Pozor, Abdul se mohl naštvat

Video, které stojí za shlédnutí: https://www.facebook.com/tuning.pruhonice/videos/820223404729264/?fref=nf                                                                                                                                    

Mladí lidé si všimli parkujícího auta na stání pro invalidy a velmi vtipně zareagovali. Auto polepili lístky od střechy až po kola  a na takto vytvořenou plochu umístili výrazné symboly užívané osobami se zdravotním postižením. Kolemjdoucí tato aktivita zaujala, takže poté, co se dostavil řidič auta, se jeho reakcemi bavilo hodně lidí.

Řidič má sice na videu rozostřený obličej, ale o tom, že se jedná o arabskou nebo podobnou příslušnost, není sporu. Mladý muž namísto toho, aby se obecenstvu omluvil, zuřivě strhával lístky a následně pod dohledem policisty odjel. S podivem, policista nic nenamítal proti tomu, že tento řidič uvolnil jen malou plochu svého čelního a bočního výhledu.

Proč komentuji toto na jedné straně zábavné a na druhé straně tuctové video? Protože se obávám, že ten mladý muž takový incident nenechá bez odezvy. On byl zesměšněn a on bude mít potřebu satisfakce. Pokud je policie v místě činu rozumná, bude tomuto muži věnovat patřičnou péči.

Tak, jak přicházejí informace o mentalitě imigrantů z jihu, začínáme chápat, že jejich reakce jsou a budou ještě hodně dlouho zcela jiné, zdánlivě pro nás nepochopitelné, než ty naše. Je však třeba se se světem příchozích detailně seznamovat a namísto spílání proti nim činit taková opatření, která zabrání propuknutí jejich pomsty. Jenže ... máme na to kapacitu? A mají na to kapacitu země k imigrantům vstřícné?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Olga Pavlíková | neděle 30.8.2015 11:00 | karma článku: 31,85 | přečteno: 1628x