Tohle jsem, bohužel, čekal

Od včerejšího večera známe nejpopulárnější tuzemské zpěvačky, zpěváky a hudební skupiny pro rok 2014. Slavnostní galavečer ze Státní opery v Praze vysílala televize Nova, což se neprojevovalo jen pásmem reklam co pětadvacet minut.

Poté, co zazněl rutinní vtípek o měsíc starém státním svátku, mohl být večer zahájen propagací firmy na plastovou krásu a následnou vzpomínkou na osobnosti české hudby, které v letošním roce zemřely. Diváci u televizních obrazovek byli vytrženi z rozjímání nad tóny hudby Petra Hapky tónem reklamy na bůhvíco. Inu, i taková pieta něco stojí a každá vteřina reklamy se ozývá cinkotem mincí.

V hledišti byl přítomen také kuchařský guru Láďa Hruška, který s sebou přinesl, jak sám říkal, horkou novinku a dětský hit poslední doby, a to banány s piškoty máčené v čokoládě (nerad bych se pletl, ale mám takový dojem, že na tuto novinku jsem narazil už před deseti lety při vánoční besídce na základní škole). Medailistu v jedné z kategorií vyhlašoval i Pavel Novotný (podle scénáře Libora Boučka „moderátor prestižního magazínu Prásk!“). Novotný byl na podium přiveden ve stylu Hannibala Lectera (?!), naštěstí měl v ústech jakousi kulečníkovou kouli, díky které nemohl mluvit, a byl tak po vlažném a rozpačitém potlesku publika odveden zpět do zákulisí. Čekal jsem jen na to, kdy se na podiu objeví osoba, která začne referovat o dalších dílech Ulice, Ordinace a dalších nováckých seriálech.

Nevím, zda si pořadatel této akce pronajal budovu Státní opery jen na dvě hodiny nebo jestli Novu tlačil její nabitý harmonogram, Libor Bouček byl každopádně nucen takřka vyhánět všechny oceněné umělce od řečnického pultíku, což často působilo nevkusně a nepatřičně (podobně jako fleecová bunda, ze které se tropily moralistické žerty na začátku, že by bosá kobyla, víno místo vody?).

Pro příští rok by se mohl změnit formát celého pořadu. Během vysílání teleshopingu by v dolní části obrazovky mohly probíhat titulky oznamující prvenství Karla Gotta. Diváci by byli ušetřeni vystoupení různých Láďů, Pavlů a modelek, které mají po třinácti letech strávených v USA problémy s hledáním českých slov a s výslovností vůbec. Televize Nova by navíc ušetřila na přípravě přenosu a ještě by vydělala nějakou kačku na reklamách. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Pražák | neděle 30.11.2014 9:43 | karma článku: 26,52 | přečteno: 1650x