Podezřelý mediální hon na prezidenta

Česká sekulární republika je svědkem povstání moralistů všeho druhu proti prezidentu Zemanovi. Dokonce se připravují petice a demonstrace na jeho odvolání z funkce. Jestli se nepletu, může být prezident podle Ústavy ČR odvolán ze dvou důvodů: pro vlastizradu a pokročilou demenci.

Vlastizradu vylučuje Zemanovo úsilí na všech frontách za nové zakázky pro české podnikatele i jeho symbolický příspěvek na snížení dluhu ČR. Demenci vylučuje prezidentova dosavadní schopnost přednášet své projevy „z patra“. Co tedy stojí za pokřikem některých jeho odpůrců „Pryč s ním!“.
Jisté je, že si nikdo neumí představit, že by taková slova použil v Hovorech z Lán prezident Masaryk. Musí se ovšem vzít v úvahu, že žijeme v jiné době. V Hovorech s TGM. Karel Čapek napsal, že chtěl-li TGM označit velmi zlého člověka, řekl o něm, že je to „nepěkný člověk.“
V USA jsou bestsellery knihy s mnoha vulgarismy. Kdo se někdy dívá na TV kanál „Film +“, ten takové vulgarismy uslyší v každém filmu. Název českého filmu Dědictví, aneb…je také vulgární, včetně Bolkovy hlášky v rozhovoru s filmovou manželkou Mirka Donutila. Koho pohoršil Poloczkův výrok v Černých baronech „Tak to k…a ani omylem“? Stěžoval si někdo? Také na českém knižním trhu se lépe prodávají knihy s vulgarismy. Celá společnost jaksi zhrubla. Moji vnuci si přinesli ze školy vulgarismy, které jsem doma nikdy nepoužil. Mládež je pak používá běžně.
Teď k mému podezření. Komunistický režim popravil téměř všechny osobnosti našeho národa, které byly nějak zapojeny do výcviku pilotů a na dodávkách zbraní pro Izrael v době, kdy Arabové vyhrožovali židovskému státu novým holocaustem. Vláda Petra Nečase hlasovala jako jediná v celé Evropě proti uznání arabské autonomie jako nečlenského pozorovatelského státu v OSN. Zaplatil za to pádem své vlády. Běžná praxe všech vlád po listopadu 1989, dosazovat neschopné a všehoschopné politické figury na lukrativní posty, byla najednou v Nečasově případě kriminalizována a policie si s tím dodnes neví rady.
Prezident Zeman se také dlouhodobě a odvážně staví na stranu Izraele, což je, jak se domnívám, pravá příčina mediálního honu. Nastavuje totiž svým konsistentním postojem zrcadlo zbabělcům a patolízalům. K jeho oblibě slivovice je vhodný legrační výrok F.R.Čecha: „V této zemi nelze vládnout střízlivý“.

Autor: Karel Orlík | čtvrtek 6.11.2014 19:10 | karma článku: 28,43 | přečteno: 1346x