Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Politik, který nazývá okupaci mírem, je lhář! Nechci invazní armádu za souseda!

Politik, který nazývá okupaci mírem, je nezodpovědný lhář. Okupace není mír, je to válečný stav, situace, kdy cizí armáda operuje na území jiného státu, terorizuje občany a vymáhá svou vůli silou.

Politik, který nazývá okupaci mírem, je nezodpovědný lhář. Okupace není mír, je to válečný stav, situace, kdy cizí armáda operuje na území jiného státu, terorizuje občany a vymáhá svou vůli silou. Nechceme-li válku, tak musíme ukázat sílu, která odradí nepřítele od jeho záměrů, dát mu jasně najevo, že když zaútočí, tak to tvrdě odnese.

Válka je i náš problém

Útok na muniční sklad ve Vrběticích a smrt dvou Čechů, kybernetické útoky, ovlivňování veřejného mínění, korupce a kompromitace politické reprezentace, špionáž, rakety padající k našim sousedům, vyhrožování, vydírání, označování za nepřítele, křivé obvinění Česka z výroby biologických zbraní a z porušování mezinárodního práva, a ze spoluúčasti na vraždě Sergeje Skripala.

Nechci invazní armádu za souseda

Ruská Federace jednoznačně vyvolala konflikt, který ani nezvládá řádně odůvodnit. Verzí má tisíce, speciální operace (válka) jekvůli biologickým zbraním, jaderným zbraním, nacistům, ochraně ruských obyvatel, Ukrajinci nejsou národ ale ztracení Rusové v občanské válce, Západ provokoval...

Není vůbec důvod si myslet, že to Ukrajinou končí. Rusko posouvá své hranice opakovaně, ať už šlo o Gruzii, Čečensko, Krym nebo Ukrajinu.

Myslím, že nejlépe situaci vystihuje následující citát:

„Já myslím, že po mnoho staletí existuje takový ruský problém, že Rusko přesně neví, kde začíná a kde končí. I když je to největší země světa, má přesto pocit, že je taková trochu malá a že ji ohrožují i nepatrní sousedé, které kolem sebe má.“ - Václav Havel. Zdroj.

 

Nechceš migranty, tak nepodporuj ty, kteří je vyhání z domovů!

Řada politiků, kteří mají plný hnojomet migrantů zároveň nijak nekritizují Rusko za to, že vyhnalo lidi ze svých domovů a donutilo je k migraci! Orbán, "proti migrační Bůh", v květnu 2023 propustil převaděče s odůvodněním vysokých nákladů věznění, shodou okolností se to hodilo i do Slovenských voleb jako téma. Ve stejnou dobu Maďarsko omilostnilo teroristu, který útočil na opozici a LGBT. Orbán je navíc znám tím, že chce "zpět" některá území svých sousedů, nijak se tím netají.

Fico proti tomu ani neceknul, obavy z migrace vyvolané Maďarskem a Ruskem se mu hodili. Je to navíc taková rakovina společnosti, že neváhá útočit na prezidentku Čaputovou, šířit konspirační teorie, urážet kolem sebe lidi a nazývat je nepřáteli státu. Navíc se zasazuje o osvobození mafiánů, vrahů a korupčníkům. Chce oslabení pozice svědků a oznamovatelů trestných činů - o faktickou likvidaci práva na Slovensku.

Naše politická reprezentace není jiná. Okamura a jeho SPD také nijak nekritizuje ruskou invazi odmítá obranu. To stejné ANO - naposledy Alena Schillerová se vyslovila tak, že příprava na obranu je snaha o válku a že ona chce mír, tak je lepší stavět silnice. To určitě proti invazním ambicím RF a dosavadními útoky vůči ČR pomůže. A o Babišovi ani nemluvě, ten se přímo inspiruje Orbánem, Ficem a dokonce i Trumpem, který v USA nerespektoval volby a bez důkazů pomocí konspirační teorie vyvolal pokus o násilný převrat. Za to je dnes i souzen a v některých státech USA nesmí kandidovat na prezidenta.

A co se týče řešení migrace v rámci EU, všichni už jsme si v minulých letech vyzkoušeli, jaká řešení nabízí jednotlivé státy - nebyla to žádná sláva. Hlavně to nepomohlo těm státům, které mají první kontakt s nelegální migrací Itálie, Francie, Řecko, Velká Británie... Migrace je společný problém, politici by se měli zasazovat společné řešení. Místo toho tu někteří šíří poplašné zprávy o migračním paktu ještě dříve, než je vůbec schválen a nazývají to pozvánkou pro migranty.

 

Chceš bezpečnou Evropu, tak odmítni ruskou invazi a okupaci!

Nelegální migrace je problém, invaze na území Evropy je ještě větší problém. Nelze to přehlížet, nelze tomu dát zelenou, nelze se tvářit, že to je tak v pořádku. Chovat se jako pštros situaci nevyřeší. Vzdát se a přijmout diktátora ještě nikomu nepomohlo. Češi okupováni nacistickým Německem a později SSSR nebyli svobodní, neměli jistoty, nebyli v bezpečí a neměli mír. 

Jestli si myslíte, že vzdát se je nejlepší řešení, tak si uvědomte, že Rusku je váš názor úplně jedno. Ruská armáda je plná těch, kteří nechtějí válku. Voják, který nechce bojovat nebo utíká je zastřelený, v nejlepší ho zavřou. Ani ženy nemají na růžích ustláno. Frustrace a psychická traumata odvedených vojáků vedou k násilí na ženách a na dětech, k opilství a drogové závislosti.

Ještě o tom zbrojení

Takový paradox, Maďarsko se sice tváří jako země plná pacifistů odmítající zbraně, reálně ale už několik let zbrojí. V kontextu odmítání a blokování pomoci napadené Ukrajině a ambicím k návratu Velkého Maďarska, jde o opravdu nebezpečnou situaci. Je dost velký důvod si myslet, že Maďarsko chce případnou výhru Ruska využít ve svůj územní zisk, proto se chová ve prospěch ruské invaze.

 

 

 

Autor: Ondřej Flégl | pátek 12.1.2024 13:07 | karma článku: 25,29 | přečteno: 868x
  • Další články autora

Ondřej Flégl

Co když člen NATO napadne jiného člena aneb Maďarsko jako Trojský kůň Kremlu

Maďarský premiér Orbán je znám svým nacionalismem a propagací Velkého Maďarska, touhou získat území sousedů, aktivním odporem k Západu, a servilitou k Putinovi a jeho invazi.

22.3.2024 v 10:30 | Karma: 18,70 | Přečteno: 624x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Hnutí lhářů, ANO, zneužilo manželství pro všechny a bodlo liberály do zad

Kratičké pokračování mého dřívějšího článku, které popisovalo bezpáteřní, bezhodnotový oportunismus hnutí ANO. Zajímá mě, kdy asi zradí seniory? Ale počkat, to už vlastně udělalo, jak popsal Ústavní soud v případu důchodů.

29.2.2024 v 12:12 | Karma: 10,85 | Přečteno: 393x | Diskuse| Miniblogy

Ondřej Flégl

Mír s Ruskem je jen přestávka mezi invazemi

Ruská federace napadá své sousedy a využívá mír jen jako přestávku mezi invazemi. Touhu okupovat další státy navíc přiznal Putin ještě před invazí na Ukrajinu.

29.2.2024 v 11:11 | Karma: 22,08 | Přečteno: 520x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Chtěli byste ovlivnit program ANO? Aneb kam vítr, tam plášť!

ANO je silně oportunistické politické hnutí. To v praxi znamená, že nemá žádné hodnotové mantinely, žádné světonázory, které by ho brzdili v touze po moci a zisku.

26.2.2024 v 14:14 | Karma: 20,81 | Přečteno: 464x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Rozhodnutí Ústavního soudu o důchodech - bylo to nezbytné opatření

Je jisté, že rozhodnutí pro soudce Ústavního soudu nebylo jednoduché a zvážili všechny zákonné normy a okolnosti. Vzhledem k ekonomické krizi a válce vlastně nemohli rozhodnout jinak.

24.1.2024 v 16:41 | Karma: 23,88 | Přečteno: 1872x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik