Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

29. 1. 2010 4:19
Demokracie se může vypořádat s nedemokraty

ale nesmí k tomu zneužívat soudní a výkonnou moc. Zakázané ovoce lépe chutná. Sociální demokraty také všude možně pronásledovali a hubili. Výsledek: VŘSR.

0 0
možnosti
K

KJV

28. 1. 2010 6:12
Skutečná nebezpečí pro demokracii

Sebedestruktivní je zejména neschopnost naší demokracie vypořádat se s tuneláři, korupčníky, politickými a justičními mafiemi, s podvodníky, s privilegii mocných a bohatých, s nespravedlností a nemožností dovolat se práva a.t.d. To demokracii pravděpodobně pohřbí a je to voda na mlýn extrémistům. Komunisté již dávno nebezpeční nejsou.

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

28. 1. 2010 13:34
Re: Skutečná nebezpečí pro demokracii

Komunisté jsou prolezlí do těch nejvyšších státních i nestátních struktur, zůstávají i nadále velmi nebezpeční. Hrají důsledně hru "já na bývalého červeného kolegu a on na mě".. Jsem pro aby je zrušili stejně jako DS a další extrémistické strany či jiná sdružení podobného ražení v ČR. Spravedlnost pro všechny. (Hákový kříž ne a srp a kladivo ano?). ;-€ Javorková

0 0
možnosti
JJ

Jay6

28. 1. 2010 0:41
Největší síla je i největší slabost.

V největší síle demokracie a tedy prostém rozhodování většiny tkví bohužel i její největší slabost.Protože se může stát,že si většina obyvatel spontáně zvolí diktátora a konec zastupitelské demokracie.V podstatě neexistuje žádná pojistka či procedura,která by takovému scénáři mohla zabránit.Vážit si svobody a demokracie není prostě samozřejmé a nedá se to prosadit nějakým zákonem.Přesto princip svobody slova a projevu je příliš cenný než abychom ho jakkoliv omezovali.Současné omezení svobody slova je naprosto zbytečné a neúčelné.Ve své podstatě nelze jakkoliv omezit svobodu slova.Zákaz slov a projevů neznamená zákaz myšlenek.Myšlenka se zakázat nedá.A pokud existuje myšlenka je zákaz vyjádřit ji svobodně slovy neúčinný.Je to vidět zřetelně na příkladu Národního odporu.Po jeho zákazu vznikla Dělnická strana a pokud by i ona byla rozpuštěna vznikne jen další nová platforma,která zastřeší její extremistické sympatizanty.Totéž platí pro Mladé Komunisty.Myšlenky se prostě zakázat nedají!

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

27. 1. 2010 22:50
Asi

Čechům bolševíci nevadí, vadí jim u nás pracovití a chytří, za hranicemi pak západoněmečtí revanšisté a američtí imperialisté, jak nám Gottwald s Husákem vtloukali 45 roků do palic. Kolik lidí protestuje u ruského velvyslanectví proti postupnému zabírání karlovarské půdy, vilek, sanatorií????????????

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

27. 1. 2010 22:45
vysvetli mi uz nekdo

proc srp a kladivo neni zakazane a hakovy kriz ano? proc jsou komunisti tolerovani, ale oholit si hlavu, aby se clovek bal..?

???

0 0
možnosti
K

kaktusak

27. 1. 2010 23:23
Re: vysvetli mi uz nekdo

Jak to spolu souvisí?

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

27. 1. 2010 22:39
Pokud

někdo hlásá něco, co by mělo ve svých důsledcích zničení demokracie, určitě má právo na svobodu slova, neměl by ale mít právo zůčastnit se voleb do demokratických institucí ani do nich být jmenován (včetně armády a policie). 

0 0
možnosti
M

medvědice

27. 1. 2010 22:51
Re: Pokud

pak ovšem nezbývá než udělat násilný převrat.

0 0
možnosti
M

medvědice

27. 1. 2010 22:24
Listina základních práv a svobod, je soustavně porušována

Článek 15(1) Svoboda myšlení, svědomí a náboženského vyznání je zaručena. Každý má právo změnit své náboženství nebo víru anebo být bez náboženského vyznání.(2) Svoboda vědeckého bádání a umělecké tvorby je zaručena.

Článek 17(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

(3) Cenzura je nepřípustná.

(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

28. 1. 2010 1:01
Re: Listina základních práv a svobod, je soustavně porušována

Problém je právě v tom čtvrtém odstavci článku 17 týkající se omezení svobody slova zákonem.Ve své podstatě neguje ustanovení odstavců 1-3.V podstatě by se měl zrušit a úplně vypustit.Když už tam jednou je dá se snadno zneužít k potlačení svobody slova a projevu a k nastolení absolutistické a nekontrolovatelné cenzury.Pod bezpečnost státu,veřejnou bezpečnost či ochranu mravnosti se dá schovat úplně všechno.Tak jak to předvádí rudí soudruzi v Číně s cenzurou internetu.Když vypíchneme ten hloupý 4.odstavec tak se dá napasovat i na diktaturu.A omezení práva zákonem se tak jeví vlastně v pořádku i když kde o formu cenzury,která má být podle odstavce 3 nepřípustná!Samozřejmě v odstavci 4 se hovoří o demokratické společnosti.Přesto taková maličkost nijak nevylučuje praktickou existenci cenzury jako nástroje diktatury!

0 0
možnosti
K

kaktusak

27. 1. 2010 22:13
Jestli nechcete mít na krku totalitu,

tak je nutná svoboda slova. Ta byla pošlapána dřívějším zákazem KSM.

0 0
možnosti
RP

hisaak

27. 1. 2010 22:15
Re: Jestli nechcete mít na krku totalitu,

I svoboda slova, ktera usiluje o omezeni svobody jinych? Podle me ne. Vse ma sve meze.

0 0
možnosti
M

medvědice

27. 1. 2010 22:10
je absurdní udržovat demokraci,

kterou většina lidí nechce, nedemokratickými postupy.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

27. 1. 2010 22:09
kleptokracie sebedestruktivni je

a jinak se soucastny rezim nazvat neda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik