Boskovice čeká zánik!!!

V Boskovicích na Blanensku se začíná dít něco nevídaného. Na okraji Boskovic v dnešních dnech vládnou stroje a pole se mění ve staveniště. Tiskový mluvčí boskovické radnice mi sdělil, že zde má vyrůst obchodní dům Kaufland. Já ale zjistil něco jiného!

Hledání ložiska ropyvlastní

 Ze spolehlivých zdrojů jsem se dozvěděl něco velmi překvapivého. Původně zde opravdu měl stát obchodní dům. Než však jakákoliv stavba může být zahájena, musí být proveden geologický průzkum. I v tomto případě k tomu došlo. Na co ale geologové narazili, nečekal nikdo. Pod celými Boskovicemi by podle všech okolností měly být velké zásoby ropy. Na radnici se proto mimořádně sešla městská rada a řešila otázku: „Kaufland nebo ropa?“ Radní rozhodli ve prospěch ropy a budoucímu zisku z tohoto „černého zlata“. Když bude ropa nalezena, nebudou problémy s tím, že zde měl vyrůst Kaufland. Nyní tak probíhají práce na odhalení ložiska.

Ale problém. Podle geologů je však ropa pod většinou Boskovic. Pokud by se ropa začala těžit, narušilo by to statiku celého sídliště „Pod oborou“, nemocnice a celé průmyslové zóny. Jediným řešením by bylo zbourání budov v těchto lokalitách. Tato informace se začíná pomalu šířit mezi lidmi a v Boskovicích to vře. Na radnici se hromadí stížnosti a petice. V blízké době se dokonce čekají i protesty proti současnému zastupitelstvu a za jeho odstoupení. Na samotné radnici už to začíná taky vřít a vládnoucí koalice je rozhádaná, jak nikdy nebyla. Nejen opozice je tak proti. O tom, jak to nakonec dopadne, vás budu informovat. :-)      

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Osouch | neděle 19.6.2011 12:56 | karma článku: 23,27 | přečteno: 4796x