Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak dopadnou vyspělé civilizace?

Vlivem snižování porodnosti budou původní obyvatelé Evropy vymírat. Opravdu se nic neděje, když má Evropa šanci získat každý týden až milion imigrantů z Afriky a blízkého východu?

Turecký vůdce Erdogan vyzval muslimy, aby měli pět dětí, a islámští imámové vyzývají věřící plodit děti. Islámští rasisté horlivě budují střet civilizací v Evropě a popisují západní hostitelské země jako hroutící se, bez obyvatel, bez hodnot, a opouštějící svoji vlastní kulturu.

Že to EU myslí s přísunem imigrantů vážně potvrzuje německá europoslankyně za stranu Zelených Kellerová, která navrhuje přistěhovat celé syrské vesnice do méně atraktivních východních států EU. Důvod je prostý a logický, nebudou se cítit tak osaměle a vytvoří si ihned svá společenství, lépe si prosadí své nároky a nebudou se muset tolik integrovat. Není to ale třeba v myšlení Němců trochu jinak, tak nějak jako za Hitlera, nebo těsně po vstupu naší země do EU? Nechtějí z nás udělat stát s levnou pracovní silou, tou, kterou by doma museli platit stejně jako své zaměstnance, vlastně 3x tolik? Vždyť několik let v EU západní státy EU nechtěli přijímat migranty z východních států EU a přitom lidi z Afriky a Blízkého východu ano a hned. Proč stále u nás zakládáme další a další výrobny, když nejsou zaměstnanci? Zahraniční výrobny byly u nás dokonce investičně pobízeny a naše nedostávaly nic, jako by naše předešlé vlády záměrně ničily zdejší vlastní tvorbu. Dříve co se zde vymyslelo se i vyrobilo a prodalo, dnes se jen montují nápady západu a ten si je se snadno získaným ziskem prodává. Proto ta záhadná nízká produktivita a malé platy našich pracovníků!

Je dobré uvést skutečnosti, které platí pro státy známé svou dřívější snahou přilákat přistěhovalce. Vzorem může být USA, kde běloši tvoří 62,7 % celkové populace a každých 20 let jejich podíl klesá přibližně o 12%. Důvod je jasný, porodnost bělochů je nízká, stejně jako v Evropě, a porodnost imigrantů je vysoká. Právě v USA se projevil účinek tohoto rozdílu urychleně a v roce 2013 byl oznámen úbytek počtu bílých obyvatel. Vytvořila se generační propast, kdy většinu dětí tvoří menšiny. Tak tomu bude v Británii, kde v roce 2001 tvořili běloši 92,12% a v roce 2011 již jen 87,17%, tzn. za pouhých 10 let pokles 4,95%! Kdo nevěří, ať tam běží! Francie má prozatím bělochů 85%, ale země si zvolila prezidenta svolnějšího pro imigranty a pokles podílů bělochů bude mít stejné výsledky, nový bezdětný prezident k tomu napomůže.

V Evropě byl dříve terorismus reprezentován především rasovou nenávistí ztělesněnou nejzřetelněji nacistickým Německem, dnes je mezinárodní terorismus charakterizován především náboženskou nenávistí islámského fundamentalismu. Tolerance dříve rasová a dnešní multikulturní náboženská povede ke stejnému výsledku.

Je zajímavé porovnat vůdce nejdůležitějších evropských států preferujících příjem imigrantů. Německá kancléřka, francouzský prezident, britská premiérka, italský, nizozemský, švédský a další premiéři jsou bezdětní, stejně jako až nepochopitelný šéf Evropské komise Juncker. Podle statistik Evropské unie nemá 30% německých žen děti, po započtení absolventek vysokých škol se toto číslo blíží 40%, inteligentnější část národa bude tedy vymírat rychleji. Jinak vidí budoucnost své země vůdce bezdětný, jinak ji vnímá člověk s vlastními dětmi a vnoučaty. Nízkou porodnost Evropy ve své zprávě řeší OSN radou, že Evropa bude muset v roce 2025 potřebovat 159 milionů imigrantů. Hlavním tématem summitu G 20 na začátku července bude řešení situace v Africe. Němci mají Marshallův plán, program ekonomické spolupráce podobný tomu poválečnému, kde se pomůže finančně rozjet ekonomiku vyhovující oběma stranám, zavázat si a podřídit rozvojové státy, v podstatě si udělat levné výrobny tam, kde je levná pracovní síla. Stejně jsme dopadli my po roce 1989 a především po vstupu do EU. Jaký výsledek lze však očekávat? Africké státy se trochu ekonomicky vzchopí, zaměstnají mnoho svých obyvatel, ti nebudou tolik odcházet do Evropy a především budou moci snadněji uživit více dětí a ještě více se proto rozmnoží. Bude o to více Afrika k prasknutí, nebo se v ní prosadí dnešní stav nízké porodnosti jaký je v Evropě a USA, vlivem vyšší životní úrovně? Těžko, pokud tam zůstane náboženské přesvědčení, stejně jak tomu je u těchto lidí žijících a po mnoho generací stále nadprůměrně plodících v Evropě a USA, počet lidí bude ještě snadněji stoupat.

Lidstvo mělo dříve jiné zájmy a starosti než dnes. Například do roku 1456 nezajímalo nikoho z místních lidí vylézt na Sněžku, prvním zvědavcem byl Benátčan, zdejší měli jiné starosti. Dnes má lidstvo jiné touhy a upřednostňuje pro život někdy až zbytečné činnosti. Je pokrokovější a úspěšnější ta společnost, kde je více zákonů a za každou cenu je prosazována demokracie i pro odsouzené? Je pokrokovější a úspěšnější národ s vírou, nebo bez víry? Je člověk pracovitý, pravdomluvný, chytrý a slušný v lepší pozici a snadněji si žije než člověk s opačnými vlastnostmi? Tyto otázky je dobré si klást, zamyslet se nad nimi a pokusit se hledat odpověď co je pro nás a naše děti důležitější. Když dojdeme k závěru, že je důležité si především bohatě užívat a starosti nechat na těch co si svobodně nedokážou ani užívat, je osud Evropy zpečetěn.

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 22.6.2017 8:30 | karma článku: 31,42 | přečteno: 1078x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik