Stávka –3:0

Já si dovolím malý exkurz do minulosti a budu srovnávat: V dobách dávných velel do stávky pan Dušek, šéf železničních odborů. Dneska pan Dufek. 1:0 pro minulost. Dušek byl jako břitva, uměl to a něco dokázal. Pan Dufek je celkem sympatický pán, ale není to ono.

 

 

Proti nim: dneska Kalousek s Nečasem, tehdy Lux. 2:0 pro minulost. Lux šel za odboráři proto, aby se dohodl a zmírnil napětí. Kalousek /a o něco přikrčeněji za ním Nečas/ jenom provokuje. Dneska: „Jdu se podívat na ty pracující-nepracující“ děl rádobyvtipně, když vyšel ze svého úřadu. Tehdy Klaus raději nechal za sebe jednat Luxe, než aby to nechal na resortně příslušném idelologickém mamlasovi Římanovi. Dneska vládní sestavě přicmrnduje jistý Gazdík z TOP09. Starosta. Rychle se naučil obratně mluvit ten pán. Jenomže ještě obratněji umí mluvit různí hokynáři a podomní obchodníci, co dokáží prodat eskymákovi ledničku. Jsou asi tak stejně pro stát a zemi užiteční jako lidé typu pana Gazdíka. Řekl někdo panu Gazdíkovi ze Suché Lozi, že jako čerstvý zákonodárce má spoluodpovědnost za stát a že má přispívat ke konsenzu ve společnosti a ne si brousit svůj ostrovtip?

Tehdy Klausovi záleželo na sociálním smíru /byť to nešlo dost dohromady s tím, co hlásal/, alespoň proto, aby nedostal ve volbách příliš nařezáno. Dneska popichuje vládu, aby demonstranty vyhodila z práce. 3:0 pro minulost.

To je hrozná bilance. Nebo si minulost idealizuji? Myslím, že ne. Tehdy přece jen byly v politice osobnosti, jakkoliv jsme s mnohými /každý s jinými/ názorově nesouhlasili.

Přece jenom voliči vybírali konkrétní hmatatelné lidi /a strany/. Dneska bohužel musejí vybírat jen  jejich virtuální podobu. To je ke škodě věci. Tedy požadujme méně virtuality a mediálních show a více skutečných kandidátů z masa a kostí. A pokud možno s odpovědností a rozumem ne v jejich puse, ale v činech. Poslední tzv. výměna dinosaurů se nepovedla.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Orel | čtvrtek 16.6.2011 17:53 | karma článku: 14,23 | přečteno: 1399x
  • Další články autora

Jaroslav Orel

Hrozba vlády komunistů

22.12.2012 v 17:08 | Karma: 30,63

Jaroslav Orel

Vy, vládní: pořád se balamutíte

15.10.2012 v 14:53 | Karma: 28,89

Jaroslav Orel

VV - producent obětavého Politika

29.3.2012 v 21:24 | Karma: 11,21