Potřebuje si slušný politik kupovat média, třeba Mafru?

Proč si vlastně Andrej Babiš v rámci svého vstupu do politiky kupoval Mafru? A má z toho dnes nějaký profit?

Možná si již i jiní čtenáři a diskutéři v elektronickém éteru všimli, že mizí jejich příspěvky, které se nechvalně dotýkají Babiše, především jeho podivné minulosti.

Možná si také Češi všimli, že ze strany Babiše je dosti velký zájem o rozklížení ČT. To by celkem nevadilo, ČT pod Dvořákovým vedením je naprosto pragmaticky řízená firma, hlídá se především nízká nákladovost a hodnotné kulturní nabídky pro veřejnost jsou mizivé. Jenže, zájem Babiše je, vstoupit do dalšího média a jednoduše zakázat vše, co se mu nelíbí. Jako majitel firmy je zvyklý kontrolovat, přikazovat a zakazovat a kdo se nechce jeho diktátu podřídit, v jeho firmě neobstojí, nicméně právně je to v pořádku. Babišova představa "řídit zemi jako firmu" je ve skutečnosti představa, že ON rozhodne, pochválí, potrestá, odmění, zatratí. V tomto ohledu je proto nezbytné hájit nezávislost ČT, a až kauza Babiš odezní, určitě bude na místě prohnat ČT faldy.

Proč tedy Babiš kupoval Mafru? Osobně se domnívám, že ten člověk je velmi nejistý sám vůči sobě. Přesně zná své slabiny, ale šíleně si přeje, aby byl vnímán jenom jako nejschopnější klaďas. Oprávněné útoky, které se na něho dnes sypou, ho rozkližují, on je totiž zvyklý, že co řekne, to se stane. Mafra mu proti těmto útokům nepomáhá, naopak, její vlastnictví mu škodí, nový Berlusconi se nekoná.

Babiš se na vstup do politiky připravil dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Protože však to vědomí a svědomí má přemnoho temných zákrut, ale žádnou pokoru k vědění, úsilí a potřebám druhých, nevychází mu to ani s tou Mafrou.

Autor: Olga Pavlíková | čtvrtek 28.5.2015 9:15 | karma článku: 18,37 | přečteno: 519x