O ministrech, jejich jménech a náhodách

Kdo dnes jen letmo „checknul“ zprávy, určitě si nemohl nevšimnout, jak se dnes opět blýskli véčkařští ministři. Kdo zná hry divadla Járy Cimmrmanna, jistě identifikuje hlášku, která by se mohla odehrát, kdybychom se ve vládě sháněli po panu Dobešovi. Na otázku: „Je tady pan Dobeš?“ by se nám moholo dostat odpovědi: „Jsou tu oba naši Dobešové“

Dobeš ze školství (zjednodušeně řečeno) odpustil sankce soukromé vysoké škole, na které náhodou studuje jeho podřízená… Zřejmě se bál, že by za seminární práce, které pro ni napsal,nedostala kýžený kredit, kdoví…?

Dobeš z dopravy odmítnul velkorysou nabídku podnikatele Radima Jančury, a radši zvolil pro trať Praha-Brno-Břeclav České Dráhy, ačkoli se žlutými vlaky by se zvedla kultura cestování zhruba o 100 procent, a ještě by stát ušetřil…

Kdo stojí za ministrem školství, který ač měl být vyřazen už během první „rošády“ spolu s protikorupčním expertem Johnem všichni víme. Také víme, kdo stojí za jeho hubatým náměstkem.

Kdo ale stojí za jeho jmenovcem z ministerstva dopravy, to je mi záhadou…

Napadá mě, jak je možné že z 10,5 milionu občanů ČR se na post ministra dopravy nejlépe hodil člověk se stejným příjmením, jako ministr školství…Jsou snad příbuzní?

Docela mi to připomíná situaci, kdy se do úřednické vlády vybíral ministr dopravy tak dlouho až tam najednou seděl občan SR… Nejsem xenofob, ale napadá mne otázka: Proč?!

Autor: Ondřej Konopásek | úterý 11.10.2011 19:23 | karma článku: 13,46 | přečteno: 841x