Orbán útočí na územní celistvost Slovenska

Orbán znovu projevil svou mokrou touhu rozšířit území Maďarska. Ve svém projevu v Rumunsku prakticky vyzval Maďary na území Slovenska k odtržení části slovenského území.

Orbán je znám svou touhou navrátit Maďarsku území před Trianonskou smlouvou z roku 1920. Vyobrazení Maďarska před smlouvou má i v kanceláři nebo ji nosí na šále. Teď vyzývá Maďarskou 400 tisícovou menšinu na Slovensku k mobilizaci a k navrácení "odtrženého" území.

Orbán má velice blízko k Putinovi a nejspíš doufá, že se mu po dobití Ukrajiny podaří získat některá bývalá maďarská území, čímž se dokresluje jeho podpora ruské okupace a vlastní okupace-chtivost sousedských států, tj. Ukrajiny, Rumunska, Slovenska, Srbska, Chorvatska a Rakouska. 

O tom, že je Viktor Orbán diktátor, nácek a rasista není vůbec pochyb. V minulosti explicitně odmítal míšení maďarské rasy s ne-Evropany, ovládá většinu médií v zemi, útočí na menšiny rozvrací právní řád. Dejme si proto pozor na jeho přátele! 

 

K přátelům Viktora Orbána se například hlásí:

ANO a jeho předseda Andrej Babiš

Robert Fico, který rozvrací aktivně vztahy s Českou republikou

Fašistická strana SPD Tomia Okamury

Trikolora, která se chlubí děkovnými dopisy od Orbána  

 

Demokracii musíme aktivně bránit proti těm, kteří na ni útočí a chtějí nás připravit o její hodnotový systém!

Update: rád bych také připomněl, že Maďarská prezidentka nedávno omilostnila teroristu Györgyho Budaházyho, který sdílí názory Viktora Orbána a maďarských vládních představitelů ohledně maďarský hranic. V kontextu nedávných slov Orbána si můžeme jen domyslet, co myslí tím, že "je potřeba na odtržených územích udělat víc." + slova o mobilizaci.

"Pokud chce někdo pracovat pro vlast na odtržených územích, na to je potřeba víc. Nemůžu říct, že kvůli Slovákům se nedokážeme zmobilizovat, i když jistě také oni dělají různé spekulace. To je však součást života" - Viktor Orbán

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Flégl | úterý 25.7.2023 13:20 | karma článku: 21,88 | přečteno: 871x