Civilizace proti barbarství

Blízkovýchodní příběhy se opakují. V předvečer červnové války v roce 1967 se arabský svět těšil na den „D“, kdy konečně vymaže Stát Izrael z mapy. Arabové nic neskrývali a už několik týdnů před vypuknutím války vytvářeli ve svých zemích „válečnou atmosféru. Celý svět věděl o arabských přípravách a…jen čekal. Novináři celého světa s napětím čekali na chvíli, kdy apokalypsa začne a oni budou při tom.

Poslední izraelské operaci „Ochranné ostří“ předcházelo od 12. června 2014 několikatýdenní ostřelování Izraele stovkami raket z Gazy. Ohroženy byly životy izraelských civilistů od Sderotu přes Jeruzalém, Tel Aviv až po Haifu. A svět, až na malé výjimky, opět mlčel. Izraelci museli do krytu, letní tábory pro děti musely být zrušeny.
Izraelská operace proti islámským teroristům v Gaze začala 7. července 2014. Probudil se i americký prezident Obama a v první den operace „vyzval Izrael ke zdrženlivosti.“ Ale co jiného Izrael skoro měsíc dělal? Izraelské údery na strategické cíle Hamásu probudily i šéfa OSN. Proč nezasáhl dříve? Proč šéf OSN a světoví lídři alespoň nepohrozili Hamásu přerušením finančních dotací? Zdá se, že ostřelování Izraele jim až tak moc nevadilo.
Arabsko-islámský režim v Gaze má na svědomí životy 1000 izraelských civilistů. Ale nejen izraelských. Zbabělý islámský režim v Gaze používá stálé stejné zavrženíhodné metody. Rakety vystřeluje z hustě obydlených míst a rakety skladuje v mešitách, čkolách i nemocnicích, čímž vědomě vystavuje v nebezpečí i své občany. Páchá tím dvojí zločin a jen dokazuje, že pohrdá nejen životy izraelských civilistů, ale i svých vlastních obyvatel.
Před útokem na vytýčený cíl Izraelci telefonicky vyzývají civilisty v Gaze k opuštění místa. Díky nejmodernějším technologiím jsou údery vedeny s mimořádnou přesností.
Je užitečné připomenout, že 150 000 mrtvých v Sýrii je dílo podobných islámských zabijáků, jako jsou teroristé v Gaze. Ti všichni zabíjejí ve jménu islámu, mávajíc koránem v ruce. Když Izrael vyklidil v roce 2005 Gazu, tamní režim ukázal celému civilizovanému světu, co by se dělo po vyklizení a předání Judeje a Samaří Arabům. Jim nestačí 22 arabských států se 150 miliony obyvatel a rozloze několika milionů km2. Islámský svět má 44 států s miliardou obyvatel. To všechno jim nestačí. Ke štěstí jim chybí tem malý kousek území Státu Izrael.
Kolik postavil Hamás od roku 2005 škol, nemocnic, elektráren? Tamní režim je stavět nemusí, dělá to za něj UNRWA a režim se může naplno věnovat kopání pašeráckých tunelů, shromážďování raket a výchovou dětí k válce proti Izraeli. A Izrael dál zásobuje Gazu energií,  vodou…Je to přece povinnost civilizované země.
Jak se chová „umírněný“ Abbásův režim v arabské autonomii? Na oficiální facebookové stránce Fatahu bylo 9. 7. 2014 poselství pro Izrael: „Smrt vás zastihne od jihu až po sever, opusťte naši zemi a zachráníte si život.“ Totéž bylo na YouTube programu Brigády mučedníků Al Aksy.

Autor: Karel Orlík | sobota 12.7.2014 7:00 | karma článku: 29,65 | přečteno: 1050x