O hrdinovi z metra, problematickém etniku, a ideálech

V poslední době se ve všech médiích propírá zpráva o tom, jak se hrdinný cestující v metru zastal okradených, a sám utrpěl velkou újmu na zdraví. Co je na tom dobře?! Určitě to, že po světě chodí, respektive metrem jezdí někdo, kdo je schopný nasadit zdraví pro své přesvědčení.  Co je na tom špatně?! Především to že se případ stal již v červenci (2011). Takže pro ty, kteří snad kauzu nezaregistrovali, krátká rekapitulace:

Ve stanici Palmovka na trase B spatřil cestující trojci zlodějek okrádajících jiné cestující. Načež se zastal okrádaných. V mžiku se na scéně objevil mladík boxerské postavy a tohoto – říkejme mu tak právem- hrdinu brutálně napadl. Hrdina utrpěl mimo jiné pohmožděniny lebky. Útočník do něj kopal, zatímco ležel na zemi. Následně se čtveřice jistého problematického etnika odebrala do téměř odjíždějivší soupravy metra, a hrdinu který ač brutálně zbytý chtěl nastoupit do stejných dveří odstrčili.

Toť holé fakty patrné z bezpečnostních kamer.

Všude se omílá, že kolem bylo přítomno poměrně dost lidí, a přesto hrdinovi nikdo nepomohl. Kdybych tam byl, tak moc rád bych hrdinovi chtěl pomoct, ale obávám se že by mi nezbylo, než nečinně přihlížet. Hluboce se stydím, můj cit pro spravedlnost velice trpí, ale bohužel. Necítím se být apatický, ale ve stanici Palmovka nemá smysl klást odpor proti tomuhle etniku.  Před pár lety jsme s přáteli v rámci skautského oddílu sbírali v nedalekém parku kaštany. Nevzpomínám si na co přesně byly, ale rozhodně byly pro dobrou věc. Jeden můj kamarád obdržel pořádný kopanec do hlavy, a skončil s roztrženým rtem. A to všechno jen pro to, že poprosil zevlující zhruba 10-ti leté „romy“ aby nám nebrali námi nasbírané kaštany z kýble. Bylo nás tam asi 10, ale stejná situace… Nemělo smysl klást odpor a s prázdným kýblem odejít směr klubovna...

Jinými slovy, rozhodněte se: Skočili byste do klece s hladovými lvy, kdybyste viděli,že tam spadnul některý z návštěvníků ZOO?

Proč v nás někdo systematicky umrtvuje naše ideály?

Hrdino, i když tvůj čin byl naprosto beznadějně zoufalý, máš můj obdiv!!!

Autor: Ondřej Konopásek | pondělí 10.10.2011 15:31 | karma článku: 30,43 | přečteno: 1363x