Jsme zajatci budoucnosti?

   Je technický pokrok a odhalování zákonů přírody lidstvu dán od Boha, popřípadě někoho jiného, nebo jde jen o přirozený, těžko vysvětlitelný dar vysvětlovaný evoluční teorií.  

 

      Nové vědecké teorie dávají šanci vysvětlit existenci kosmu, hmoty, života a především myslícího pozorovatele jiným způsobem, než dosud. I současný výklad stvoření světa a především života v mnoha důležitých souvislostech do sebe nezapadá, používají se fyzikální principy aniž by se daly vysvětlit, protože s každou novou přijatou teorií se vše dá vysvětlovat jinak.  Dnešní pojetí světa je neudržitelné a bude se měnit tak, jak tomu bylo již několikrát v historii. Za sto let se vědci budou divit, jak lidstvo v současné době pojímalo svět.

     Mezi nedohlédnutelným makrokosmem a neviditelným mikrokosmem stojí záhadné živé organismy, z nichž jeden je schopen dokonce přemýšlet. Lidstvo a vše živé zahyne, pokud se v budoucnosti nepokusí přemístit na vhodnější planetu. Slunce nás nakonec zničí, pravděpodobnější a rychlejší je však neobyvatelnost naší planety způsobená lidskou činností. Na nové „Zemi“ bude ale zapotřebí s předstihem vytvořit pro život prostředí s vhodnou teplotou, dostatkem vody, kyslíku, živých organismů atd. Již dnes se ví, že lze tyto úkoly s jistými potížemi splnit. Evoluční vývoj druhů později na této planetě vytvoří mnoho nových živočichů, přitom pozemšťané budou moci některé druhy genetickými manipulacemi, jindy cílenými mutacemi vyladit, jiné popostrčit dopředu. Asi se nenajde člověk, který by této načrtnuté budoucnosti dnes nevěřil – jinak řečeno, v podstatě ani jiná cesta neexistuje, pokud chce lidstvo v nějaké podobě vůbec existovat. Proč ale na druhé straně nikdo nechce přijmout myšlenku, že se totéž v minulosti stalo na této naší Zemi. Jiná vyspělá civilizace si tu připravovala vhodné prostředí a postupně tu nastolila život a jednomu vhodnému druhu nakonec  vsunula i geny vhodné pro myšlení, když si ho předtím připravila k obrazu svému.         

      Staré náboženské spisy z různých částí světa popisují vznik života shodně a vlastně potvrzují tuto variantu. Doslova se v nich píše, že Bůh přiletěl a nechal své syny těžce pracovat při těžbě nerostů. Staré texty psané klínovým písmem popisují bohyni Ninhursag, která spolu se třemi mužskými bohy Anuem, Enkinem a Enlilem, stvořila lidi. Bohové upozornili své vůdce na „opočlověka“ žijícího na jihu Afriky a požádali o stvoření otrockých dělníků, kteří by vykonávali nejtěžší práce. Po několika nezdařených pokusech byl stvořen „lulu“. Enlil dostal úkol: „V Uzumu, kde se dotýká nebe a země, obětuj dva nižší bohy. Z jejich krve pak stvoříme lidi, aby pro nás pracovali. Budou navždy našimi otroky.“  Dost podobně stvoření člověka popisuje bible, Kain odešel na východ a zplodil Enocha, ale s kým? Takových příkladů je mnoho, stále se ale berou na lehkou váhu. Lidé tu byli, ale pravděpodobně neměli schopnosti bohů.

     Nevysvětlitelně složitá DNA i toho nejprimitivnějšího živočicha nemohla vzniknout za tak krátkou dobu vývoje života na Zemi. Tyto úvahy by nebylo možné vyslovit před pouhými padesáti lety, dnešní úroveň poznání ale přímo vybízí těmto spekulacím uvěřit. Před časem proběhla na internetu zpráva, že se již našla mimozemská část v DNA, prozatím se však musí brát s rezervou. Před padesáti lety totiž nikdo netušil kam dospějí počítače a jaké bude mít následky rozluštění DNA. Dáme-li vedle sebe popis vzniku světa a života z bible a výroky židovských proroků, stejně jako egyptský, indický a mayský výklad, s údivem zjistíme, že je časově a věcně shodný. Jistě si každý povšiml, že Adam, Eva a jejích potomci se dožívali velmi vysokého věku, v pozdějších pokoleních však lidé tuto vloženou vlastnost ztráceli. Dnešní genetika již zná způsob jak prodloužit věk na tisíc let a je jen otázkou času, kdy vyrukuje s šokujícími zprávami. Zná se důvod, proč má každá buňka omezenou životnost. Telomery, což jsou řetězce kódu na konci každého DNA, jsou jako korálky, z nichž jeden kus vždy odpadne, když se buňka rozdělí. Jakmile tyto korálky dojdou, je buňka předurčena k smrti. Již dnes se ví jak tyto korálky pomnožit a přidávat k DNA. S pomocí nanotechnologie je znám i způsob jak v budoucnosti obracet proces stárnutí v mládnutí.

     Završení mayského kalendáře je určeno přesně na den 21.12. 2012. Jestliže Sumeřané, Egypťané a Mayové byli přesvědčeni, že zhruba před 5 000 lety byl počátek kosmického stvoření, které přinesli bohové, může se stát toto datum jediným vodítkem k jisté změně v myšlení lidstva a ne ke katastrofickému konci. Za pár let se můžeme dočkat objevů, které změní svět.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 12.2.2009 13:57 | karma článku: 10,16 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67

Oldřich Šrámek

Koronavirus

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86