Je naše demokracie sebedestruktivní?

Nejsem právník a nedokážu posoudit, jestli pražský soud rozhodl správně nebo ne, když dnes zrušil rozhodnutí o rozpuštění mladých komunistů. Jako občan mam ale obavy.

http://dekomunizace.cz

Samozřejmě se nebojím Komunistického svazu mládeže (KSM) ani jim podobných skupinek pomatenců. Jsou stejně tak směšní, jako jsou neškodní. Jde jen o partu několika vychytralých lidí, kteří pod fasádou z pseudohumanistických myšlenek zneužívají tlupu nevzdělanců a závistivých primitivů a současně pro své postarší soudruhy testují, co všechno ještě demokracie snese. Neškodní, alespoň prozatím ...

Z čeho mám skutečně strach, to jsou sebedestruktivní sklony demokracie, která se zřejmě nedokáže bránit ani tak neskrývanému nepřátelství, jaké představuje právě KSM. Ten si na své webové stránky v klidu umístí svůj program oslavující "socialistickou demokracii" (krycí název pro lidovou demokracii a tedy všem dobře známou komunistickou totalitu) a současně se hlasitě domáhá svých demokratických práv u soudu. Komunisti tak vlastně s úsměvem říkají: "Milá demokracie, potřebujeme, abys nám pomohla, protože bez tvé pomoci tě asi nedokážeme zničit." A co na to demokracie? S vážnou tváří odpovídá: "Pomůžu, jak jen budu moci."

Je ostudné, že demokracie brání spolek, na jehož stránkách se to hemží srpy a kladivy (bolševický ekvivalent hákového kříže), vyzývá se k revoluci a k boji proti soukromému vlastnictví, a kde se Kuba a Venezuela vydávají za vzory. Ve světle této absurdity je ovšem logické, proč se demokracie za dvacet let nedokázala vypořádat ani se stranou, která ji předtím čtyřicet let systematicky pošlapávala.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Olszynski | středa 27.1.2010 22:00 | karma článku: 18,29 | přečteno: 975x
  • Další články autora

David Olszynski

Kde se berou oranžová vemena?

8.8.2017 v 0:09 | Karma: 35,51

David Olszynski

Ransdorf je nevinný

11.12.2015 v 0:16 | Karma: 24,91

David Olszynski

Dopis Marku Bendovi

23.7.2015 v 23:10 | Karma: 36,97