Špatná zpráva: Bělobrádek v agonii

Bělobrádek asi dostal od pana pátera vyhubováno, tak honem prohlásil, že budeme přijímat ročně kolem tisícovnky běženců a převychováme si je. A Bělobrádek bude při příští zpovědi pochválen.

Co s takovou vládou, která má plno v gatích a prázdno v kebulích?

Prý si vybereme takové běžence, "kteří s námi budou chtít žít" - to je, prosím, hláška vrcholového politika. Dále prý křesťan má morální povinnost, a to takovou, jakou mu stanovil Bělobrádek a jeho páter. 

Nevážený pane: křesťanů je v republice menšina a z nich mnozí mají rozum a váš nezodpovědný postoj nesdílejí. Takže, pokud trváte na tisícovce běženců ročně, pěkně si je přerozdělte do vašich nešťastných křesťanských rodin, ale jen těch, které jsou stejně nezodpovědné, jako vy. Oni totiž ti běženci mají žít doma a mají se podílet na budování blahobytu ve své zemi.

Současnou českou azylovou politiku nám nejeden závidí, protože je vyvážená a pronásledovaní lidé u nás útočiště nacházejí, byť to nemají zadarmo.

Račte si zapátrat v nedávných dějinách 200 let zpátky a vzpomeňte si na naše předky - dělníky v továrnách a jejich 14-ti hodinové směny, na všechnu tu dřinu, ze které vybudovali v několika generacích stávající stav. Nikdo jim nic nedal zadarmo, a kdyby tenkrát existovaly nějaké sociální dávky, neexistovaly by žádné prosperující země. Jestli se Afričané shlédli v našem blahobytu, je jediná cesta: urovnat si poměry ve svých zemích a začít makat. 

Až, pane Belobrádku, se probudíte z pseudokřesťanské agonie (vzpomeňte, že Kristus projevoval lásku k lidem předáváním moudrosti, nikoliv milodarů) a prohlásíte, že Česká republika bude na mezinárodním poli tvrdě usilovat o to, aby Africkým zemím bylo umožněno žít v míru, tj., žádná sebedemokratičtější země nebude vyvážet svou demokracii a s ní své zbraně, pak bude potlesk pro vás namístě. Až vaše křesťanskodemokratická strana vyvolá jednání o povinnosti dodržovat vyvážené smluvní vztahy mezi vyspělými a zaostalými ekonomikami a zajistí, aby jejich neplnění bylo razantně sankcionováno, nebudou, pane, žádní uprchlíci, protože budou mít ve svých domovinách budoucnost.

Autor: Olga Pavlíková | úterý 16.6.2015 21:40 | karma článku: 37,36 | přečteno: 1216x