Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

4. 9. 2011 8:21
Paradigma se mohlo změnit, nebýt krize

Krize vrátí lidi zpátky ke každodennímu boji o ekonomické přežití. A vrátí staré strašáky s tímto bojem spojené - obviňování z vykořisťování, hledání viníků úpadku, třídní nevraživost. :-/

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

4. 9. 2011 9:49
Re: Paradigma se mohlo změnit, nebýt krize

Když nemáte fyzicky nutné prostředkyk přežití tak nepřežijete i kdyby ste měl plnou hubu socialismu, náboženství, filozofie... nebo si vymyslete něco dalšího.

Filozof musí mít plný žaludek aby mohl filozofovat. Pokud ho nemá tak bude pod drnem.

Současná krize vznikla právě kvůli nadřazování jiných hodnot nad čisté ekonomické přežití... na úroveň kterou si Evropa a USA vytvořili nemají tyto oblasti ekonomickou produkci... takže si na ní půjčují prostředky od těch s ekonomikou ponkud efektivnější...

Jenomže tihle "půjčující" najednou začli chtít ty prostředky zpět... a Evropa a USA teď buď musí zaplatit nebo začít válku (a tím nemyslím nepodstatné prdnutí tipu Írák nebo Lybie... ale válku skutečně světovou)

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 994x
Pracuji v oblasti poradenství. Původně jsem studoval filozofii a jsem obětí humanitního vzdělání. V podstatě se zabývám se otázkou, jak přežit v ekonomickém světě a mít ten luxus neztratit sebe sama.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky