Písmenová deviace

Žasněte, nebo nechápejte tento můj škvár (šqár) ala fiktivní dopis s pozoruhodným užíváním jednoho/dvou písmen (a že jsem si to užíval). Mrkejte jakých.

Důvěrný apel k věrnému příteli

Drahý Kvído,

tvůj vztah k Veronice nebyl sice konkávní, ale její odchod k Vavřinci tkví v tom, že vydělá kvanta peněz za kvartál, hraje si na kavalíra, nosí kvádra, pije kávu, jezdí na Kawasaki, žere kaviár a kiwi, místo vesnického kvapíku tančí quickstep, místo piva pije Aquilu a Bonaquau, s Kvitovou hraje squash. Machruje, že jeho předci byli vládci Akvitánie, velcí papaláši u církve, zúčastnili se reconquisty a vlastnili mnoho relikvií. O jejich podílu na inkvizici mlčí. Je to vykuk, vůl, vypadá jak Kvasimodo na kvadrát, bukvice jedna. Nečuchl ani k lopatě, ani k vidlím a jeho inteligenční kvocient kvituje každý. V rakvi jen tak neskončí, tak je brzy na rekviem. Na jeho likvidaci betonovým kvádrem zapomeň. Žádná akvizice z toho nekouká.

Přestaň kvůli ní kvílet. Je hloupost vzít kvér, navléci si kevlar a jít k vojsku bojovat proti squatterům v Ekvádoru. Ale ani nesmíš poskakovat na místě.

Zajdi k Vilémovi, pusťte si Quentina, vždyť víš, že je to téměř vždy skvost. Nezapomeňte si u toho k vínu dát ty dobré škvarky. Kvaltuj pokecat k Vítkovi. Když začne kvákat ty své hovadiny, jen kývej květákem. Sedni k volantu a zajeď k Vladimírovi. Poslechněte si Equilibrium, Queeny či Škwory. Z jeho reproduktorů zvuk vydává nádherné intervaly. Zvláště kvarty a kvinty. Dodržujte však hlukové kvóty, ať soused Nekvinda nekvičí, má citlivé ušní škvíry. Doraž k Vanese nebo k Valentýně. Jedna ráda kvalitu, druhá kvantitu. K Viktorii nechoď, má kvasinky. Je to tam zajímavá skvadra. Sleduj fotbalovou kvalifikaci. Zajdu k vám a shlédneme ji. Lepší než poslouchat to ženské kvokání.

Nebuď kverulant, pokaždé rychle vykvasíš. Relaxuj, nebo ti rána na duši zmokvá! Změň status quo. Popřemýšlej o rekvalifikaci. Zlikviduj své špatné stravování a ukvedlej si něco z brukví, tykví a mrkví. Vyjdi z kvartýru a přemísti se k vodě. Květiny kvetou, čichej k voňavým kvítkům! K vosám nelez, ať pak nekvikáš. Objev krásy Kvildy. Lušti kvízy! Jdi k volbám a kup konečně rybičkám akvárium. K vítězství v piškvorkách ti gratuluji, bylo to skvělý.

 

Tvůj Květoslav

Autor: Ondřej Novotný | úterý 19.5.2015 13:30 | karma článku: 9,76 | přečteno: 573x
  • Další články autora

Ondřej Novotný

Strava 3. tisíciletí

2.6.2015 v 15:26 | Karma: 7,58

Ondřej Novotný

Stop diskriminaci!

28.5.2015 v 15:32 | Karma: 15,20

Ondřej Novotný

AAaaaa

21.5.2015 v 14:10 | Karma: 7,85