IT vývojáři – víte, vo co go?

Vývojáři postavili elektronický systém pro výběr poplatků za dálniční známky za víkend a zdarma. Vývojářské pracoviště navštívilo pár papalášů, kteří protáhli ksichty, Bureš vývojářům prý i uvařil kafe.

Um cca 60 vývojářů zajisté zasluhuje obdiv jak za to, že systém sestavili synchronizovaně a ve velmi krátkém čase, tak za to, že ho nabízejí státu zdarma. Chápu pohoršení hlavního aktéra, který celou akci vyvolal, nad nehoráznou výší vysoutěžené ceny více než 400 000 000 Kč, kterou měl stát zaplatit za nestandardně vypsanou zakázku. Chápu, že čeho je moc, toho je příliš a je prima, že celému národu, potažmo i ostatnímu světu naši IT specialisté ukázali, jaké obrovské podvody se v IT branži (nepochybně i v jiných) vyskytují. Tyto korupční podvody se vyskytují především v úřednických patrech státní správy a jsou v této sféře zažrané zoufale hluboko.

Každá mince má však dvě strany. Druhá strana této mince, je, že z této kauzy velmi šikovně tyje náš největší odborník na podvody. On přece odstavil tajtrlíka z ministerstva, on se mezi prvními pohoršil nad výsledky Kremlíkovy soutěže a nakonec i on uvařil vývojářům to kafe. Docela jsem zvědavá, zda IT odborníci „podlehli Burešovu kouzlu“, nebo zda vědí, která bije. Doufám, že vědí.

Podrobná zpráva viz https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/vyvojari-predstavili-system-zdarma-za-ktery-chtel-stat-utratit-400-milionu-chybi-mu-jedina-funkce-40311233?fbclid=IwAR15n4a45SRlICUmpONc_0-7pSpJ_XXQy7ltfboyRf3u2PTs6w9oi65rqXk

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Pavlíková | neděle 26.1.2020 21:16 | karma článku: 30,18 | přečteno: 1885x