu, že hlasování bude pro sociální demokracii úspěšné.

Autor: Marek Osouch | úterý 13.3.2012 18:48 | karma článku: 24,22 | přečteno: 1283x