Budeme muset všichni platit "výpalné" za náš život ?

Již dlouhá léta každý, kdo je odběratelem elektřiny, musí platit „výpalné“ v podobě televizních a rozhlasových poplatků. Co bude dál ?

Elektřinou se topí, vaří, ohřívá voda, „napájí“ všemožné elektrospotřebiče jako lednice, pračka, myčka, osvětlení … A také TV, případně rádio … Co na tom, že Vás veřejnoprávní televize, ani rozhlas nezajímá. Dle presumpce viny musíte platit, nebo se dost nepříjemně obhajovat, že nic takového doma nemáte.

Ochranný svaz autorský zase chce „natvrdo“ prosadit platby za každý prodaný mobil, tedy za virtuální možnost přehrávaní veškerých „autorsky chráněných“ děl. Co na tom, že chcete pouze telefonovat a posílat SMS, MMS či se podívat na net jaké bude zítra počasí …

Takže už zbývá pouze „vzdušné“, které platí každý, legálně ubytovaný rekreant hor a dalších rekreačních lokalit. Jsem si jist, že již nyní všemožným „vykukům“ nedá spát, že vítr žene čerstvý a zdravý vítr z hor do městských aglomerací a ty miliony „kavek“ za to nic neplatí.

Kdo asi toto téma uchopí pevně do rukou a budeme muset platit "výpalné" za život, protože koho bude zajímat argument, že vzduch (tedy minimálně určité množství kyslíku) prostě k životu potřebujeme, když je přeci „obohacen“ tou exkluzivní esencí jinak placeného vzduchu hor a dalších rekreačních míst ...

Ochrání nás v tomto směru někdo, pokud ten pokus přijde ? 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Opl | úterý 29.11.2016 0:38 | karma článku: 41,77 | přečteno: 1507x