Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Už u minulého Vašeho příspěvku jsem se pobavil nad větou:

Španělští, angličtí a dánští dobyvatelé a kolonizátoří nebyli křesťané, ale pokřtění pohané, kteří své vraždění obhajovali křesťanským učením.

Aktuální článek jen potvrzuje Vaše zjednodušené černo-bílé vnímání světa.

Zcela nejste schopen reflektovat skutečnost, že stejné teroristické zvěrstva páchali obě strany a Hagana prováděla vůči britské správě stejně zbabělé útoky jako dnes provádí Hamás. Židům nedělalo nejmenší problém vyhnat místní starousedlíky do pouště a nechat je tam pomřít žízní včetně žen a dětí.

Není to tak dávno co současný náš prezident, známý to islamobijec, zvítězil ve volbách díky vyvolání xenofobie z návratu sudetských Němců. Představte si, že se sudetští Němci tak jako kdysi Židé začnou ve velkém vracet do země svých otců a nejen, že pomocí tvrdého teroru násilně obsadí původní oblast, ale navíc dalších 20% území, což je stav Izraele v roce 1948, kdy obsadil o 20% větší území, než mu plán OSN přisoudil. Židé v roce 1948 byly menšinou a jen díky nepředstavitelnému násilí vyhnali 800 000 původních obyvatel do utečeneckých táborů a připravili je o vlast.

Naše super kultura považuje lidi za hodny obdivu jen pokud plní stachanovské normy a dřou do úmoru - ne nadarmo lidé Vašeho zjednodušeného vnímání světa, když nahnali nejen Židy, ale i jiné "nepřizpůsobivé" do plynu, měly heslo: Práce osvobozuje. Je mi zřejmé, že své názory nezměníte, ale ocenil bych, pokud by jste byl schopen alespoň exaktně mi vyjmenovat konkrétní lidi, kteří Vás minule vedli k napsání nesmyslné věty: Španělští, angličtí a dánští dobyvatelé a kolonizátoří nebyli křesťané, ale pokřtění pohané, kteří své vraždění obhajovali křesťanským učením. Vilém Dobyvatel byl pokřtěný pohan? Nebo snad Kolumbus, Cortés či Pizzaro? Či snad otcové poutníci /zakladatelé/?

2 2
možnosti
Foto

Pane Jakubčíku nestydatě lžete. V v roce 1948 vyzvaly Arabské státy Araby na Palestinském území, aby z tohoto území odešli. Důvodem byla chystaná válka proti nově vzniklému Izrael. V  témže roce 1948 vyhnaly Arabské země ze svého území statisíce židů. Připravili je o majetek.  Jakou oblast židé obsadili ?  Který stát oni okupuji. Arabové žijící v Izraeli mají stejná práva jako Ťidé. Mohou být volni do jejich parlamentu,nikdo je neomezuje v jeich právech Na tomto území vznikl jeden stát Izrael a žádnýjiný stát na tomto území neexistuje. Tedy Izrael nemůže okupovat území státu,který neexistuje. Proto ani neexistuje důvod, proč by Izrael nemohl budovat naúzemí, které bylo Židům přisouzeno Balfourovou deklarací jako jejich národnídomovina, obydlí pro tamní židovskou populaci. Provokací by bylo, kdyby jebudoval na území reálně existujícího a Izraelem uznaného státu Palestina.Takový ale může vzniknout, dle dohod z Osla, pouze na základě ujednání mezioběma stranam vládou Izraele a reprezentací palestinských Arabů.To bylo vždy zamřeno z důvodu, že palestinští Arabové to vždy odmítli a to i přesto, že jim Izrael nabídl část území s minimální vyjímkou. Stejně takIzrael vrátil Egyptu Sinajský polostrov po uznání státu Izrael ze strany sagypta a podepsání mírové smlouvy

5 0
možnosti

A jak tedy mají bojovat Palestinci za svůj stát a jeho území, které jim bylo dáno Plánem OSN na rozdělení Palestiny v r. 1947 ?

0 4
možnosti
JK

Svůj stát ?  Jaký, když nejsou definovány hranice ?  A Palestinci ?  Kolik z nich je opravdu původních příslušníků toho národa ?  Jedno procento ?  Zřejmě ani to ne.

7 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. Možná až trochu mírně. Celý svět lituje arabské uprchlíky žijící v utečeneckých táborech. Velmi provokativně a s určitou mírou nadsázky tvrdím, že jim to až tak nevadí.

Ve stanech bydlet jsou zvyklí , pracovat nemusí ( nepracovat jsou také zvyklí) , jídlo a vodu dostanou. Mohou se plně věnovat činnosti v kraji velice oblíbené - "válečnictví". Kopat tunely , házet flašky s benzínem a nebo kameny na policajty - oblíbené kratochvíle arabských kluků od 8 roků.

Každá lidská rasa ( nebo etnikum - ať to nezní tak rasisticky) má nesporně svá "špecifiká".

Každý montér , diplomat , geolog , lékař etc etc působící delší dobu v arabském světě potvrdí, že místní Arab je jako potenciální zaměstnanec takřka nepoužitelný. My jsme do svých týmů vždy hledali raději Somálce či Filipínce , jejichž pracovní výkonost v porovnání s Araby je nejméně trojnásobná.

Státu Izrael přejme vše nejlepší a nedivme se tomu , jak se chovají. Podle mne až příliš měkce.

13 0
možnosti
SS

Jako geolog co tam stravil hodne let - mohu potvrdit ... BTW tzv. "palestinci", jsou pro zbytek Arabu neco jako Cikani pro Cechy ... do mnoha arabskych zemi maji dokonce zakazan vstup ...

9 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik