Foto

J17o86s35e34f 53B66á44r74t83a

27. 6. 2024 18:32

Tu objektivitu ČT jsme viděli třeba v předvolební debatě. A ta informační chudoba je v tom, co nám naše veřejnoprávní media neříkají.

MB

Ach, ta dětská naivita. Taky jsem byl jako dítě naivní, akorát mě to přešlo po přechodu na střední školu. Někteří halt dospívají pozdě a naivní názory mají evidentně i v kapku pozdějším věku, než je střední.

Vážně považujete ČT za objektivní médium? Jak pravili předřečníci, už jen předvolební debaty byly velmi neobjektivní.

ČT má skvělou schopnost informovat tendenčně a častokrát i lhát.

Pokud pomineme nehospodárnost toho molochu, k čemu proboha potřebuje rozpočet 7 miliard, třešínkou na dortu je potom využívání služeb pochybných existencí "ověřujících fakta" typu Jan Cemper, který byl mnohokrát usvědčen ze lži a jeho jedinou kvalifikací je schopnost používat google a provádět cherrypicking informací.

Kdepak, takhle objektivní zpravodajství nevypadá.

Ve světle těchto skutečností nechápu, proč bych měl platit daň z internetové přípojky, televizoru nemaje, abych podporoval službu, o kterou nemám zájem.

A mimochodem, ten slaměný panák "plochozemci" se vám fakt povedl. Je vidět, že levičák nemá k argumentačnímu faulu nikdy daleko. Krásná vizitka mladého "lepšího" člověka.

MR

Zde nejde tak o ČT., ale o vás a jak filtrujete vnější realitu, to je vlastně i cesta ke svobodě a svobodné společnosti, vnímat a chápat, to co člověk říká, tak není nic jiného, než jeho životní profil, jež filtruje vnější realitu, určité její znaky, dle svého životního nastavení. Tady je i ona případná konfrontace, jež tak nepůjde tak za určitým inzerovaným dějem, či historickou událostí.

Pokud si rozvinete tento cit, inteligenci, tak budete vnímat podprahově, jak které medium vás "manipuluje" . Problém ČT, ale všech medií, je v tom, že tam přidávají svoji přidanou hodnotu, a ČT, se vrací do dob totality a určitého ideologického vedení, zde třeba klimatická krize, korektnost, manipulace s realitou, kdy jsou nám vnucovány jiné etnika, než v našem historickém prostředí, rovnoprávnost myšlení, popírání logik myšlení muže a ženy, a navíc se to odehrává v době kdy nastoupily generace v uměle řízeném prostředí, od školky, do prvního zaměstnání, a nemají zkušenost s tvrdostí života. ČT si nemůže hrát na to co zde vlastně není, a mělo by nás hodně varovat, to že společnost nemá duševní, duchovní, firemní elitu, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky. Kolben, Křižík, Čapek ... , Zde jde o tzv. fenomén vychýlení těžiště společnosti, proti dynamické realitě, přírody, planety, predátorských společností. Zde jsou jevy, jako autokorekce, nezvládnutá feminizace politiky, multikulturalismus, krize pohlaví, revize minulosti, klimatická krize ... .

Pro společnost je nutné se snažit obnovit podmínky pro její přidanou hodnotu, a to duševní, duchovní, firemní elitu, a tu vytváří tlak života, nikoliv snaha do vzdělání dětí zahrnovat neustále průsery z toho jak je držíme v umělém světě. Stát má být na pozadí ... .

Navíc, není doba kdy zde bylo jedna televize, dnes máme sociální sítě, mobily ... .

Problém je to, že neumíme podávat informace bez přidané hodnoty, aniž bychom s někým manipulovaly.

MR

Nač je my zpravodajství, které mi určuje určitý pohled a dále v hlavní relaci různé upoutávky na své pořady a seriály.

Pak tu je hlavní manipulátor s realitou našeho věku a to vymývaní mozku lidí odborníky na každý prd.

Už se ale neřekne, to druhé, že každý odborník, je limitován profilem svého filtrování reality, už třeba tím že má mužskou či ženskou logiku, či prostředím které jej formovalo a v kterém žije.

Tady je pak i největší slabina ČT, a ostatních medií, to že vnášejí určitý laický a naivní pohled, ideologií, do prostředí, kde nemají žádné zkušenosti, a neví jak to chodí.

To vytváří pak ve společnosti pnutí, což je třeba dnes vidět kolem tragédie na univerzitě, kde se nechápe prostředí policie, kdo policií řídí, to že je zde demokratická volba moci, a nikdo nechceme aby ministr svévolně zasahoval do role policejního prezidenta, anebo BIS.

To samé jsou neustále apelace na vládu, aniž by zde byla znalost, ústavní dělby moci, kde vláda nemůže řídit vše ... .

Co je ještě horší, nereflektuje plnou realitu a to dluh státu, kdy inzeruje podmínky třeba ve školství, a to že stát nechce přidat. Jednak neřekne že je zde dluh a kdo jej zaplatí a jednak to, že je potřeba aby i druhá strana prošla určitou redukcí ... .

Neřekne nám nic o přebujelém školství, to že se nikdo za 34. let nepozastavil nad tím, kde jsou naše investice do vzdělání, jak na tom je naše společnost, ekonomika, průmysl ...

Nakonec jak postupovala ČT. mafiánsky při neoprávněném vymáhání poplatků, až zde vznikl určitý právní kartel, a soudní systém selhal ... Děkuji nechci ... .

LT

Demokracie je systém poučeným z naší historie plné nesvobody, tyranie a svévole těch silnějších. Je to systém hodnot, když ty hodnoty odejmete a necháte jen svobodu, tak se tomu říká anarchie.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/ondrejflegl1/informacni-chudoba-a-jakou-roli-v-tom-hraje-ct.Bg24060733

Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně budou hlasovat o tom, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře vyzbrojené jehně se takového hlasování odmítne zůčastnit.

A ano, z pohledu těch vlků to bude anarchie.

OF

To v rozporu s Ústavou. Jak říkám, demokracie není jenom překlad slova. "Politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním. Rozhodování většiny dbá ochrany menšin." https://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html

KB

Veřejnoprávní médium je nezávislé na sponzorech a politicích? V případě ČT a její veřejnoprávní objektivity mám asi vlčí mhu...

A pokud jde nově o ten "veřejnoprávní poplatek", nevnímám to jinak než jako další daňovou zátěž, kterou uvalila "pravicová" pětidemolice i na ty, kteří nechtějí sledovat ty "informačně výživné" veřejnoprávní kanály a místo tv jim slouží internet, na kterém mohou sledovat "svobodný zpěv" z jiných zdrojů (např. Aby bylo jasno, XTV, Modrý jelen...), které mi přijdou kvalitnější než celá ČT. Netušíte, čí chleba že to jí?

A místo aby se zasloužený finanční příspěvek zaslal jim, nově se bude muset přednostně nechat nažrat veřejnoprávní moloch ČT, který ke svému životu tito lidé fakt nepotřebují. I já sám se spokojím s dietnější formou informací, veřejnoprávní vysílání mi totiž způsobuje nadýmání a nauseu současně...

Nicméně pokračuj dál, mlamoji (mladý moderní jinochu), tvé blogy začínají být výživnější jak veřejnoprávní propaganda ČT - a to už je co říci.

KL

Jenom malý postřeh k té informační chudobě ve vztahu k ČT. Dnes ráno jsou koukala na ČT24 a tam běžela připomínka dnešního Dne památky obětí komunistického režimu. A jako první se v něm objevily záběry z procesu s K.H.Frankem A až po nějaké době s Miladou Horákovou...

Myslím, že to o kvalitě vysílání ČT říká mnoho. Zkrátka jeden příklad z celé řady excesů, které na obrazovkách ČT denodenně vídáme. No snad mi nikdo nebude tvrdit, že za to můžou nízké poplatky, protože nutí ČT zaměstnávat blbce...

AK

Když čtu takovýto článek tak mi mimoděk v mysli naskakují:

50-léta a modré košile

hořící hranice s výrokem Sancta simplicitas.

Ach ta jasná a jedině správná pravda.

ZM

jako veřejnoprávní TV by mi naprosto stačila ČT24 financovaná z daní a ne z poplatků.... poplatek si zaplatím za využití SAT TV, nebo nezaplatim. Jak je komu libo....

JH
IB

Necítím se informačně chudá, na zpravodajství vůbec nekoukám na žádných kanálech, stačí mi přečíst si více mediálních zdrojů. Hodně mých známých televizi ani nemá, protože nevidí důvod ji mít, vesměs jde o VŠ vzdělané lidi. Jak donutíte ty informačně chudé, aby koukali na informačně bohaté zdroje. A proč to vůbec dělat, máme svobodu slova a myšlení, ať si každý říká a myslí, co chce. Proč by to mělo někomu jinému (vám) vadit?