Biskupové chtějí sbírat body

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/biskupove-nabizeji-statu-pomoc-s-prijetim-krestanskych-migrantu-p9i-/domaci.aspx?c=A150704_204727_domaci_kha

Katoličtí biskupové nabídli „pomoc“ vládě ve věci přijímání křesťanských běženců do křesťanských rodin a místních charit a zároveň kritizují české politiky za „nedostatek odvahy“ strčit hlavu do oprátky. Tak nějak si asi Hurvínek představoval válku..

Lze se otázat, co brání křesťanským rodinám či charitám nabídnout pomoc uprchlíkům, kteří získají v České republice řádně azyl a proč se takto církve zviditelňují a ještě si navíc vyhrazují, že poskytnou pomoc pouze křesťanům. Možná, že správná odpověď je ta, že farizejsky sbírají populistické body, vztyčujíc přitom přísné ukazováčky na ty hanebníky, kteří napřed měří a potom až řežou. 

Kněžím je zapotřebí hodně pokory, kterou sami tak rádi kážou. Uprchlickému procesu nerozumí, běžencům nerozumí, jejich zvyklostem nerozumí, ale bláhově si myslí, že budou milováni za to, až budou od uprchlíků očekávat vděčnost a pokoru. V jednotkách je i takový vývoj možný, ale hlavní proud běženců si bude nárokovat takový životní styl, na jaký jsou zvyklí tam, odkud pocházejí.

Doporučuji proto všem, kteří se domnívají, že z dobroty svého srdce zachrání nějaké lidi, aby se napřed řádně v problematice zorientovali, poté žádali důkladné proškolení, jak zacházet s cizinci v případě problémů a teprve po zralé úvaze, zda mají fyzickou i psychickou kapacitu a dostatečnou podporu v okolí takovou pomoc zvládnout, se zodpovědně rozhodli. Nikoliv proto, že jim zmanipuloval život pan páter, ale proto, že sami mají odvahu a vůli.

Autor: Olga Pavlíková | pondělí 6.7.2015 1:03 | karma článku: 22,60 | přečteno: 550x