Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J63o54s40e20f 38N50o50v21á26k

11. 7. 2015 14:50

Milá paní Pavlíková, je dobré, že Vám tato důležitá problematika leží na srdci. Kdybyste napsala zasvěcený článek, jaká úskalí má popisovaná výzva, bylo by to užitečné čtení. Církevní charitativní práce má rozsáhlé zkušenosti z celého světa, naivitou a nedovzdělaností netrpí. Stejně tak obava, že někde něco řekne nějaký prelát a hloupá ovečka to vykoná, za což si prelát připíše body, je docela lichá. Je dobré, že se dnes každý člověk může svobodně vyjádřit k čemukoli. Ale proč tónem, jaký jste zvolila?

0 0
možnosti
JC

Církev dostala v těch prapodivných restitucích řadu objektů, většinou ne malých a zanedbatelných, většinou po nákladných rekonstrukcích za prostředky státu. Obývá je pár jedinců (řádové sestry, jeptišky), tak ať je nabídne ve svém milosrdenství jako sběrné tábory pro uprchlíky, ať se o tyto nešťastníky ty milosrdné sestry starají, vždyť jsou přec milosrdné, že ... A pokud to ta církev myslí vážně a upřímně, ať koná bez okázalých deklarací a deklamací. A hlavně za své, když se tak pěkně "opeřili" v restitucích, jak píše pak Vodvářka. Projektovat rozmístění uprchlíků do rodin je populismus a farizejství nejhrubšího zrna.

2 6
možnosti
Foto

Oni ti biskupové to mají trochu složité.Mají dvě možnosti a obě jsou nejspíše špatné.

1. Mlčet k uprchlické vlně, dělat mrtvého brouka a vše nechat na státu. Většinová sekulární společnost jim bude vyčítat, že se "opeřili" na restitucích, mají plné strožoky zlaťáků a nehnou prstem.

2. Prohlásit, že vyzvou křesťanské rodiny, aby se podílely na pomoci, případně nabídnou prokazatelně těm, kteří prchají před válkou, nějakou formu asylu /Msgre.Graubner mluvil o křesťanských rodinách ze Sýrie, které jsou nám nepochybně kulturně cosi blíže, než muslim odkudkoli/ Ihned dostanou kartáč, že sbírají "body" /moc by mne zajímalo, autorko, co by s těmi "body" tak asi dělali/. 

Takže, vše je špatně a je třeba si kopnout do prelátů. Uleví se......

5 0
možnosti
OP

Pane Vodvářko, mě docela zajímají ty křesťanské rodiny, ke kterým ti biskupové cílí. K nim totiž nemíří žádné informace, žádná příprava, jen "svatá povinnost" splnit představy prelátů. Nejde o kopání, ale o prevenci předejít naivnímu a nezodpovědnému zapálení pro nevratné jednání

3 2
možnosti
JC

Máte pravdu! A ještě na tuto svoji "charitu" budou zase od státu požadovat peníze, peníze, peníze ... Církev svatá, "skromná a pokorná"Rv

2 4
možnosti
MK

Dej si mokrý hadr na hlavu Chrástku. Až dáš na charitu tolik peněz co se vybere v kostelích, tak pak kdákej....

5 1
možnosti
Foto

máte pravdu zejména v tom bodě, kde mluvíte o pokoře,

pomáhat se dá aniž by si z toho někdo dělal reklamu

2 2
možnosti
MK

Reklamu? Nezlob te se, ale církev nemůže sama přijímat uprchlíky, to musí být v souladu s politikou státu a jestli nabídnutá pomoc je reklama.....No tak potěš s vaším myšlením a myšlením autorky.

8 0
možnosti
JR

J73a47r81a 93R36a11n29k

6. 7. 2015 2:11

Proc je kritizujete? Delaji to cirkve ve vsech zapadnich zemich, nejen katolici, ale i protestanti, tady Baptisti a Anglikani, dokonce skoly, nevidim na tom nic spatneho, nejedna se vzdy o politicky azyl nebo snad nedejpaneboze udeleni obcanstvi, ale o pomoc, sponzorovani treba po dobu jednoho roku, pocita se s tim, ze az se politicka situace u nich doma zlepsi (mam na mysli stale pouze uprchliky, kteri zadaji pres konzulaty a cekaji ve sbernych taborech), vrati se. Nevim, jaci uprchlici jsou mysleni v CR, verim, ze nikdo nebude sbirat ty podel dalnic, nebo zeleznic, pouze legalne prihlasenych a o tech uz se da zjistit vice. Existuji mezinarodni "seznamy", listiny se jmeny tech, kteri nesmi letat, kde si policie mezi sebou vymenuje znalosti o tech, kteri jsou na radaru.

8 1
možnosti
OP

Pokud to dělají v rámci své běžné činnosti, nic proti tomu. Pokud se ale vymezují vůči ostatní společnosti, což je zde evidentní, je to na pranýř :-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1454x
Cítím se spoluzodpovědná za devastaci lidských myslí a chci něco udělat pro pozitivní změnu. Moje příspěvky jsou alternativou k většinovému pojetí

FB skupina od 03/2020: Poznámky Olgy Pavlíkové

Seznam rubrik