Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Takže jste sám sobě dokázal, že k obstrukcím nebyly důvody. Protože ten rozhodčí, to je ústavní soud.

1 0
možnosti
JR

J17a52n 69R94á18ž

1. 3. 2023 19:34

To "obstrukční peklo" je v podstatě divadlo pro pomalu myslící občany. Těm ostatním je jasné, že dřív nebo později si vládní většina prosadí své a velmi pochybuji, že nastupující prezident si dovolí podpis nové normy oddálit až po vypršení termínu pro zveřejnění ve sbírce zákonů. Dnes je totiž jisté, že konečné slovo bude mít Ústavní soud. Takže ve stoickém klidu vyčkat na jeho rozhodnutí by byl důkaz dospělosti politiků obou sněmovních táborů. Ale jak jinak uspokojit zbytnělé ego většiny těch, kdo sedí ve Sněmovně, než tyátrem za řečnickým pultem, že ano?

3 0
možnosti
Foto

Tak jsem proletěl diskuzi a zjistil jsem třeba, že pán Špáta hází hrách na zeď, nechci přímo napsat perly ....

2 1
možnosti
RK

Neboj se napsat, že Saša jede bomby ;-D

0 1
možnosti
DR

Ano, obstrukcím se opravdu nedá moc fandit. Nicméně, dělají a dělali je všichni, tedy jak ti současní moralisté z vlády, tak i současná opozice. Vzájemně si tudíž nemají co vyčítat.

5 0
možnosti
Foto

Podívejme se věcně na to, co se děje. Kvůli navyšování důchodů v minulých letech (nad zákonem danou povinnost) a některým dalším objektivním faktorům (covid, válka na Ukrajině spojená s energetickou krizí..) jsme se dostali do stamiliardových schodků. Všichni si uvědomují, že je třeba urychleně zvrátit trend raketového zadlužení, které začala Alena Schillerová, resp. minulá vláda (https://www.irozhlas.cz/ekonomika/ekonomika-cesko-dluh-nku_2208290800_ako). Jinak nám hrozí dluhová brzda.

Zatímco Babišova vláda neměla odvahu splnit svůj slib provést důchodovou reformu, resp. přijmout jakékoliv i jen dílčí restriktivní opatření, tak nyní kritizuje vládu za snahu toto věc řešit. A užiteční hlupáci opakují demagogická tvrzení historicky nejhorší ministryně financí a loutkového dvojministra.

Snížení valorizace důchodů určitě schodek nezachrání, ale udělá se alespoň něco. Až totiž půjdou do důchodu Husákovy děti, tak se zvýší počet důchodců skokově o 100 tisíc osob. Při důchodu 20.000 to dělá ročně 240 tis. Kč ročně/osoba, resp mimořádný nárok na rozpočet dalších 24 mld. ročně. Kde na to zadlužený stát vezme. Zase si na to půjčíme?

A k těm obstrukcím - A. Babiš zdůrazňoval, že mu opozice stále hází klacky pod nohy a po prohraných volbách sliboval, že bude konstruktivní opozicí. Zatím vidíme, jakou má představu "konstruktivismu" při řešení průšvihů, které jeho vláda neřešila. Ale proč se vlastně divíme - obdobně sliboval, že během předsednictví ČR v EU nevyvolá hlasování o nedůvěře. A ani to nedodržel.....

A tak zůstává pouze jediná legitimní otázka - musela vláda řešit úpravu valorizace důchodů ve stavu legislativní nouze? Existuje-li na to rozdílný názor, pak by to měl rozhodnout Ústavní soud. Věcně však je zpomalení růstu důchodů v pořádku.

14 4
možnosti
DR

Tak nevím. Ne, že bych jí fandil, ale jestli byla Schillerová historicky nejhorší ministryně financí, tak to pak nevím kam v tom žebříčku zařadit toho škrtala Kraďouse. ;-D

2 7
možnosti
JP

nožicko, už se na tebe těším - “

ruší slib kantorům”

3 2
možnosti
JN

Tož sa strécu těšte, ale po nynějších zkušenostech tento slib současné vládě stejně skoro nikdo nevěřil. ;-)

1 0
možnosti
Foto

"Proč je „obstrukční peklo“ za aktuální situace omluvitelné".

Protože je vyvolali ti, které jste volil.

4 3
možnosti
JN

Opět mimo terč - ANO ani SPD jsem nevolil.

3 0
možnosti
PV

Doma taky hospodarite jako to predvadi Fiala, predtim Babis a pred nim vsichni ostatni?

1 0
možnosti

Nu, pročetl jsem si zdejší diskusi. A opravdu se musím smát. To jak ti „odpovědní“ diskutéři „argumentují“ odposlouchanými polopravdami, které jen memorují bez zapojení vlastního selského rozumu. Ta argumentace stran „kupovaných“ důchodců projídajících budoucnost dětí. Atd, atd. Opravdu? Ony se nesnižují důchody i těch budoucích důchodců, těch dětí? Pop ekonomové Kovanda a Hampl tvrdí, že na těch valorizacích dnes nejvíce profitují důchodci. Třeba. No, ono je fajn zamlčet, že růst mezd a růst důchodů holt neprobíhá v čase stejně a že v předchozích letech rostly rychleji ty mzdy. Ono je veskrze půvabné zamlčet, že ve všech myslitelných parametrech jsou české důchody ve všech parametrech na chvostu všech dotčených statistik v Evropě. Je úsměvné poslouchat a číst kterak těch 19 mld je fatálních pro rozpočet, pročež proto nouzový stav, přičemž sám veliký Stanjura u toho Moravce sdělí, že z hlediska rozpočtu jde o marginální sumu a pokud se nazadaří prosadit, nic fatálního se nestane. Ono je půvabné, kterak ti „odpovědní“ diskutéři vychvalují politiky, které si právě zvolili a kteří ekonomiku svým neumětelstvím decimují. A tím i výši budoucích důchodů. A je doslova půvabné jakými tihle „informovaní“ diskutéři jsou demokraty. Tu možnost obstrukce je přece potřeba zlikvidovat ve stylu vládnoucích „demokratických“ sil - je třeba válcovat, vždyť proto je přece většina většinou. Co o tom říkají definice demokracie? To tyhle „demokraty“ holt nezajímá. Prostě tyhle „informované“ hlavy nenapadne ani náhodou, proč ta možnost obstrukcí vlastně existuje. Co o sobě tihle „informovaní“ naplno prozrazují? Inu někdo chytrý vyslovil věty, že demokracii máme, teď ještě ty demokraty. A že ten zdejší uliční výbor ale má členů – a demokratů k pohledání. Vedle toho, co sami ve své nevědomosti a neinformovanosti dobrovolně volí a obhajují. Ovšem ovcemi jsou nepochybně ti druzí.:-)

9 11
možnosti
RK

Hele Sašo, zase lžeš, nebo jen projevuješ hloupost. Důležitý je poměr průměrného důchodu k průměrné mzdě. A ten prostě nezadržitelně roste a je to neudržitelné. Ten tvůj selský rozum jede v režimu morseovka, viď?

11 8
možnosti
RK

Ono by bylo fajn si také uvědomit, že jeden jednací den ve sněmovně stojí 4 miliony korun- údaj rok starý. Přitom výsledek je předem znám. Takže je to jen hodně drahé PR opozice. Mohly se přijímat i jiné zákony.

6 6
možnosti
LH

A může za to opozice že? Že jste nepsal když byla 5 kolka v opozicí nebo když se Set schvalovalo půl roku. Tak neměla vláda hnipat!

6 6
možnosti