Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Váš způsob hodnocení rozhodnutí ÚS je od základu špatný. V gesci ÚS je jen a jen posouzení ústavnosti postupu či ústavnost rozhodnutí, nic jiného. Této problematiky jste se nedotkl naprosto ničím.

0 0
možnosti
PC

Autore,

přečetl jsem si Váš opět úchvatný blog včetně Vašich neméně úchvatných diskusních reakcí a nemohu se nevyjádřit.

Máte samozřejmě právo na názor jako každý jiný. Ale ptám se Vás, odkud berete tu drzost poučovat ostatní, a k tomu ještě dokonce mudrovat o jakémsi "právu na přiměřený důchod" (viz váš dopolední příspěvek v 10.00 hod

Dosud jste, mladíku, NIC nedokázal ! Pouze tu dokola vyřváváte nesmysly, které Vám kdosi účelově natlačil do hlavy!

Začněte konečně pořádně makat, projděte si řadou složitých životních peripetií, jimiž si prošli ti, které tu opakovaně drze poučujete, VYCHOVEJTE řádně alespoň 2 děti (!), a pokud se poštěstí a za x let Vám alespoň trochu svitne v makovici, pak se třeba o své zkušenosti podělte s ostatními.

A abych nezapomněl - místo rozdávání mouder se raději naučte učivo českého jazyka 1. stupně základní školy!!! Váš pravopis je právě tak katastrofální jako to, co čím se tu neustále prezentujete.

3 1
možnosti
LC

Vaše úvaha je, že účel světí prostředky (zákony nezákony). Všechna další písmenka jsou zbytečná.

3 0
možnosti
AK

Nemají pravdu ti, kdo tvrdí, že vládě jsou senioři lhostejní a že jim s velkým gustem (coby povětšině svým nevoličům) zaškrcuje příjmy. Politici, kteří momentálně řídí stát, pouze nevidí jinou cestu. Tvrdost vůči generaci, která už si svoje odpracovala, je pro ně jedinou možností, jak projevit náklonnost a přímo vzornou péči o generace, které se ještě nenarodily a které se v důsledku neexistence prorodinné politiky vlády snad už ani nenarodí...

0 0
možnosti
PC

p. Kounovský:

Dobrá ironie

0 0
možnosti
RH

R38a14d24e93k 63H41o30r30á70k

25. 1. 2024 12:43

Ondro, najdi si holku. Nebo kluka. Uleví se ti a nebudeš se muset hloupě vypisovat na blogu.

5 2
možnosti
OF

Jsem šest let zadaný. Ještě nějaký moudroprd?

2 0
možnosti
PD

To jste tomu dal. Chtělo to věnovat se něčemu užitečnějšímu než sešívání zbytečného článku. Jak praví definice, úkolem ÚS je zejména chránit ústavnost, základní práva a svobody vyplývající z Ústavy, Listiny základních práv a svobod a dalších ústavních zákonů České republiky a garantovat ústavní charakter výkonu státní moci. Nikde nestojí, že by měl brát v potaz např. stav veřejných financí atp. Prezidentem jmenovaní soudci šli evidentně na ruku koaliční vládě.

15 1
možnosti
OF

Právo je na přiměřené hmotné zabezpečení. Na nepřiměřené zabezpečení tedy právo není. Článek 30 Listiny zákl. práv a svobod:

"(1) Občané mají právo na přiměřené hmotné zabezpečení ve stáří a při nezpůsobilosti k práci, jakož i při ztrátě živitele."

1 3
možnosti
MB

Tak nevím.

Jak pravili předřečníci, proč jste nevzal v úvahu hovid?

Za hovidu se během nouzáků bez kontroly doslova prožraly stamiliony. Nikde žádná reflexe. Žádná revize. Ekonomika za Babiše podporovaného nyní vládními stranami šla dolů jako kámen.

Pětikolka nemá absolutně žádnou snahu zrevidovat a proškrtat státní finance. Místo, co by stát začal šetřit na správných místech, jako je byrokracie, sahá na peníze těm nejslabším.

Ano, já vím, dědeček a babička, ujídají chlebíčka.

Aktuální situace nám opět ukazuje, že politici jsou špatní hospodáři. Mají k dispozici děravý kbelík a místo, co by díry zalepili, se snaží udržet hladinu tím, že přilévají víc vody.

Je ale zvláštní, že třeba na solárníky se všichni bojí chytat.

9 0
možnosti
OF

Valorizace důchodů rostli i za covidu, zatímco někteří nemohli podnikat nebo poskytovat služby a zaměstnávat lidi. Rostli i při zvyšování cen energií - myslím, že je fér trochu přibrzdit.

1 4
možnosti

Verdikt Ústavního soudu je závazný pro všechny, nemá tedy cenu ho jakkoliv zpochybňovat. Já jsem byl rozhodnut akceptovat jakýkoliv verdikt, i když nepopírám, že ten který byl vynesen, mi konvenuje nejvíc.

1 1
možnosti
OF

Myslím, že rozhodnutí je spravedlivé i vůči mladším ročníkům, které nesou náklady. Všichni se chceme mít dobře.

2 0
možnosti
Foto

Uz jen krkolomnost oduvodneni nalezu potvrzuje, ze nebylo rozhodovani podle prava, ale podle potreb. Je to hnuj.

8 4
možnosti
OF

Máte právo na přiměřený důchod, nikoliv na zhodnocení důchodu v takové výši, že je na úkor ekonomické situaci státu nebo lidí, kteří důchody ze svých daní financují. Rodiny s dětmi a mladí lidé se také chtějí mít dobře, jak vy.

2 5
možnosti
JP

Máte to volajaké pomotané. Píšete, že: "Výpočet valorizace musí brát v potaz odpovídající ekonomickou situaci a všechny další okolnosti. Tou hlavní proměnnou výpočtu ale nebyla zlovůle politiků či nějaké antisociální cítění, ale energetická krize, bezprecedentní invaze ruských vojsk na svrchovaný evropský stát a ohrožení bezpečnosti ČR." To je ale velký omyl. Valorizace má být především provedena podle platného zákona. Nic víc a nic míň. Žvanit o tom, že na valorizaci nemám je příklad bezcharakternosti 5-slepence, protože to se musí řešit včas a nikoli v okamžiku, kdy povinnost platit nastane.

21 3
možnosti
OF

Ústavní soud, složený ze zkušených znalců práva, s vaší představou o zákonech nesouhlasí.

1 10
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik