Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tvrdohlaví Izraelci nechtějí spáchat sebevraždu

Tak se nám zase zbortila snaha amerických politiků ukončit arabsko-židovský konflikt. Politikům ani diplomatům nelze upřít snahu ani úsilí. Proč se konflikt nedaří urovnat ani po 130 letech, tzn. od první větší vlny židovských navrátilců v roce 1880? Potíž je v tom, že politici ho řeší v rovině sekulární, zatímco problém leží v rovině náboženské. Žel, tohle chápou jen Arabové a židovské komunity v Judeji a Samaří (podle Britské encyklopedie se takto označovalo do roku 1950 území, nesoucí dnešní demagogický název Západní břeh).

Když Římané vyhnali většinu židovského obyvatelstva z izraelské země a přejmenovali ji na Syria Palestina, zůstalo v zemi jen málo nejvěrnějších židů.

Zemi pak vládli křesťané, Byzantinci, křižáci a Britové, celkem 545 let, a stavěli chrámy, školy, nemocnice a cesty. Muslimové vládli v zemi dohromady 1088 let, ale jejich přínos zemi byl žalostný. Kromě dvou jeruzalémských mešit, Al Aksy a Skalního Dómu, a oprav jeruzalémských zdí nic moc. O přínosu muslimů se vede spor. Arabská propaganda čelí zprávám Bible a cestovatelů. Na rozdíl od Arabů, cestovatelé potvrdili biblické proroctví o stavu země. Žalostný stav země měl velkou výhodu. Žádný národ si tam nevytvořil svůj suverénní stát. Země čekala až na pravoplatné dědice a majitele.

Amos 9,14-15: „Úděl Izraele, svého lidu, změním, oni znovu vybudují zpustošená města a osídlí je, vysadí vinice a budou z nich pít víno, založí zahrady a budou z nich jíst ovoce. Zasadím je do jejich půdy a již nikdy nebudou vykořeněni ze své země, kterou jsem jim dal, praví Hospodin, tvůj Bůh.“

Ez. 36, 34-35: „Zpustošená země bude obdělána, nebude už ležet zpustošená před zraky všech, kdo jdou kolem.  Potom řeknou:  Tato zpustošená země je jako zahrada v Edenu: města ležící v troskách, zpustlá a zbořená, jsou nyní opevněna a osídlena.“

Proč začal konflikt ještě před prvními židovskými komunitami, tzv. osadami a před obsazením Judeje, Samaří a východního Jeruzaléma Izraelem? Arabům nešlo o zvelebování území, proto ty močály, bažiny a malárie. Podle islámských duchovních jednou dobyté území pro islám musí zůstat navždy islámské. Existence Izraele tento princip maří. Arabům a muslimům vadí už samotná židovská přítomnost.  

Osmánští Turci zakázali v roce 1884 pobyt židovským obchodním, ale židovským turistům nebránili. V roce 1891 poprvé Arabové protestovali proti sionistickému programu. O rok později Turci zakázali prodej půdy zahraničním Židům. V letech 1908-1910 arabské noviny v Haifě, Bejrútu a Damašku vyjadřovaly protesty proti „sionistickým kolonistům“ a nabýváním půdy sionisty. V roce 1929 Arabové, podněcováni islámskými duchovními, zmasakrovali Židy v Hebronu. Do té doby žili s Židy v pokojném soužití.

Od uzavření Dohody z Oslo v září 1993 do roku 2003 zabili arabští teroristé 1004 Izraelců. To je jakoby zabili 50 000 Američanů. Taková byla a je strategie „arafatovců“, v jedné ruce olivovou ratolest a v druhé pistoli, jak to předváděl Jásir Arafat v OSN.

Cílem Arabů a muslimů je likvidace izraelského státu a ukončení židovské přítomnosti v „jejich“ Palestině. Jen ti tvrdohlaví Židé se stále brání a odmítají přistoupit na Západem podporovanou sebevraždu.

Téměř celý svět se nechce smířit se slovem proroka Amose, že Izraelci „již nikdy nebudou vykořeněni ze své země.“ Antisemité nemají šanci. Přestože celý svět nakupuje výsledky židovského ducha v oblasti vyspělé technologie z Izraele, dál podporuje arabsko-islámský program na likvidaci Izraele. Za nacistů se psalo po zdech: „Židé, táhněte do Palestiny“, dnes Arabové píšou: „Židé, opusťte Palestinu.“  

Políček Američanům dali sami představitelé arabské samosprávy. Oznámili další pokus o smíření s teroristickým Hamásem a ochotu zasednout ve společné vládě. Tím odhodili masku „umírněných“ a opětovně dokázali, že všechna „mírová“ vyjednávání už berou jako zvyk. Nelze vyloučit, že USA „přehodnotí“ postoj k Hamásu a budou nutit Izrael k dalším jednáním ať to stojí co to stojí. Ale nemohou očekávat, že jim Izrael půjde na ruku, protože mladí branci na Masádě přísahají: „Už nikdy jako ovce.“ 

Autor: Karel Orlík | čtvrtek 1.5.2014 14:35 | karma článku: 27,77 | přečteno: 928x
  • Další články autora

Karel Orlík

Odešel další mně známý bloger

Časně ráno v neděli podlehl v olomoucké nemocnici těžké nemoci známý náboženský bloger Mgr., ThLic. Karel Sýkora.

28.11.2022 v 15:45 | Karma: 20,95 | Přečteno: 789x | Diskuse| Osobní

Karel Orlík

Dvě konference pokrytců s nulovým výsledkem

Ve dnech 6. -15. července 1938 se uskutečnila konference, na kterou by svět nejraději zapomněl. Konference v Evianu byla pro židovský národ nejvýznamnější konferencí v historii.

6.7.2022 v 7:05 | Karma: 17,69 | Přečteno: 436x | Diskuse| Společnost

Karel Orlík

Když si církev osvojí jazyk nepřátel Izraele

„Druhého spatřil Jan (Křtitel) Ježíše, jak jde k němu, a řekl: „Hle beránek Boží, který snímá hřích světa.“ (Bible, evangelium Janovo 1,29) „...šelma vyvstala ze země: měla dva rohy jako beránek, ale mluvila jako drak." (Zj.13,11)

5.7.2022 v 11:30 | Karma: 12,02 | Přečteno: 318x | Diskuse| Společnost

Karel Orlík

„Zachránit planetu“, nebo svůj vlastní život?

„Jaký prospěch bude mít člověk, získá.li celý svět, ale svůj život ztratí? A zač získá svůj život zpět?“ (Bible, Matouš 16, 26)

30.6.2022 v 6:54 | Karma: 15,74 | Přečteno: 253x | Diskuse| Společnost

Karel Orlík

Kdo je zločinec, pan Rychetský nebo Bůh?

„Blaze člověku, jenž našel moudrost, člověku, jenž nabyl rozumnosti.“ „...Naší moudrostí je Ježíš Kristus...“ (Bible, Přísloví 3,13; I.list Korintským 1,30)

19.6.2022 v 18:27 | Karma: 20,38 | Přečteno: 544x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik